Şimdi Ara

Web Tabanlı Oyunu Projesi [beta versiyon]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
3
Favori
25.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyunumuz beta versiyonuna kısmen geçmiştir.

Oyun İsimi : Karadiyar
    Web Adresi :www.karadiyar.com

Üyelik alımları henüz aktif değildir.
    Şimdilik forumlarımız açıktır.

OYUN TANITIM VİDEOSU
    Video açılırken "yükleniyor" yazısı çok uzun kalırsa sağ tıklayıp playe basarsanız preloading biter ve video başlar...

GÜNCELLEME (21 Ağustos 2008 Perşembe Saat 04:56)
    Daha öncede dediğim gibi oyunda yapılacak şeylerin alternatiflerini gün geçtikce arttırıyorum.
    Şöyle diyeyim bu oyunda köy kurup,onu geliştirmiyoruz.Tamamlanmak üzere olan oyun projemde
    bir karakter yaratıyoruz,onu geliştiriyoruz.Ama sadece karakteri değil.Ehlileştirdiğimiz dragonları,birliğimize aldığımız askerleri
    hepsini geliştiriyoruz.Yani tecrübe olayı sadece bizim karakterimizde değil.Oyunda tek bir hesap sahibi birisi sanki 4-5 tane hesabı kontrol
    eder gibi sadece kendi karakterini değil ona bağlı olan şeyleride geliştirebilecek.

Şuan birlik sistemi bitti ve bir ss ile size onu tanıtayım.Bu bölüm ile ilgili detaylı bilgi 5.sayfada mevcutdur.

Oyun projesi tamamıyla olmasada değişmiştir.Telif sorunu yüzünden konu ve karakterler değiştirilip tekrar kurulum başladı.
    Normalde durdurup sonlandırmayı veya başka bir firmaya satmayı düşündüğüm bu projeyi ilgilenip 100 lerce mail atan ve başka başka forumlara
    konu açıp diğer insanlarla paylaşan destekleyiciler için vefa borcu sayıp kendim hazırlıyorum.

Hepinize çok teşekkür ederim.

Oyun Seyis panelinden bir görüntü.Yeni oyunumuzda sadece hayvan olarak at değil dragonlar da kullanacaksınız.6 çeşit dragon güçlerine ve özelliklerine göre büyük savaşlarda size destek olacak.

Eski haritanın 4x4 pixel boyutlarında coğrafik şekillerden yaptığım fırçalar sayesinde bağımsız yepyeni bir harita oluşturdum.Karakterlerinde bir kısımı gözükmekte.Özellikle siyah gözüken karakteri nazgullere benzer bir şekilde hazırladım.Ama onun adı Znabi ve o bir nazgul değil :)

OYUNUN İLK SAVAŞI :
    Oyunun motoru ile ilgili çalışmalarım sürerken ilk random savaşı başlatabildim :)
    Oyunda Nildor isimli bölgeyi savunan askerlere yakın yerde barınan orc ve goblin orduları aynı topraklarda olmalarından sebep otomatik bir süre sonra savaş başladı ve liderlerden biri komuta etmeye oraya gitti.Otomatik olarak savaş alanına giden lider benim forum nickimle aynı ismi taşıyan Galathil isimli bir elf.Tabiki onunda gitmesiyle savaş kazanıldı ve herkese otomatik pm gönderildi savaş raporu.Savaşa katılıp kazananlarada ödülleri.Buyrun ilk savaş ve sonucu :)

Eski Konu : (bu proje iptal edildi,şuan üst kısımdaki yapılıyor...)
    quote:

Arkadaşlar Yüzüklerin Efendisi isimli romanın web tabanlı oyununu yapma mücadelesi içindeyim.
    Belli bir aşamaya kadarda geldim.Hem ekran görüntülerini göstereyim hemde konuyu size anlatayım;

Oyunda birçok isim mekan karakter hepsi kitaptan alıntı.Resimlerin çoğunluğu ise LOTR filminden alıntı(karakterler vs).Bu alıntılar ilerde benim başıma bir telif problemi olarak dönebilir diye düşündüm.Bu tarz çalıntı çok oyun var adam ismini lotr yapmıyorda dotr yapıyor.Bu şekilde telif problemi kalkıyor.

Bu işten anlayan ve sorunuma çözüm bulacak arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum.

1.Oyun haritası değişmelimi.Çünkü klasik bir orta-dünya haritası.Yoksa renklerle oynansa isimler değiştirilse yeterlimi...
    2.Oyundaki karakterlerin resimleri değiştirilmeli.Yoksa sadece isim değişikliği yetermi...
    3.Genel anlamda oyun içindeki üst düzey karakterlerin (aragorn,gandalf vs) resimleri ve isimleri değiştirilmeli...

