Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Popcorn ile torrent veya usenet kullanarak dosya indirebiliyorsunuz. Bu cihazın böyle bir özelliği var mı?
    Selamlar,

quote:

Orjinalden alıntı: Skepo

boşuna popcorna paramı verdim ben şimdi aralarında bi fark yok anlaşılan bu cihazla popcornun.
  • cihazın torrent destegi yoktur

quote:

Orjinalden alıntı: mkp

Skepo,
    Popcorn ile torrent veya usenet kullanarak dosya indirebiliyorsunuz. Bu cihazın böyle bir özelliği var mı?
    Selamlar,

quote:

Orjinalden alıntı: Skepo

boşuna popcorna paramı verdim ben şimdi aralarında bi fark yok anlaşılan bu cihazla popcornun.

• artık dvd player alınmaz boyle bir ürün varken
  • farketmezki torrent desteği. bana bi artısı yok. sonuçta pcden indiriyorum. sadece yüksek çözünürlüklü filmleri çalıştırsın yeter.
  • Torrent desteğinin olması yada olmaması benim içinde tercih açısından etkileyici bir özellik değil. Nasıl olsa PC'den indiriyorum filmleri...
  • Daha böyle bir alay MediaBox larr çıkacaktır
    Maliyeti üç-kuruş olan cihazlarıda şimdilerde acaip paralara kakalıyor uyanık ÇİN liler(herzamanki gibi!)

Acele etmeyin MKV oynatıyor diyede her cihazın üstüne balıklama atlamayın lütfen!

Şuanda dşıardan getirilen ve genelde her yerde moda olan bu çok ucuz maliyetli cihazların fiyatlarıda haliyle
    böyle bir talep olunca fahiş fiyatlarda satılmaktadır!!!uyanık olun

Selamlar
  • 720p : 1280 720 Ya da 1080p: 1920 1080
    çözünürlüklü mkv uzantılı dosyaları oynatır diye açıklamayı görmedim.

1080P mkv oynatan cihazlarda çoğunlukla Sigma chipsetli işlemci kullanılıyor.
    Fiyatlarının pahalı olmasında herhalde Sigma işlemci etken oluyor.
    (Bir de işlemcinin üzerine ekstradan soğutucu takılıyor.)
    Yoksa Standart DVD playerlardan ekstra bir donanım göremedim.
    Fiyatının pahalı olması açısından. Hatta Playerlarda ekstradan DVD okuyucuda mevcut.

Ürünün h264 codec ve MKV dosyalarını oynatabilmesi oldukça iyi.
    Diğer Standart HD Playerlardan kendini öne çıkartıyor.

720p ve 1080p li mkv uzantılı dosyaları çalıştırıyorsa muhteşem olur.
    İncelemeleri ve kullanıcı yorumlarını beklemek iyi olur.
  • @mzkn, Konuda verilen ürün özelliklerine,resimlerine veya videoya bakmadın herhalde.Ürün 1080p Full HD destekli ve bahsettiğin videolarıda oynatıyor.Bu arada 1080p'den riplenmiş bir mkv'nin çözünürlüğü 1920x800'dür .
  • ya bende ses cıkısını göremedim
    z 2300 üm var
    bunda calıstırabıırmıyım acaba
  • yeni bazı gelişmeler var cihazla ilgili örneğin amerikada cihaz şu anda yok satıyor....

bunun haricinde kimi kullanıcı yorumarı şöyle

-Tested WD-TV (Testi)-

Pros (Artıları):

-The best looking menu/interface Media Player (En albenili menüye sahip medya oynatıcı).
    -Plays audio files good. (Ses formatlarını düzgün oynatıyor)
    -Plays video_ts folders/video iso good (Video TS ve video ISO dosyalarını sorunsuz oynatıyor..) (Riplenmiş veya yedeklenmiş DVD ler)
    -Pocket size(super mini) (Cebe girecek boyutta süper minik)
    -MKV 720p files work fine. (720 MKV dosyaları sorunsuz oynatıyor.)

Cons (Olumusuz yanları):

-WD custom chipset or Sigma Design EM8623? (WD bu cihaza özel chipseti'mi ? veya Sigma Design EM8623 chipset'e mi sahip bilinmiyor.)

NOT: Eğer yukarıda bahsedildiği gibi EM8623 chipsetine sahiphse geri kalan eksiklikleri sadece detay seviyesinde kalır ve bir firmware ile sorunlar çözülür umarın Sigma Design chipseti çıkar..

