Şimdi Ara

Weber mangal kullanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
22.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mugelondon M kullanıcısına yanıt
    Peki lezzet nasıl?Şimdi ben kömürlü weber mangal kullanıyorum mangal yakmadığım zamanda dökme demir ızgara tava kullanıyorum.Doğrudan pişirmede döküm tava ile gazlı mangal arasında tek bir pişirme farkı var o da gazlı mangalda etin suyunun ve yağının çelik barlara(yada lava taşlarına)damlayıp duman oluşturması ve bu dumanın tekrar ete doğru yükselmesi.Peki bu ne kadar lezzeti değiştiriyor soru bu.Geçenlerde metro gross markete gittim.Lava dökme demir tava 39 tl idi.Yani lezzet farkı çok yoksa dökme demir tavayla idare etmek daha mantıklı olabilir.Tabi gerçek bir füme tadı isteniyorsa benim gibi kömürlü bir barbekü almak mantıklı o zaman.
  • Kapağı kapattığınıza oksijen azaldığı için alevlenmenin bitmesi lazım.Sürekli kapak açıkken mi pişiriyorsunuz?Temizliğe ise yapacak yapacak bir şey yok hem çelik barları temizlemek lazım hem de ızgarayı.Arada brülörlerin kendisinide temizlemek lazım.Aluminyum folyoyla kaplasanız bir önceki mesajımda dediğim gibi bu seferde etlerin yağının ve suyunun barlara damlayıp duman oluşturmasına engel olursunuz ki bununda lezzete olumsuz etkisi olması lazım teorik olarak.Mesela Weber'de bunlar flavorizer bars yani lezzetlenlendirici barlar olarak geçiyor.Adına yakışır biir performans gösteriyormu bilemiyorum tabi.Yinede sıkıntınızi bir @exposion nicknameli arkadaşa bir iletin.Kendisi Landmannda çalışıyordu bir ara.Belki o yardımcı olabilir.Valla son mesajları görünce iyiki Weber kömürlü barbekü almışım demeye başladım.Temizlik çok rahat ızgara teli uğraştırıyor biraz o kadar.Külde kolayca temizleniyor tertemiz olmasınada gerek yok kül pis sağlıksız bir şey değil sonuçta.Füme tadı net bir şekilde alınıyorGeçen hafta mangal yaktım toplamda yedi kişiydik.Herkes yiyecekleri çok beğendi.Bu sefer bauhaustan aldığım dikdörtgen dökme demir kalın ızgarayı tam ortaya yerleştirdim.Kömürüde hem fazla koydum hem de iki farklı çeşit kömür kullandım.Önce patlıcanla kırmızı biber közledim tabi onlar közlenene kadar dökme demir ızgara iyice ısınmış oldu.Etleri yerleştirdiğimde hem mühürlendi hemde füme tat belirgin bir şekilde hissedildi.Yani 1 senedir aldığım en iyi performans geçen haftakiydi.




  • Hocam kapağı kapatıyorum. Altta boşluktan izliyorum. Alevlendigini görünce kapağı açıp müdahale ediyorum. Yani kapak kapalı iken de alevlenebiliyor. Özellikle tavukda. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, mangallarla ilgili çok fazla yanlış bilinen konular var ne yazık ki. özellikle gazlı mangallar konusunda. akında soru olan arkadaşlar bana özelden yazsınlar kendilerini doğru yönlendireyim.

    bu arada döküm demir full inox gazlı mangal sınırlı sayıda aşağıdaki linkte haberiniz olsun :) bu fiyata 3 brülörlü full inox döküm ızgaralı mangal bir daha olmaz, hatta brülör kapakları be brülörler de döküm bu modelde:





  • bu arada uygun fiyatlı gazlı lava taşlı veya taşsız (brülör kapağıyla) kullanıma imkan veren Atracto modelini aşağıdaki linkten alabilirsiniz, bu fiyata bu kalitede termometreli sıcak tutma ızgaralı bir başka model marka yok, gazlı mangal almayı düşünen arkadaşlara duyurulur:





  • quote:

    Orijinalden alıntı: exposion

    arkadaşlar, mangallarla ilgili çok fazla yanlış bilinen konular var ne yazık ki. özellikle gazlı mangallar konusunda. akında soru olan arkadaşlar bana özelden yazsınlar kendilerini doğru yönlendireyim.