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.Ayrıca oyun hakkında yorumlarınızıda merak ediyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Not : Oyunun tanıtımının yapıldığı bazı interaktif yayınlardan görüpte bana ulaşan 2 yabancı 1 türk firma sponsorluk teklif etti.
    Sponsorluk derken telif karşılama.2 yabancı oyun firmasının telifi bu konuda var.Fakat sadece board oyunu yani forum üzerinden rp açmaya
    yetiyordu.Diğer türk firmasıda bir sinema firması.Türkiyeye film getiren bir firma.Onların telifleride sadece yayınlama hakkı olarak geçiyor.
    O yüzden 3 firmada işimi görmedi...

Giriş Ekranı
    />

Oyun İçi Anasayfa
    />

Bir Diğer Oyun İçi Anasayfa
    />

Oyun Haritası (Ogame'daki Galaksi Mantığına Benzer)
    />

Bir Diğer Oyun Haritası Resmi
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 5 Eylül 2008; 20:58:48 >

• Süper?

İlk defa bu kadar pozitif olarak giriyorum forumdaki 8 ayım dahil :S

Umarım başarılı birşey çıkar ortaya Vallahi tebrikler ne diyim. :)

Yardımım dokunabilir görsellik babında vs. istersen ekle hidemsn[@]gmail.com

Edit: Yalnız şöyle bir durum sakın yanlış anlama kendi birşeyleri başaran pekçok kişi yok bu devirde.

Dragon's Kingdom scriptini andırıyor sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aranelxtr -- 17 Aralık 2007; 16:55:01 >
  • script tamamıyla kendimin.zaten çok uzun zamandır asp programlıyorum.6 sene falan oldu.
    fakat dediğim gibi telif problemleri yüzünden oyun 7-8 aydır askıda bekliyor.

yine tekrarlıyorum.isimler değişse vs vs oyunun telif problemleri ortadan kalkarmı?
    mesela atıyorum

Aragorn yerine kolcu kralı
    Gandalf yerine ak büyücü
    Faramir yerine kolcu komutani
    boromir yerine Beyaz şehir komutanı
    fln fln..
  • Büyük ihtimalle kalkar sanırım fakat tüm yüzüklerin efendisi kaynaklı yerleşim ve isimleri kaldırman gerekiyor.
  • oyun içersindeki heryere yeni isim bulunabilir aslında.

Gondor : Hüküm Şehri
    Minas Tirith : Ak Şehir
    Osgiliath : Sınır Şehri (mordor ile gondoru ayırmasından sebep)
    Mordor : Karanlık Diyar
    Rohan : At binicileri
    Elfler : Uzun Kulaklılar
    Hobbitler : Yerden Bitmeler
    Cüceler : Cüce ztn
    Orclar : Yaratıklar
    Urukhailer : Gelişmiş Yaratıklar
    Gollum : Gözcü Yaratık
    Theoden : At Kralı
    Eomer : At Prensi
    Legolas : Yay Ustası
    Aragorn : Beyaz Şehrin Varisi / Kolcular Kralı
    Eowyn : Rohan Kralının kızı

vsvs bu isimler uzar.olurmu sizce.
  • Arkadasim eger yardima ihtiyacin varsa bende php hakkinda bisiler biliyorum html de iyiyimdir...

ulasmak istersen pm atman yeterli

edit: bolebi yardima ihtiyacin olacagini sanmiyorum

ama oyun hakkında fikirlerim olabilir iyibir Yuzuklerin efendisi izleyicisiyim ve oyuncusuyumdur...(BFME 1-2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lead away -- 17 Aralık 2007; 19:55:09 >
  • Tebrik ederim gerçekten emeğine sağlık ve oynamak icin sabırsızlıkla bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi yorumlar için teşekkür ederim.
  • Telif haklarını isim değiştirerek kurtarabilirsinde. Resimlerde o dediğin olmaz. Newline cinema burnundan getirebilir. Çünkü eklediğin resimlerin hepsinin tüm hakları saklıdır. Ana harita da BFME nin ana haritası Bu yüzden de EA ile sorun yaşayabilirsin. Bir çizer bulup Benzer resimlerle durumu kurtarabilirsin sanıyorum.
  • şimdi 1 kere bildiğim kadarıyla yüzüklerin efendisi formatlı web tabanlı böyle 1 oyun daha yok.

Sana naçizane tavsiyem isim değişikliğine gitmekten ziyade bu ismin direk sahipleri olan firmayı araştırmak. Kendileri ile 1e1 irtibata geçip projeni gösterirsen daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Destek alabilmen halinde oyuna daha geniş açıdan bakılmasını sağlayabilirsin.

