NİSAN 2011 ayında Filka dan Wentto F8 marka cep telefonunu 350 tl ye 12 taksitle aldım. ancak daha 5 ay kullanmadan dokunmatiği bozuldu. ben de servize gönderdim. kendi kendine bozulan telefon için benden tamir ücreti istediler şu an telefon öylece evde duruyor. satsan satılmaz. atsan atılmaz halen borcunu ödüyorum.
Hayatımda bir çok yanlış yaptım ancak bu telefonu alacak kadar büyük bir hata yapmamıştım. külli zarar. ben en az 2 yıl kullanıtım diye beklerken 5. ayda bozuldu.
ayrıca bu telefonun diğer özellikleri de var
1-televizyonu hiç de güzel çekmiyor, 2-internete girilince hemen hafıza doldu diyor. 150 kb ram koymuşlar. bu telefonu internete bağlanırım diye alanın aklına şa..şarım. 3-Günlük şarj atmanız gerekiyor. 4-İphone-Android savaşı olan bir devirde neden wentto aldım bilemiyorum kendimi asla affetmeyeceğim. 5- Wenttoda java var ama sadece en eski sürün javaları destekliyor. 6-bir kişiye 2 adet telefon numarası kaydedilemiyor. 7-bilgisayar kaplosu veriyorlar ancak sakın kullanmayın. bilgisayar bağlantı kablosunu çıkarırken telefona kablonun takıldığı yer koptu. oda emanet duruyormuş zaten. Komsudan almışlar geri vereceklermiş ama unutmuşlar
Birde benim aldığım wentto en pahalılarından. bana bu kazığı atan filkadan benden sonra bir allahın kulu telefon ya da başka birşey alırsalar akıllarına tükürürüm Hiç paranız yoksa gidin yarım yamalak çalışan ikinci el bi iphone alın. sakın bu çin telefonlarına girmeyin. esasında bu telefonu memlekete sokan yetkililerden de şikayetçiyim.
aklınıza başınıza alın fiyatlara ve çalışmayan özelliklere aldanmayın.
vesselam
Arkadaşa kesinlikle katılıyorum aklı olan varsa Fika mOBİLE den şarj aleti dahi almasın adamlar cidden büyük sahtekar. Bnede telefonun görünüşüne aldandım safir marka bir telefon aldım almaz olaydım tam 3 kez gönderdim güya yenisiyle değiştik deyip yine aynı telefonu bana yolladılar. başka telefonlarım olduğu için kullanmadım 4 ay önce kullanayım diye sim kartı taktım 3 gün sonra ekran gitti. Telefonu teknik servislerine gönderdim yapıldı diye yapmadan gönderdiler bir daha gönderdim ekran değişti dediler telefon yine aynı şekilde arızlalı duruyor. Bugün yine göndereceğim bakalım ne yalanla bana dönecekler. BU DURUMDA NE YAPIYORMUŞUZ. " FİLKA MOBİLE ÜRÜNLERİNDEN ASLA ALMIŞYORMUŞUZ. NEYMİŞ BUNLARIN MARKASI WENTTO"
22.10.2010 tarihinde Hepsiburada sitesi üzerinden 349 TL ye Wentto F8 modelini aldım. Telefon bana geldiğinde bataryası ve hafıza kartı bulunmamaktaydı. Aradım adamları özür dileriz falan dediler ama beni tam 4 ay uğraştırdılar batarya ve hafıza kartını göndermek için. Yılbaşından hemen önce hafıza kartını, Şubat ayında bataryayı gönderdiler. Daha sonra batarya geldi bir de ne göreyim Joystick çalışmıyor. Hafıza kartına navigasyon yüklü değil. Gönderdim servise Joystiki yaptılar navigasyon yüklediler. Fakat telefonun sıkıntıları bitmedi. Daha sonra Şarj girişi ve kulaklık girişi bozuldu. Ben de usb girişten 5 ay şarj ederek kullandım. 2012 haziran ayında servise gönderdim şarj ve kulaklık girişi çalışmıyor diye. Adamlar 20 iş günü sonunda bana telefonu geri gönderdiler. Vay efendim senin telefonun garantisi bitmiş diye. Aradım hata varmış sistemlerinde tekrar gönder dediler. Gönderdim.. Telefonun usb girişi telefondan ayrı kutunun içinde parçalanmış olarak geri gönderdiler. Aradım saydım sövdüm. orada bir teknik servis yetkilisi var ismi Sibel, kendisi özür dileriz hemen benim adıma gönderin 1 günde çıkışını sağlayacam dedi. Ben de 22 temmuz da gönderdim. 23 Ağustosta geri geldi telefon açılmıyor. Aradım Bahar hanım ve Havva hanım çıktı telefona. Bana yaptıkları açıklama şöyle: " Efendim biz size iyilik yaptık. telefonunuzu yapmaya çalıştık. yapılmadı. Anakartı yanmış.. değişmesi gerekiyor. E, sizin telefonda garanti dışı malum. Gerçi parasını da verseniz yapmayız." Aynen bu şekilde bana gönderdikleri kağıtta da böyle yazıyor. Bende ağzıma geleni saydım. Sancaktepe tüketici haklarına da haklarında suç duyurusunda bulundum. Bilirkişi telefonu araştıracakmış.