    bu arada döküm demir full inox gazlı mangal sınırlı sayıda aşağıdaki linkte haberiniz olsun :) bu fiyata 3 brülörlü full inox döküm ızgaralı mangal bir daha olmaz, hatta brülör kapakları be brülörler de döküm bu modelde:



    Hocam benim aldığım MODEL de buna benziyor. Muhtemelen aynı boyuttalar. Fakat bende döküm ızgara yok.
    Eğer boyutları uyuyorsa döküm ızgara yı yedek parça olarak alabileceğim bir yer var mı?
    Benim aldığım MODEL 12739..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisbiri -- 20 Haziran 2014; 12:44:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: loko

    Weber Q-200 Gazlı Mangalını aldım.Fiyatı biraz yüksek ama hem kurulum,hem temizleme,hemde pişirme çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor.10 gündür kullanıyorum ve nerdeyse her Ögün yapasım geliyor çünkü dedigim gibi Çabuk pişiriyor.Uzun zamandır iyiki almış dedigim ilk Ürün bu oldu.

     Weber mangal kullanan var mı?


    hocam ben de q 220 serisini marlin leroy kapanışı dolayısıyla % 50 indirimli şekilde büyük ümitlerle aldım ve kullanıyorum daha doğrusum kullanamıyorum.Cok az sıcaklık veriyor gibi geldi bana.Sonuna kadar açtıktan sonra elimi ızgaranın üzerinde rahatlıkla dolaştırabiliyorum.200-250 derecelere cıksın diye altını sonuna kadar açıp kapağını kapatıp en az 15 bazen 20 dak bekliyorum.. İlk aldığımda kesin problem var dedim weberi aradım servis geldi ama yok bunlar boyle yanar dediler.Tüp olarak aygazın bildiğiniz tombul tüpünü kullanıyorum.Weber de bu tüpü kullanacaksınız dedi.Mangalınız budur kullanımı da boyledir arıza falan yok dediler.Acaba ısı kaynağı mı sorunlu yoksa aletin hortumunda kacak oluyor ve gaz basıncında mı sorun var anlayamadım.İlk açtığımda gaz kokusu oluyor ama hemen geçiyor gibi yani kaçak olduğunu da pek zannetmiyorum..Siz propan gazı mı kullanıyorsunuz?Ben mangalı 2-3 defa denedim ve biraz soğudum açıkçası.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xar

    quote:

    Orijinalden alıntı: loko

    Weber Q-200 Gazlı Mangalını aldım.Fiyatı biraz yüksek ama hem kurulum,hem temizleme,hemde pişirme çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor.10 gündür kullanıyorum ve nerdeyse her Ögün yapasım geliyor çünkü dedigim gibi Çabuk pişiriyor.Uzun zamandır iyiki almış dedigim ilk Ürün bu oldu.

     Weber mangal kullanan var mı?


    hocam ben de q 220 serisini marlin leroy kapanışı dolayısıyla % 50 indirimli şekilde büyük ümitlerle aldım ve kullanıyorum daha doğrusum kullanamıyorum.Cok az sıcaklık veriyor gibi geldi bana.Sonuna kadar açtıktan sonra elimi ızgaranın üzerinde rahatlıkla dolaştırabiliyorum.200-250 derecelere cıksın diye altını sonuna kadar açıp kapağını kapatıp en az 15 bazen 20 dak bekliyorum.. İlk aldığımda kesin problem var dedim weberi aradım servis geldi ama yok bunlar boyle yanar dediler.Tüp olarak aygazın bildiğiniz tombul tüpünü kullanıyorum.Weber de bu tüpü kullanacaksınız dedi.Mangalınız budur kullanımı da boyledir arıza falan yok dediler.Acaba ısı kaynağı mı sorunlu yoksa aletin hortumunda kacak oluyor ve gaz basıncında mı sorun var anlayamadım.İlk açtığımda gaz kokusu oluyor ama hemen geçiyor gibi yani kaçak olduğunu da pek zannetmiyorum..Siz propan gazı mı kullanıyorsunuz?Ben mangalı 2-3 defa denedim ve biraz soğudum açıkçası.

    Mangalda sorun yok.Bu şekil çalışıyor.Ben gayet memnunum.İlk açtıgımda 5-10 dakika ısınmasını bekliyorum.Sonrasında etleri koyuyorum ve yine 5-10 dakika arası pişmesini bekliyorum.bazen yaktıgımda oluyor yani.Siz belki daha güçlü bir ısınma beklediginizden dolayı beklediginiz bulamadınız.Zamanla alışıyor insan ama.




