Şimdi Ara

Web sitesi kurmak için neler gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısaca kendi bildiklerimi anlatayım. Atladığım bir nokta varsa ve belirtirseniz sevinirim. Yazılımcı vs değilim sadece bir projem var ve biraz araştırma yapmadan yatırım yapmak istemiyorum.

1- Web sitem için domain almam gerekiyor.
    2- İstediğim tarzda bir script almam gerekiyor.
    3- Hosting Kiralamam gerekiyor
    4- SSL sertifikası almam gerekiyor.

Bunlar dışında dikkat etmem gereken bir şey var mı? Ve bu dediğim şeyleri neye göre almam gerekiyor? Bilgisayar kasası düzenleme gibi bu aldığımız şeylerin birbiri ile uyumlu olma durumu vs var mıdır?

NOT: Belki konudan biraz sapmış olacağım fakat istediğim script bunları içerecek (belki yorumlarda yeni bir şey öğrenirim)

Script arıyorum. Sitede yalnızca tek bir hizmet (ve bu hizmetin 5-10 belki 15 alt başlığı) satışı olacak. İsteklerimi maddeler halinde sıralıyorum:

1- Satıcı verdiği hizmeti (altbaşlığı ile birlikte) girer // veya Alıcı istediği hizmete dair ilan açar
    2- Alıcı direk ürünü kredi kartı veya EFT/Havale ile satın alır. kredi kartı alımında hesaba otomatik eklenir.
    Havalede admin kontrolü sağlanıp eklenir
    3- Hizmet satışından sonra Hizmeti sunan kişiye bildirim (mail veya isteğe bağlı SMS) gider. Tabi bundan önce hizmeti sunan (satıcı) kişi satışlara kaç saat
    içerisinde döndüğünü ilanda belirtmek zorundadır (7-12-24 saat)
    4- Satıcı hizmete onay verdikten sonra geri sayım başlar (bunu alıcı, satın alırken hangi gün/saat istediğini belirttiği kısımda belirtecek)
    5- Hizmet verildikten sonra Satıcı, hizmetin tamamlandığına dair bildirim atar ve parayı alması için Alıcı'nın onaylaması gerekir. Tabi bu süre zarfında
    para, sitenin havuzunda (adminlerin kontrolünde) bekletiliyor olacak.
    6- Hizmet alım-satımı sona erdikten sonra alıcı isteğe bağlı satıcıya oy verebilir. Bu sayede üyelerin Trust seviyesi belirlenir.
    7- Her hizmet satışı, üyeye bir miktar puan kazandırır ve o üyenin güvenilirliğini yükseltir.
    8- Sitenin kazancı ise her hizmet satışından %3 ila %10 arası bir komisyon alarak olacaktır. Hizmetin fiyatına bağlı bu oran değişecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 29 Temmuz 2019; 1:8:27 >

• E tiraret yapacaksanız ve yazılım bilginiz yok ise e ticaret paketleri satan firmalar ile görüşmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman01

E tiraret yapacaksanız ve yazılım bilginiz yok ise e ticaret paketleri satan firmalar ile görüşmeniz gerekiyor.
    Birçoğuyla iletişime geçtim teklif bekliyorum.

Aslında e-ticaret değil tam olarak. E-hizmetin satılmasına aracılık yapacağım. Dolayısıyla her satılan hizmetten komisyon alacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.