Hem Böylelikle uygulayama daha fazla dil seçeneği ile dünya çapında 1 oyunda çevirmekte mümkün.

Oyun hakkında da 1 kaç tavsiyem olacaktır ancak onları daha sonra konuşmak yararlı olacaktır.
  • hmm.
    benim için en büyük problem harita.sonuç olarak orta dünya ile ilgili bir oyun ve harita bu şekilde olacak ama çizim değişmeli.
    harita değişmeli fakat bu haritayı daha iyi çizebilecek bir grafiker arkadaşım yok ki bende grafikerim ama yapamam.
    Karakterlere gelince onlar kolay çizimler ekler yine orta dünya kompozisyonunu korumuş olurum.

fakat tek sorun harita.onu çizmek ve bu kadar kaliteli bir sonuç ortaya çıkarabilmek.

@Tiamen;
    EA Games ve Tribune şuan telifleri elinde bulunduran firmalar.Telif derken Tolkien Enterprises'den bahsediyorum.
    Sende tahmin edersinki ne EA nede Tribune bu tarz bir oyuna destek vermez ki vermedide.
    İki firmada kendilerine uygun olmadığını ve tolkien teliflerinde yetkili olan kişilerle konuşup projelerine sponsorlar bulabileceğini söyledi.
    ME Games diye bir firma ile konuşmuştum.Onlar projeyi beğendi fakat telif hakları yetmedi bu yüzden anlaşma suya düştü.
    Türkiye'de yüzüklerin efendisi'nin yayın haklarını bulunduran firma ile görüştük fakat aynı şekilde onlarında telifleri yetmiyor.
    Telif haklarını almaya kalkacam olsamda ççok çok büyük bir parayı gözden çıkarmam lazım(webgame için 100bindolar civarı olması lazım)
    Kısacası yasal olarak bu iş zor.O yüzden orta-dünya ruhundan çok uzaklaşmamak için Ogame nasıl Starwars'ın konusuna benzer bir konu işlediyse
    bende LOTR konusunu işlemek istiyorum oyunumda.Karakterleri ve haritaları değiştirmeden bu iş zor gibi.

Öncelikle çok iyi çizilmiş fiziksel bir orta-dünta haritası lazım ... :S

• şuan haritaya büyük ölçüde gömüldüm değişiklik yapıyorum çizimler benzer ama harita tanınmaz hale gelecek .şuanki değişiklikleri yazayım ve bir resim koyayım.Bu sadece kısa bir sürede yapabildiğim bir değişiklik.daha birçok değişiklik düşünüyorum..

Şimdilik;
    1.Isengard silindi dağ uzatıldı.yeni oluşan dağlara bir isim verilecek ve urukhai lurtz saruman 3 lülerinin mekanı o dağlardaki inler olacak.
    2.Rhun gölü büyütüldü bir çeşit büyük okyanus oldu :)
    3.Gondor sırtındaki belfalasa dik uzanan tepelerin sayısı 3 e çıkartıldı.Ve meşhur minas tirith dağlarının ismi pençe veya benzeri birşey olarak değiştirilecek.
    4.Genel olarak bitki örtüsü ve toprak renkleri değişti.
    5.Rohan üzerindeki sauron un gözü kaldırıldı.
    6.Mordordaki bataklık lavların toplandığı bir alana çevrildi.yine gaza gelirsem o bataklığı tamamen kaldırıp kuru taş zemine çevirebilirim.

Bu BFME'nin orjinal haritası;

Bu ise benim photoshop ile değiştirdim yeni harita ;

• ben pek anlamam bu orta dünya işlerinden
    eğer sorun olursa
    orta dünyaya batı dünya dersin
    elf diye bir ırk varmış ona alf dersin
    1 harf değiştirmen yeter ondan sonra haritanın birkaç yerine nokta koy(farklı renklerde olsun) harita sorunu da çözülür...
  • hmm.bu dediklerini başkasıda söylemişti.Fakat göze hoş gelmez diye düşünüyorum Gandalf yerine Gamdalf.
    O yüzden bende Gandalf yerine Ak Büyücü diyecem.Soktumunun "ak büyücü" kelimesinide satın alacak halleri yok ya :)
  • Eline sağlık güzel birşeye benziyor Thisisa nın dediği gibi haritada büyük değişiklikler yapmayıp küçük değişikliklerle telif ten kurtulabiliirsn, ki böylesi daha güzel olur. İsimleride iyi düşünmüşsün ben Gandalfa Gamdalf demektense Ak Büyücü demeyi tercih ederim. Çalışmana devam et hocam ortaya güzel bişeyler çıkcak gibi ..
  • teşekkür ederim destek için.haritada 4-5 değişiklik daha yaptım.
    sabaha kadar haritayı isimlendiririm türkçe isimlerle
    çarşamba günü 4-5 günlük tatile gideceğim.döndüğümde ise üyeler arası msj sistemi yarım onu bitirir
    yönetim ve editör sistemine başlarım.