  • aslında bu mangallar propan gazı ile çalışması için dizayn edilmiş ama türkiyede propan gazının satışı yok.Sadece weber küçük tüplerde satıyor o da her mangalına uyumlu değil.Mesela benim mangalın hortumu ile uyumlu değil.Ben yine döndüm kömürlü mangala ama kışın iyi bir alternatif olabilir diye umuyorum.
  • Gaz konusunda bildiğimiz tüp gaz ile çalışıyor. Sadece not düşmek istedim.
  • Yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

    Yanmış gaz et e tenefüs etmiyor mu ?
    Buda insan sağlığı için zararlı değil mi ?
  • Merhaba Arkadaslar,

    Yazlik alma asamasinda Mangala merak salip Weber marka mangal almistim. Fakat yazlikta taştan sömine mangal yaptirinca hic gerek kalmadi. Urunu zaten kolisinden hic cikarmamistim. O hevesle birsuru weber marka aksesuar,temizleme urunleri ve brikat komur almistim.

    Bunlarin hicbirine ihtiyacim olmadigi icin piyasa degerinin cok altina satacagim. Weber ile ilgilenen arkadaslar fotograflara sahibinden.com sitesinden ulasabilirler.
    ilan no:210413611
  • @kaspii kullanıcı adlı arkadaşımız bana özelden weber mangal ile ilgili bazı şeyler sormuş.Ama ben kendisine buradan cevap vereceğim herkesle paylaşmak adına.Öncelikle önceki gönderilerimde bahsettiğim 57 cm lik weber mangalı sattığımı söylemeliyim.Onu satıp hepsiburadadan indirimle 67 cm lik weber one touch gold model mangalı aldım.Onun ardından çok önemli bir ekleme yapıp Amerikadan binbir zorlukla craycort marka dökme demir bir ızgara demiri getirttim yeni aldığım mangala uygun.İşte bu yaptığım ekleme ile ızgara keyfime level atlattım.
    Şimdi,zaten yeni aldığım mangal aşağı yukarı eskisinden %50 daha büyük.Birde üstüne çok yüksek sıcaklara çıkabilen dökme demir ızgarayı ekleyince 2 kilo eti aynı anda yaklaşık 6 dakikada pişirebiliyor hale geldim.Bu arada mühürlemeyide yapabildiğim için etleri suyu içinde kalacak şekilde pişirebiliyorum.Etlerin dış kısmı karamelize oluyor kurumadan.Bu da tabiki lezzeti çok arttırıyor.Yalnız ızgara emaye kaplı olmadığı için paslanmaması için arada yağla kaplayıp pişirmek gerekiyor.Ayrıca yaklaşık 15 kilo olduğu için bu ızgara demiri ile uğraşmak biraz zahmetli açıkçası.Ama bence değer.Mangal büyük olduğu için tam kapasite kullanmak istediğim zaman çok kömür harcamam gerekiyor.Ama az kişiykende kömür haznesinin yarısına gelecek kadar kömür koyduğumda bir sorun olmuyor.
    Bu paragrafta @kaspii arkadaşımızın direkt olarak sorularına cevap vermeye çalışacağım:Mangalın kömür haznesinin aralıkları normal açıklıkta.Yani çok küçük kömürler hazneden dibe düşüyor.Ama pek bir sorun teşkil etmiyor.Kömür olarak meşe kömürünü tercih ediyorum lezzete olumlu etki ettiği için.Bu kömürleride baca ile değil de aldığım kömüryak marka rezistansları kullanarak yakıyorum.Bu sayede hem çok daha pratik hem de daha sağlıklı tutuşturmuş oluyorum kömürleri.Etleri pişirirken bazen alevlenme oluyor.Eti 1-2 saniye aldığınızda alevlenme sönüyor ama yinede oluyor.Böyle olunca da etlerin dışı yanıyor.Bu bir eksi ama etin alevi gördüğü her mangalda olur diye düşünüyorum.Kapağı kapalı olarak pişirdiğinizde ise alevlenme çabucak sönüyor.Etle kömür arasındaki mesafe çok uzak değil.Bu mesafenin ayarlanamıyor oluşu en büyük eksiklik weber mangallarda...
    Genel olarak olarak memnunum mangalımdan şu anda.Yakanlar bilir mangalda yemekleri pişiren kişi hep en son yemek yer.İlk pişen yiyeceklerden yese bile sürekli pişirmeye devam etmesi gerektiği için yediğinden birşey anlamaz rahat rahat yiyemez.Ama ben bu mangalla o sorunu çözdüm herkes ile aynı anda sıcağı sıcağına yiyebiliyorum yiyecekleri.Deneyimlerim özetle bu şekilde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balzach -- 3 Temmuz 2015; 22:01:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: balzach