-MKV 1080p files, run but graphics all broke up, unwatchable (1080p MKV'leri oynatıyor fakat izlenemez şekilde görüntü birbirine giriyor)

Not: Burada bir ihitmal bu testi yapan arkadaş bu cihazların oynatabileceği teknik özelliklere sahip olmayan bir 1080p MKV ile denemiş olsun

-WMV HD not support (WMV HD desteği yok)

Not: Aslında sorunda değil oynatmaması

-DTS audio pass through not support. (DTS Pass through özelliği desteklenmiyor)

Not: Testi yapan arkadaş ürünü eleştirirken ilk Popcorn Hour'un da Pass through özelliğinin olmadığını göz ardı etmemeliyid sonuçta test ettiği cihazda 99 USD lik bir cihaz

-No 1080/24p (of course!) (1080 / 24p Desteği yok) (doğal olarak)

Not: Şu anda bilmiyorum ortada 1080p olup 24p (saniyede 24 kare olan) videolar ne var muhtemelen özel Bluray filmlerdir....

Just try for fun and return. So it is a SD level media player with "FULL HD/1080P" logo on the box! (I have Tvix M-7010A & LimHD-310S)
    Hopefully for the next gen, WD will compete with quality, high-end level compare to NMT-Lim-Tvix but price!

Sadece deneme amaçlı olarak satın aldım ver geri verdim sonuç olarak SD seviyesinde bir medya oynatıcısı ve üzerinde full hd 1080p logosu olan bir ürün ürünü test eden arkadaşın iki adet HD oynatıcıya sahip Tvix M-7010A ve LimHD-310S ve yazının son bölümünde umarım WD bir sonraki ürününde kalitesi ile öbür rakipleriyle rekabet edecek ve rakiplerine göre daha iyi bir ürün çıkartacaktır ama fiyat olarak rekabetçi olabilecekmi???

Son olarak bu çevirisni yaptığım bir kullanıcının kendi bireysel olarak yapmış olduğu test yakında daha profesyonelce yapılmış testleri görürüz son olarak ekleyeceklerim ürünün hangi chipsete sahip olduğu ve boyutları sebebiyle 1080p görüntüleri sorunsuz oynattığını varsayarsak 1080p'lik bir filmi 1.5 - 2 saat oynattıktan sonra ısınma durumu ne olacak....

KAYNAK :http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19034

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 4 Kasım 2008; 15:55:03 >

• zaten 720p filmler cogunlukda
    1080p kaç tane varki
    en azından bende yok
  • n1ghtfall
    Videolara ve Resimlere baktım. Yeterli açıklama yoktu. 1080P Full HD yazması. Bu tür medyaları oynatır anlamına gelmez o açıdan söylemiştim.

1080p çözünürlüklerinide örnek olması açısından vermiştim. Zaten bu konuda teknik bilgim çok fazla değil.
  • Alet sır gibi,chipseti belli değil,vs vs..
  • Arkadaslar cihazda seyredebilecegimiz filmleri indirebilecegimiz adresleri PM atabilirmisiniz acaba

saygılar
  • Sigmanın SMP8635 çipi varmış aşağıda içini gösteren resimler de war :

http://maddhat.com/?p=31
  • Maddhat'taki resimleri buraya ekledim
    Şuana kadar ki cihazla ilgili en detaylı inceleme bu heralde.

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player

• quote:

Next, I tried a 1080p x264 file, also in an MKV container, this time with DTS audio. The video bitrate was around 15mbps, and I honestly expected many dropped frames. However, I was proven wrong, as the file played back with no issues at all. My receiver showed DTS audio coming through, and the video played back on my TV with no dropped frames.
    Since I was playing back a 1080p file and the player was outputting 1080p60, I did not notice the sharpening effect mentioned above. I’m going to assume this is because there was no scaling going on, therefore no postprocessing of any kind.

With each file I tested, I increased the bitrate, so next I tested a 25mbps MPEG2 file (I had to change the extension from .TS to .MPG as the player won’t recognize .TS files). It was a 1080i movie captured from DTheater tape, and looked very nice. The player did a decent job with deinterlacing/IVTC, but when I switched the output resolution to 1080i and let my TV do the work, I did notice a slight increase in picture quality and motion was a bit smoother. This was mainly noticeable during slow camera pans.