Velhasılı arkadaşlar. Bakın şu anda bu telefonun fiyatı 300TL. Almayı düşünenlere tavsiyem: Sakın ha.. Hiçbir özelliği yok. Yemin ederim ki hiçbir özelliği yok. Navigasyon diyolar hiç bir halta yaramıyor. İnternete girmiyor. Televizyon desen ancak 12. katta bir iki kanal çekiyor. Oyun desen yüklenmiyor. Ben haziran ayında 250 TL verip Blackberry curve 8520 aldım. 2. el ama vallahi ondan bin kat iyi. En azından biliyorum ki bi arızası olsa teknik servisi belli.
Aslında wentto kurumsal yapısını oturtmaya çalışan bir marka. türkiyede üretilmesi ise ayrı bir tercih sebebidir.
Yakın bir zamanda WENTTO F8 ismiyle satılan telefonu kullanmaya çalıştım. Kağıt üzerinde teoride çok fazla özelliği olmasına rağmen hepsi pratikte "çakma ucuz çin malı" kalitesinde çalışıyor; -cihaz durduk yere kitleniyor, her işlem için kafasına göre takılıyor :) -dokunmatik denen ekrana dokunmanız yetmiyor parmağınızı içine sokmanız lazım !!! - sakin pin kodu koymayın ufacık rakamlara doğru şekilde dokunup telefonu açacağım diye defalarca uğraşıp sonunda telefonu balyozla kırıp rahatlamanız pek bir olasıdır... - harita vb. yüklü ve güncel değil, GPS doğru dürüst çalışmıyor.. - TV analog ve kalitesi çok kötü, 1980 model siyah beyaz karlı TV nostaljisi yaşayacağım diyorsanız bilemem, ve 20sn sonra ekran donuyor... - KISACASI İĞRENÇ ÖTESİ.., ÇOCUĞA VERSEN OYNAMAYACAĞI BİR CİHAZ 10 TL BİLE VERİLMEZ, PARANIZI SOKAĞA ATMAYIN.. - Bunların üreteceği Tablet,PC vb den de HAYIR GELMEZ.. BÜTÇENİZ KISITLI İSE; GİDİN AYNI PARAYA 2.EL KENDİNİ KANITRLAMIŞ MARKALI ÜRÜN ALIN
WENNTO (FİLKA MOBİLE) 'i öven arkadaşlar, Türkiyede hangi fabrikada üretim (toplama değil..) yapıyorlar gösterin de ALINLARINDAN BİZZAT ÖPEYİM ! LÜTFEN YENILTICI BİLGİ VERMEYİN.. ADAMLAR (FİLKA) İNCE DOLANDIRICI.. AMAN DİKKAT...
Filka firması bir gece aniden sırra kadem basmış. Telefonları kaçak ve çoğu klon. Maliye ve gümrük peşlerinde. Kuran-ı Kerim yüklü telefon diyerek ve Allah adını zikrederek vatandaşı iyi dolandırmışlar. Siteleri bile kapanmış. Dikkatli olun elinizde patlamasın.
2012 yılında wentto f6 cihazı stın aldım,Cihaz verdiğin paranın karşılığı değil,Kulaklık takıldı çıkarıldı hatası veriyor,Servise gönderdim serviae gönderme parası 15 tl verdim,Servisten gelen telefonumda hiçbir düzelme yok.Teknik servis ile görüştüm gönderin tekrar yapalım diyorlar.Tekrar kargoya 15 tl verin yapalım diyorlar kesin değil tvsiyem wentto dan uzak durun. TEKNİK SERVİS BURAK İLETİŞİM..HİÇ İLGİLENMEDİLER.