    @kaspii kullanıcı adlı arkadaşımız bana özelden weber mangal ile ilgili bazı şeyler sormuş.Ama ben kendisine buradan cevap vereceğim herkesle paylaşmak adına.Öncelikle önceki gönderilerimde bahsettiğim 57 cm lik weber mangalı sattığımı söylemeliyim.Onu satıp hepsiburadadan indirimle 67 cm lik weber one touch gold model mangalı aldım.Onun ardından çok önemli bir ekleme yapıp Amerikadan binbir zorlukla craycort marka dökme demir bir ızgara demiri getirttim yeni aldığım mangala uygun.İşte bu yaptığım ekleme ile ızgara keyfime level atlattım.
    Şimdi,zaten yeni aldığım mangal aşağı yukarı eskisinden %50 daha büyük.Birde üstüne çok yüksek sıcaklara çıkabilen dökme demir ızgarayı ekleyince 2 kilo eti aynı anda yaklaşık 6 dakikada pişirebiliyor hale geldim.Bu arada mühürlemeyide yapabildiğim için etleri suyu içinde kalacak şekilde pişirebiliyorum.Etlerin dış kısmı karamelize oluyor kurumadan.Bu da tabiki lezzeti çok arttırıyor.Yalnız ızgara emaye kaplı olmadığı için paslanmaması için arada yağla kaplayıp pişirmek gerekiyor.Ayrıca yaklaşık 15 kilo olduğu için bu ızgara demiri ile uğraşmak biraz zahmetli açıkçası.Ama bence değer.Mangal büyük olduğu için tam kapasite kullanmak istediğim zaman çok kömür harcamam gerekiyor.Ama az kişiykende kömür haznesinin yarısına gelecek kadar kömür koyduğumda bir sorun olmuyor.
    Bu paragrafta @kaspii arkadaşımızın direkt olarak sorularına cevap vermeye çalışacağım:Mangalın kömür haznesinin aralıkları normal açıklıkta.Yani çok küçük kömürler hazneden dibe düşüyor.Ama pek bir sorun teşkil etmiyor.Kömür olarak meşe kömürünü tercih ediyorum lezzete olumlu etki ettiği için.Bu kömürleride baca ile değil de aldığım kömüryak marka rezistansları kullanarak yakıyorum.Bu sayede hem çok daha pratik hem de daha sağlıklı tutuşturmuş oluyorum kömürleri.Etleri pişirirken bazen alevlenme oluyor.Eti 1-2 saniye aldığınızda alevlenme sönüyor ama yinede oluyor.Böyle olunca da etlerin dışı yanıyor.Bu bir eksi ama etin alevi gördüğü her mangalda olur diye düşünüyorum.Kapağı kapalı olarak pişirdiğinizde ise alevlenme çabucak sönüyor.Etle kömür arasındaki mesafe çok uzak değil.Bu mesafenin ayarlanamıyor oluşu en büyük eksiklik weber mangallarda...
    Genel olarak olarak memnunum mangalımdan şu anda.Yakanlar bilir mangalda yemekleri pişiren kişi hep en son yemek yer.İlk pişen yiyeceklerden yese bile sürekli pişirmeye devam etmesi gerektiği için yediğinden birşey anlamaz rahat rahat yiyemez.Ama ben bu mangalla o sorunu çözdüm herkes ile aynı anda sıcağı sıcağına yiyebiliyorum yiyecekleri.Deneyimlerim özetle bu şekilde...

    Sevgili kardeşim uzun uzun zahmet edip sorularım cevap vermişsin. Öncelikle çok ama çok teşekkür ederim. Özel mesajda da belirttiğim gibi sağlam yorumlar bulmak zor bu konuyla ilgili. Yazdıkların hem bana hemde benim gibi kafası karışık arkadaşlara çok yardımcı olacaktır. Aklıma takılan yeni sorular olursa mutlaka sana danışacağım. İlgin,yardımların ve cevapların için tekrar teşekkür ediyorum.




