Şimdi Ara

Web Servisi öğrenmek hk. --> nereden başlamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. gittiğim staj yerinde bir web servisi projesi var. Hem client hem server odaklı bir çalışma yürütülüyormuş. bunu bana yapabilir misin dediler, ben de bu terimler bana çok uzak dedim. gerçekten de hiç görmediğim , duymadıgım bi kelime "web servisi". o kadar uzağım ki muhtemelen terimin kullanımıyla ilgili yanlış cümleler kullanıcam konuda

internetten araştırıyorum 3 gündür , videolar izliyorum yazılar okuyorum fakat hala kafam çok karışık. milyon tane terim var. XML, Soap , bilmem ney... her şey karman çorman oldu arkadaşlar.

peki sen ne biliyorsun derseniz, temel düzey(üni düzeyi) java biliyorum. fakat internetteki araştırmalarım sonucu gördüm ki bu java bilgisi nerdeyse hiçbir şey ifade etmiyor web servisi yazmak için.

Ben sıfırdan web servisi yazmak istiyorum fakat hiçbir bilgim yok. nereden başlayayım , nasıl bir yol izleyeyim? bu projeyi tek başıma yazıp adamları etkilemek istiyorum. ne kadar alır sizce işi güzelce öğrenmek? tüm zamanımı bu işi öğrenmeye ayırabilirim süre sıkıntım yok. ama izlemem gereken yol nedir onu bilmiyorum işte. temel bile yok.

siz ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zurnalog -- 8 Ağustos 2018; 19:53:9 >

• https://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/0c1bb2/consuming-web-service-in-wpf-application/
    konuyu ve içindeki 4 başlığa özellikle birincisine bi bak fikir edinirsin biraz
  • restful web service with java spring boot

buna bak.
  • Kardeşim, Soap ve Rest servislerin ikisinidr öğreneceksin. Farklarını bileceksin, ben sana basitçe söyleyebilirim, soap tek çıktı verir xml şeklinde, rest birçok farklı çıktu verebilir, sırf bu yüzden bile çok populet. Soap ağır abidir muafazakardır bağlı kaldığı protokolleri vardır daha güvenli bir servistir. Rest ise dinamik genç ruhludur esnektir mailyeti düşüktür hızlıdır Http protokolü neyse restte odur diyebiliriz onun metodlarını kullanır. Soapta kullanır ama tcp falanda kullabiliyor. Günümüzde Rest açık ara öndedir. Çünkü çok dinamiktir. Bunların en temel kullanılış amaçları, adı üstünde servistir, bağımlılığı yoktur. Servisi yazarsın, sonra istediğin uygulamadan(desktop, mobil, web vs. ) servis üzerinden verilere ulaşabilirsin. Örnek vereyim; web uygulaman var, diğer platformlarda veri kullanmak istiyorsun örneğin telefonunfakş uygulamandan, servisi yazarsın wed de mobilde burdan verisini çeker. Havadurumu borsa tarzı uygulamalar örnek verilebilir. Sen havadurumu uygulaması yazacaksın diyelim. Meteorolojiden çekersin verini. Temel olarak bu şekilde. Benim tavsiyem Nodejs ile öğren bu işi. İnan diğerlerinden daha kolaydır aşırı pratik bana göre. Umarım yardımcı olmuştur. Ben sokak ağzıyla anlatmaya çalıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dersinki servisciğim ben istanbulun kaç derece oldğunu öğrenmek istiyorum dersin istek atarsın servise. Serviste sana buyur kardeşim der, ama Soap bunu xml formatında verir(eklentilerse convert edebilirsin tabi). Rest ise istediğin şekil veririm abicim der, json da dahil o yüzden de çok populer, çünkü json çok hafif bir datadır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.