Yukarıdaki paragraftan anladığım kadarı ile 15mbps bitrate değerine sahip mkv container'lı, DTS sesli 1080p görüntüyü problemsiz oynatmış.

• sn teme nin göndermiş olduğu linkte cihazdan övgüyle bahsediyor ve 720p ve 1080p videoları akıcı şekilde oynattığından bahsediyor bunun haricinde 1080 24p oynatmadığını belirtmiş... zamanım olursa yazının önemli yerlerinin çevirisini yapacağım...
    quote:

Orjinalden alıntı: teme

Sigmanın SMP8635 çipi varmış aşağıda içini gösteren resimler de war :

http://maddhat.com/?p=31
  • Çevirisini ben yapayım ilgili yazının.

3 Kasım 2008'de Brett Burns tarafından yayınlanan inceleme yazısı.

Bir hafta kadar önce, WD sessizce bir HD Medya Oynatıcı duyurdu. Aşırı küçük bir cihaz (sanırım iki WD Passport'un üst üste koyulmuş hali kadar) ama içinde inanılmaz bir işleme gücü var. Ve en önemlisi, Best Buy'daki indirimden 99 dolara bir tane almam oldu.

Aletin dizaydı WD'nin MyBook serisi sürücüleriyle benzer. İki adet USB girişi var. Birisi yanda, birisi arkada. Bir tane HDMI (1080p60) ve optik SPDIF çıkışı bulunuyor. Cihaz FAT32, NTFS ve HFS+ formatlı diskleri destekliyor.

Aleti kullandığım AV sisteme bağlamak çok kolaydı. Cihaz sadece SPDIF çıkış sunmuyor, HDMI üzerinden de ses iletiyor. HD sesler için bitstream yapmıyor gerçi. (Bundan daha sonra bahsedeceğim.)

İlk başlarda öyle çok bir beklentim yoktu. 129 dolarlık piyasa fiyatı olan bir cihazdan ne beklenir ki? Görünüşe bakılırsa, Western Digital bu minik cihazla bir dolu dosyaya destek vermeyi amaçlamış, az bir fiyata. Ürünün web sitesinde söylenene göre:

Müzik - MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
    Resim - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
    Video -MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264)
    Playlist - PLS, M3U, WPL
    Altyazı -SRT (UTF-8)

Yukarıda bahsi geçen tüm dosyaları test etmedim. Sadece arşivimi MKV'ye dönüştürdüm (H.264 ve AC3/DTS). Ayrıca analog çıkışları da denemedim.

Aleti TV'ye ve ses sistemine bağladıktan sonra, sürücülerimden birini taktım. İlk fark ettiğim, medya kütüphanesinin çok kötü olmasıydı. Organize edilmemiş dosyaları olan kişilerin işine yarayacaktır belki ama benim dosyalarım kendime göre ayarlı idi, bu yüzden sadece klasör görüntüsü olsaydı fena olmazdı. Medya kütüphanesi ayarını kapatınca, normal klasör görüntüsüne döndüm. Ayrıca ön izleme fonksiyonunu da kapattım, liste görünümüne geçtim. Bu şekilde daha hızlıydı. Son olarak, ses seçimini dijital yapmanız gerekiyor. Yoksa SPDIF ile bağlantı yapsanız da, 2 kanal ses alırsınız.

İlk denediğim dosya, TV'den kaydedilmiş 720p bir şovdu. x264 ile encode edilmiş, 5mbps ve AC3 5.1 sese sahipti. Herşey yolunda gitti. Ses sisteminde Dolby Digital simgesi çıktı. Video görüntü de oldukça akıcıydı.

Dikkatimi çeken şeylerden birisi, aletin işlemcisi olan Sigma SMP8635LF'nin kendi kafasına göre video işlemesi yapmasıydı. Çünkü 720p videolarda fazlasıyla keskinlik ve kenar yumuşatması gördüm. Bu özellikleri kapatamadım. Çoğu zaman gereksiz keskinlikler katıyordu filme, özellikle karanlık sahnelerde. Bu sorun, aletin çıkışını 720p yaptığımda rahatsız etmemeye başladı.

