Merhabalar Herkesin üye olup medya paylaşabildiği bir sitem var; fakat zaman zaman bir sayfadaki toplam görsellerin boyutu büyük olabiliyor (10 civarı görsel var 1 sayfada). Görsellerin kalite kaybetmesi önemli değil wallpaper vb. bir sayfa değil.
Çoğu sitenin png/jpg'leri WebP'ye çevirdiklerini gördüm. Wordpress eklentilerinde bir arama yaptım; fakat hepsi ücretli sanırım. Bunun bir yolu var mıdır? Ya da uygun fiyatlı ne önerirsiniz? En azından denemelik bir paket alırım, böyle 5000 fotoğraf 5$ tarzında...
Örnek olarak 150-200kb'lık bir fotoğrafı 50-60kb'a düşürebilsem iyi olacak.
Not: Paylaşılırken otomatik yapan bir eklenti lazım; çünkü üyeler paylaşıyor...
Merhaba, WebP kulanmanızı pek tavsiye etmiyorum şimdilik. Henüz her tarayıcı ( eski donanımı olan cihazların güncellememesinden ötürü ) WebP uzantısını tanıyamadığından fotoğraflarınız görüntülenmeyebilir. Imagfy kullanarak görsellerinizi sıkıştırmak mümkün, kullanımı da belirli bir kotaya kadar ücretsiz.
Ekstra olarak, görsellerinizi adobe photoshop üzerinden de belli oranlarda optimize etmeniz mümkün.
Site performansı ya da teknik detaylar için web sitemi inceleyebilirsiniz. Brandaft Dijital Ajans
quote:
Orijinalden alıntı: sahanm5
Merhaba, WebP kulanmanızı pek tavsiye etmiyorum şimdilik. Henüz her tarayıcı ( eski donanımı olan cihazların güncellememesinden ötürü ) WebP uzantısını tanıyamadığından fotoğraflarınız görüntülenmeyebilir. Imagfy kullanarak görsellerinizi sıkıştırmak mümkün, kullanımı da belirli bir kotaya kadar ücretsiz.