Şimdi Ara

Western Digital Black hard diskte olan oyunlar geç açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Zamanında PS4'üm varken WD'nin HDD'sini almıştım. Neredeyse tüm oyunlarımı buna yüklüyorum. Geçen gün fark ettim ki Valorant çok geç açılıyor. Oyunu bu hard diskten dahili 1 TB Seagate harddiskime alınca sorunun geçtiğini fark ettim. Bugün Fortnite indirdim ve Fortnite'ta da aynı sorunlar söz konusu. Bunun ardından tüm online oyunlarımı 1 TB olan HDD'ye kurdum. Sadece hikayeli oyunlar kaldı. Bu gün Cyberpunk oynarken ciddi bir sorun farkettim. Karakterler otururken yürüyor, köşe başlarında görev için bekleyen karakterler geç yükleniyor gibi bir sürü sorun var. Sebebi ne olabilir? Sonuç olarak bu oyunlar için üretilmiş bir HDD değil mi?

• Disk birleştirme (defrag) ihtiyacı olabilir ayrıca yüzey taraması yaptınız mı HDTune gibi bir programla?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Hocam disk taraması yapmadım fakat sağlığı iyi olarak gözüküyor ekteki gibi. Dediğiniz işlemi de pek bilmiyorum. Nasıl yapabilirim?

Western Digital Black hard diskte olan oyunlar geç açılıyor
  • Wnairz kullanıcısına yanıt
    Bu ekranın altında SMART tablosu var. Onu da paylaşır mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Aralık 2023; 20:9:45 >
  • Western Digital Black hard diskte olan oyunlar geç açılıyor
  • Wnairz kullanıcısına yanıt
    Gayet temiz duruyor. Bu duruma göre yavaşlık defrag ihityacı yüzünden olabilir. Disk Birleştirme analizi yapıp dağınıklık oranına bir bakın, gerekiyorsa birleştirin. Bir de bağladığınız SATA portunun SATA 3 destekli olduğundan emin olun (anakart kitapçığında Bios üzerindeki yapılandırma konumu yazar).

• Hocam defrag yaptım fakat sorun hala devam ediyor. Aynı zamanda disk harici disk yani USB üzerinden bağlıyorum diski.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.