  • Yıllardır Weber Kömürlü mangal kullandım kalitesi ve lezzeti mükemmeldi ürün eskimedi bile şimdi ise Weber Genesis modeli gazlı mangal kullanıyorum döküm ızgara da mangalın keyfi bambaşka kömürün tadını alamazsın diyenler boş konuşmasın önce bir denesinler lütfen. Ben ikisinide kullandım gözle görmeyen mümkün değil anlamaz farkı. Mangal 2-3 dakika içinde hazır , lezzet muhteşem dışarıda hiçbiryerde bu tadı alamıyorsunuz.
    Lav taşlı modelleri bende araştırdım ancak lav taşının kanserojen olduğuna dair birçok yazı okudum içim rahat etmedi. Weber aldım hiçde pişman olmadım gaz kokusu diye birşeyde yok mangal gerçekten keyif artık.
    Ama Q 100 ' ler 450 TL - 500 TL civarında alın bir deneyin endişeniz varsa yada benim gibi gözünüzü karartın pişman olmazsınız.
  • Herkese selam,
    Evimin terasında kullanmak üzere kısa süre önce mangal araştırması yaptım.
    Düşüncelerimi sizlerle oaylaşmak isterim.
    Öncelikle bahçe olmaması, şehiriçinde olmasısebebiyle kömürlü bir mangalı elemek zorunda kaldım.
    Gazlı, lava taşlı bir mangal konusunda çok araştırma yaptım. En sık şikayet konusunun alev alma olduğunu gördüm. Aslında bunun da çok mantıklı bir bilimsel açıklaması olduğunu fark ettim. Gazdan kaynaklı alevler lava taşlarını ısıtıyor, etlere ulaşmıyor. Ancak normal bir mangalda kömüre damlayan kızgın yağlar, belli koşullarda alev aldığında o alevi çoğu kez üfleyerek bile söndürebiliyorsunuz ve yüksek ısı olmasına rağmen ateş kaybağı olmadığından yeni alevlenme olmuyor. Gazlı lava taşlı mangallarda ise taşa damlayan yağ, bizzat attaki ateş tarafından tutuşturuluyor.

    Sonuç olarak Weber q100 modeli gazlı bir mangal aldım. 2 kez kullanma fırsatım oldu.
    Önce sondan başlıyım: iyiki almışım.
    Boyutları q200 veya q2000 serisine göre daha küçük olmasına rağmen 3-5 kişilik servis için gayet yeterli. Altta bir yağ toplama ünitesi var, akan yağlar oraya birikiyor. Pişirme ızgarası pldukça ağır döküm demirden. Brülörün üzerine gelen kısımlar oluk şeklinde kapalı, dolayısıyla hem damlayan yağlar brülöre ulaşmıyor, hem ateş ideğil etkere değmek üstten bakınca görülmüyor bile.
    Sorularınız olursa seve seve cavaplarım. Akşam kullanım öncesi ve sonrasında resim paylaşıcam.

    Bir kısa ek daha: q200 serisinde düşük ısı şikayetlerini ben de okudum. Q100-1000 de pişirme yüzeyi 1220cm2 iken q200-2000 de 1850 cm2. Kullanıkları brülörlerin saatlik tüketimleri ise 202gr(sa) ve 264gr(sa). Yüzey %50 artmış, brülör ve ısıtma artışı düşük kalmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almayı düşünenler için bir küçük ek daha
    Q100 ve q1000 birebir aynı ürün, sadece yeni adı 1000
    Q200 ve q 2000 için aynı şey geçerli.
    Eski modelini bulursanız fiyat yarıdan az

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Ben Q1000 ile elektrikli model olan Q1400 arasında kalmış durumdayım.
    Aslında gazlı bana daha mantıklı geliyor. Ama evin balkonu için düşünüdüğümden, gazlı da çok duman olurmu? ortalığı dumana vermeyelim malüm site içinde şikayet olabilir. Birde gazın pişen ete geçme durumu endişelendiriyor. Yanan gazdan ete geçen sağlığa zararlı bir durum olabilirmi? Gerçi böyle bir bulgu olsa avrupada bu ürünlerin satışı olmazdı gibime geliyor.
    İşin Elektrikli tarafında ise; malüm ülkemizde elektrik pahalı. Elektriklide daha yavaş dolayısı ile daha geç pişme durumu varmış. Birde işin lezzet kısmı var.


    Kullanan arkadaşlaran bu konuda tavsiyelerini bekliyorum.
  • selam. konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama konu dağılmasın diye aynı başlıkta devam etmek daha mantıklı sanırım. weber gazlılar (q100 veya q1000) doğalgazla çalışır mı ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.