Şimdi Ara

webten Uzak Masaüstü Bağlantısı nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm millet ağ içi sorun cıkartmadan Uzak Masaüstü Bağlantısı kullana biliyorum fakat iş başka bir modeme bağlı başka bir pc olunca iş biraz değişiyor misal diğer ağda bir wan ip adı altında modem 10.0.0.2 alırken bağlanmak istediğim kişi 10.0.0.3 olarak ip almışsa ben o kişiye en kolay ve büyük boyutlu bir yazılım kurdurmadan nasıl bağlanabilirim kısaca Uzak Masaüstü Bağlantısı ile bu olay nasıl oluyor

• uzakmasaüstü davetiyesi yolla
    ya da yarattığın uzak masaüstü davetiyesini bağlanmak istediğin pc de aç
    en basit yolu
    başlat - programlar içinde görürsün uzaktan yardımı
  • hata veriyor

geçerli sistem ayarlarınız uzak masaüstü bağlanmayı engelliyor

diyor neyse biraz uğraşalım herhalde sonuca burada ulaşacağım
  • öncelikle bağlanmak istediğin bilgisayarın nerde olduğunu daha net açıklarsan sana daha sağlıklı bilgi verebilirim. 10.0.0.1 ve benzeri ip numaraları aynı switch yada hub yada adsl modeme bağlı bilgisayarların aldığı ip numaralarıdır. yani bu bilgisayarlar senin bilgisayarının olduğu ortamda ise bunda bir sorun yok ama eğer farklı bir yerde ise (mesela başka bir semtte oturan ve adsl kullanan bir arkadaşın gibi) o zaman bu ip numarası seni yanıltır. bu ip iç ip numarasıdır ve bunu kuallanarak kendi ağın dışındaki bir bilgisayara bağlanamazsın. öncelikle ağ içinde bir bilgisayaramı bağlanmaya çalışıyorsun yoksa ağ dışındaki bir bilgisayara mı bağlanmaya çalışıyorsun onu belirtmen iyi olur.

Eğer ağ içinde bir bilgisayar ise "Başlat ==> Tüm Programlar ==> Donatılar ==> İletişim ==> Uzak Masaüstü Bağlantısı" 'nı kullanarak uzakmasaüstünü aç. "Seçenekler" sekmesini tıkla. Açılan pencereye sıraı ile Bağlanmak istediğin bilgisayarın ip numarasını, kullanıcı adı ve şifresini yaz. Eğer bir "Çalışma Grubu" değilde "Etki Alanı" kullanıyorsanız bunuda yaz. (Diğer sekmelerdeki görüntü ayarları, yerel kaynaklar, vs ile ilgili ayarları bilgisayarının çözünürlük ve internet bağlantı hızına göre kendin ayarla) Bağlan dediğinde bağlanabiliyor olman lazım.

Eğer ağ dışında bir bilgisayara bağlanacaksan o bilgisayarda www.whatismyip.com sitesine git ve bilgisayarın gerçek ip'sinin ne olduğunu öğren. Ip numarasına onu yaz.

Tüm bunları yaptığın halde bağlanamıyorsan o halde firewall sorunun var demektir. "Başlat ==> Denetim Masası ==> Güvenlik Merkezi ==> Windows Güvenlik Duvarı" 'nı kullanarak güvenlik duvarı'nı aç. "Özel Durumlar" sekmesinde uzak masaüstü bağlantısının seçili olup olmadığına bak. seçili değilse seçili hale getir. (Aynı şeyi bağlanmak için uğraştığın bilgisayarda da yap tabii) eğer buna rağmen bağlantı kuramıyorsan o zaman adsl modem kullanıyorsan onun firewall ayarlarını incelemen lazım. Ya da eğer üniversite gibi bir ortamdaysan (ki pek çok üniversite uzak masaüstü bağlantısını kendi firewall programları ile hatta girmeden engeller - örnek Ege Üniversitesi) bu durumda yapabileceğin pek bir şey yok. (Yani aslında yapılabilecek şeyler var ama bunları buraya yazmak bir ömür sürer)

Takıldığın yer olursa sor gene.

• ağ içi sorun cıkartmadan Uzak Masaüstü Bağlantısı kullana biliyorum fakat iş başka bir modeme bağlı başka bir pc olunca iş biraz değişiyor

benim sorunum başka bir ilde olan başka bir bilgisayara bağlanma o da bende adsl modem kullanıyoruz karşıdaki modem asus 4 port (yani usb değil ) sanırım benim yapmam gereken modem içi ip yönlendirme ama nasıl yapacağım onu tam çözemedim bu sorunu ortaya cıkaran iki neden var biri windowsun firewall ı ki onu kapalıda kullanıyorum senin dediğini yapmaktansa ben direk kapattım "Windows Güvenlik Duvarı" 'nı kullanarak güvenlik duvarı'nı aç. "Özel Durumlar" sekmesinde uzak masaüstü bağlantısının seçili olup olmadığına bak"

2. ise modemin firewall ı ki onu nasıl geçeceğimi bir türlü bulamadım port açmak falan gibi bir iş değil bu modem ip yönlendirmesi yapması lazım ama nasıl

bu arada bu ip yönlendirmesini farklı bir amaç içinde kullanabilirmiyim ve nasıl misal web server yapmak gibi

eskiden 56k modemlerde bu olaylar cok kolaydı

• + eger yurt di baglanti yapmak istersen de kabul etmiyor cunki onun preseduru biraz farkli !!!!
  • dostum bu işi çok daha basit çözebileceğin bir yol var, hemde çok güvenli, ben kullanıyorum,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: freegen

dostum bu işi çok daha basit çözebileceğin bir yol var, hemde çok güvenli, ben kullanıyorum,

nedir o radmin veya pcanywhere mi

onları karşı makineye de kurmalıyım oda başka ilde nasıl olacak
  • benim modem sürekli 10.0.0.10 ip numarsini weriyor
    neden otomotik ip almiyor internetten ???
    yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden teşekürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.