Merhaba , ben complex type şeklinde request hazırlamak istiyorum, ancak şöyle bir sıkıntım var tek bir out vermek istiyorum ve altında 2 farklı type olacak. Yapıyı kurarken collaction kullandım ve farlı tipleri 2 farklı listeden getiriyorum. Aşağıdaki gibi,
[WebMethod] public SetVehicleInfo( vehicleListingInfoCollection vehicleListingInfo, sellerInfoCollection sellerInfo)
Sıkıntım, birden fazla satır kayıt döndüğü için, listeler peşi sıra tekrar ediyor oysaki ben listelerin en sonundan yeni araç için tekrar etmesini istiyorum
Arkadaslar bu yapıyı nasılo kuracağım konusunda acil yardımınız lazım.
3 farklı class içinde tuttuğum bilgiyi web servise de invoke edildiğinde aşağıdaki gibi complex type da dizilmesini istiyorum.
c# bilgim az, kalıtımdan cok anlamıyorum yani. Çok gülünc gelebilir ancak şöyle bir yapı var mı? Ben ClassAll adlı class dan class1 , class2 ve class3 çağırabileyim. Class içine class yazabiliiyorum ama o class isimlerini değişken olarak nasıl tanımlamam gerekiyor. Bunun için interface mi , abstrac mı ne kullanmam gerekiyor bilmiyorum.
Neden böyle bişey istiyorum çünkü web service out parametre olarak class referansını yazdıgım vakit, xml dokumanda o classa ait parametreler listeleniyor. Complex Type olmasını istediğim için , ben ClassAll referansını out olarak verince , web service aşağıdaki gibi bir şema cıkarması lazım,