daha süreç uzun ama herşey zamanla

"Zor kolay imkansız biraz zaman alır" demişler...
  • Dostum bak ne güzel sana telif karşılamak için sponsorlar gelmiş. Hadi onlar istediğini karşılayamıyorlar. Neden yeteneğin varken hakettiğini almıyorsun? Bu aynı ayakkabı fabrikası olup ta adidas ı taklit edenlerin işine benziyor. SS lerden anladığım kadarıyla bu işte baya iyisin. Bence sponsor ara ve orjinal isimleriyle oyunu yayınla. Tabi reklamlardan kaldıracağın parada cabası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenex

Dostum bak ne güzel sana telif karşılamak için sponsorlar gelmiş. Hadi onlar istediğini karşılayamıyorlar. Neden yeteneğin varken hakettiğini almıyorsun? Bu aynı ayakkabı fabrikası olup ta adidas ı taklit edenlerin işine benziyor. SS lerden anladığım kadarıyla bu işte baya iyisin. Bence sponsor ara ve orjinal isimleriyle oyunu yayınla. Tabi reklamlardan kaldıracağın parada cabası...

Ben de böyle düşünüyorum. Özellikle oyunun İngilizce versiyonunu da yaparsanız çok tercih edilen ogame ya da benzeri online web tabanlı oyunları kadar yoğun oyuncu kitlesi toplamanız mümkün dünya çapından. İlgili firmayla iletişime geçtiniz mi bu konuda?
  • bence daha işin başındayken oyununa tamamen orta dünya tabanlı fakat orijinal bir isim ve hikaye bul.Ondan sonra karakterleri de yine kendin isimlendir ve ne telif hakkıyla ne bişeyle uğraş sonuçta oyunun iyiyse (ki resimlerden gayet iyi olduğu görülüyor) hikayesinin LOTR olmaması dezavantajın olmayacaktır.
  • tüm telif haklarıyla iletişime geçtim.hiçbiri sonunu bilmediği bir oyuna destek olmuyor.birkaç firma ile anlaşmıştım fakat telifleri yetmedi
    mahkeme tehditi mailleri aldım bir yığın o süreç içersinde.

telif sahibi firma aksina tersledi.oyuna destek veremeyeceklerini ve benim oyunu açmamla ilerde birden fazla firmanın dava açma hakkını kazanacağını falan söyledi.bir bakıma tehdit..

benim bu oyunu açma sebebim lotr filmini izleyip,kitaplarını okuyup çok seven biri olmak.kitapa ve yazara olan saygımı şuan onun teliflerini elinde bulunduran 35. soydan akrabaları sayesinde yitiremem hiç.

o yüzden yeni isimlerle aynı oyunu ben açarım.türkçe başlatırım sonra yabancı dillere çeviririm allah izin verirse.

OYUNUN HARİTASI HAZIR

Haritada orjinal haritadan en az 40 tane fark var.

1.Isımler değiştirdildi.
    2.Angmar dağlarının kuzeyi yok edildi.
    3.Gondorun altındaki ve solundaki dağlara 2 girinti daha koyuldu ve adı pençe dağları yapıldı
    4.Rhun gölü büyütüldü adı Özbeyli Gölü oldu.
    5.Mordor a bir tane daha yanardağ eklendi.
    6.Mordor a güney kapısı eklendi.
    7.Isengard silindi yeri dağ uzatılarak kapatıldı.
    8.Eskiden Isengard ve Isen nehri çevresinde barınan saruman ve urukları artık isengardın olduğu yerdeki dağ içersinde mağaralarda barınacaklar.
    9.Eski Shire artık Yerden Bitmeler olarak değiştirildi.Ve Shire toprakları 4 kat oranda büyütüldü.
    10.Mordor içersindeki zehirli sular silindi yerlerine kuru topraklar eklendi.
    11.Belfalas kıyılarına yakında duran adalar yok edildi.
    12.Rohanın ismi at binicileri olarak değiştirildi.
    13.Belfalas artık Sonsuz Deniz.
    14.Mordorun ismi Kara Diyar olarak değiştirildi.

daha varda var resme hiç bakmadan hatırladıklarımı yazdım...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.