Daha sonra, 1080p çözünürlüğünde x264 dosyası denedim. MKV halde ve DTS sese sahipti. Bitrate 15mbps idi yaklaşık. Dürüst olmak gerekirse, bir sürü frame düşmesi bekliyordum ama yanıldığımı anladım. Dosya sorunsuzca oynatıldı. Ses sistemimde DTS ibaresi görünüyordu. TV'de de frame düşmesi olmayan bir görüntü vardı. Ayrıca 1080p bir video oynadığından ve cihaz çıkışı da 1080p60Hz olduğundan, yukarıda bahsettiğim gereksiz keskinlik ekleme sorunu da ortaya çıkmadı. Sanırım bunun sebebi, herhangi bir scale (video boyutunun değiştirilmesi) işleminin olmaması ve postprocessing'e (ön işleme) gerek olmamasıydı.

Her test ettiğim dosyada, daha yüksek bitrate'li videolar kullandım. Bir sonraki dosya, 25mbps bir MPEG2 idi. (Dosya uzantısını TS'den MPG'ye değiştirmek zorunda kaldım çünkü cihaz TS uzantısını tanımadı). Video bir 1080i filmdi, DTheater kasetinden rip edilmiş kaliteli bir görüntü idi. Cihaz deinterlace işlemini çok iyi yaptı. Ama çözünürlüğü 1080i yapıp da tüm işi TV'ye bırakınca, görüntü kalitesinde gözle görülür bir iyileşme oldu. Görüntüler de daha akıcı olmuştu. Bunu yavaş kamera hareketlerinde farketmek daha kolay oluyor.

Son olarak, birkaç tane BluRay ydeklerinden denedim. Cihaz ISO dosyalarını tanımayacaktı ve BluRAY dosya yapısını anlamayacaktı, bu yüzden de dosyayı oynatamayacaktı. Ben de m2ts dosyasını çıkarttım ISO'dan ve teste başladım. Şaşırtıcı biçimde işe yaradı! Bu dosya AVC encode edilmiş ve 30mbps bitrate'e sahipti. WD bu dosyayı bir damla ter akıtmadan oynatabildi. Hızlı hareketler ve bir dolu aksiyon sayesinde bitrate 45mbps kadar oldu ama video akıcılığı müthişti. Tatmin olmuştum.

Birkaç sorun

Bazen ilk seferde video tam ekranı kaplamayabiliyor. Bunu kolayca zoom in yapıp daha sonra zoom out yaparak çözebiliyorsunuz. Ama nedendir bilinmez, decoder video dosyasını düzgün şeklde boyutlandıramıyor. Bu sorun rastgele meydana geliyor. Bir kere zoom in-out yaptığınız zaman, sonrasında sorunsuz çalışıyor. Rahatsız edici bir sorun, umalım da ileride düzeltilsin.

Bir seferde MPEG2 ve AC3 barındıran bir MKV dosyası denedim, çalışmadı. Bu alışılmış bir MKV dosyası değildi ama yine de çalıştırması gerekirdi. Arayüz biraz ağır hareket ediyor ama gördüklerim arasında en kötüsü de değil. Dayanılmaz bir yavaşlığı yok ama mutlaka elden geçirilmeli.

1080p24 desteği iyi olurdu ama 99 dolarlık bir aletten bunu beklemek anlamsız. İleride yazılım desteğiyle bu özellik eklenebilir.

Cihaza network bağlantısının olmaması üzücü. Tahmin ediyorum, bunu WD'nin harici disklerinin satılması için yapıyolar.

Son olarak, bu cihazın çözünürlüklerini otomatik olarak oynatılan videoya göre ayarlamasını isterdim. 1080p video için çözünürlük 1080p olmalı, 1080i için 1080i olmalı ve işi TV'ye bırakmalı. Cihaz içindeki çip çok kötü değil ama deinterlace işini iyi yapamıyor. 720p dosya oynattığımda da çözünürlük 720p olmalı falan filan. Anlamışsınızdır.

Sonuç

Bu cihaz verdiğiniz parayı kuruşuna kadar hakediyor. HTPC'lere göre daha az enerji harcıyor. Tamamen sessiz. 1080p dosyaları kolayca oynatabiliyor. Benim gibi siz de böyle bir cihazın piyasaya çıkmasını bekleyenlerdenseniz, rahatlıkla bu cihazı aldığınızda pişman olmayacağınızı söyleyebilirim. Ufak tefek şikayetlerim olsa da, 99 dolara mükemmel bir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 4 Kasım 2008; 22:14:13 >

• Türkiyede satışa geçildiğinde almak lazım.
    Yalnız Tüplü TV nin yerine LCD TV almak gerekecek....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.