Şimdi Ara

Western Digital, dünyanın 6 TB kapasiteli ilk 2.5 inç hard disklerini satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Western Digital, dünyanın 6 TB kapasiteli ilk 2.5 inç hard disklerini satışa sundu
    Western Digital, 2,5 inç form faktörüne sahip dünyanın ilk 6 TB kapasiteli taşınabilir sabit disklerini duyurdu. My Passport, WD_BLACK ve SanDisk Professional ürün gruplarına eklenen yüksek kapasiteli seçeneklere ve fiyatlarına göz atalım.

WD My Passport Taşınabilir Sabit Disk Serisi

WD My Passport Ultra için 6 TB kapasite seçeneği eklenerek 200 dolar fiyattan satışa sunuldu. Standart WD My Passport'a da 6 TB kapasite seçeneği geldi ve bu model için 180 dolar fiyat etiketi belirlendi. Ayrıca modelin USB-C bağlantıya sahip bir seçeneği de artık sunuluyor. USB-C'li modelin fiyatı ise 185 dolar.

Ayrıca Bkz.AMD, Ryzen 7 8700F ve Ryzen 5 8400F işlemcilerini piyasaya sürdü

WD_BLACK Serisi

Western Digital, dünyanın 6 TB kapasiteli ilk 2.5 inç hard disklerini satışa sundu
    Western Digital'in oyuncular için geliştirdği WD_BLACK P10 hard diski de artık 6 TB seçeneğiyle geliyor. Modelin fiyatı 185 dolar.

SanDisk Professional G-DRIVE ArmorATD Serisi

Dayanıklılığın ön plana çıktığı Professional G-DRIVE ArmorATD Serisinin 6 TB kapasiteli modeliyse 230 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/05/17/western-digital-largest-mobile-hdd/

• "Hard" mı kalmış bu bir. İkincisi 2.5'a onu sığdırmak SMR gibi zıkkım teknolojilerle mümkün oluyor, kimse tehlikenin farkında değil. Her an taklaya gelebilirsiniz. Bu diskleri sadece 1 kere yazmak için kullanın ve her an verilerin gidebileceğini bilerek kullanın.

SMR olmayan diski bulmak 2.5 inç için imkansız gibi şöyle ki:
    geizhals.eu
    Festplatten & SSDs Extern mit Formfaktor: 2.5", Besonderheiten: alle Speicherprodukte inkl. HDD ohne SMR Preisvergleich Geizhals EU
    https://geizhals.eu/?cat=hdx&xf=339_2.5%22%7E944_SMRAUSGABE1

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    SMR nedir ? neden tehlikeli konuyu açarmısın ?

• Bu WD' nin 2.5 inç 5 tb olanını nas' ın kapasitesini arttırmak için nas' ın usb portuna taktım, yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, memnunum.

En önemli özellikleri; sessiz, adaptörsüz (usb enerjisiyle çalışıyor), fazla yer kaplamıyor, yeterince hızlı, çalışmadığında uyku moduna geçiyor, veri talebi olduğunda hızlı bir şekilde uyanıyor.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

eyvallah

• WD ilk görseldeki modeli yeni değil ki. 6 sene oldu çıkalı. Bende 4TB versiyonu var ve ben aldığımda resmi sitesinde 6 TB versiyonu da görünüyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Western Digital, dünyanın 6 TB kapasiteli ilk 2.5 inç hard disklerini satışa sundu
    Western Digital, dünyanın 6 TB kapasiteli ilk 2.5 inç hard disklerini satışa sunduwww.anandtech.com
    Not Dead Yet: WD Releases New 6TB 2.5-Inch External Hard Drives - First Upgrade in Seven Years
    https://www.anandtech.com/show/21400/not-dead-yet-wd-intros-6tb-25-inch-external-hard-drives

"2.5-inch T GB HDD" ne demekse artık...

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

6 TB si yeni çıktı bu arada bir arkadaş konuda SMR bahsetmiş ve dediği bence doğru. 8 tane wd 5 tb diskim vardı hepsini garantiden değiştirip kurtuldum . Arkadaş bu nedir böyle sabit duran ve soğutmalı bir harici hdd rafı yaptım. Yazın bile ne kadar zorlasan zorla 45 c yi geçemiyrdu diskler. Yerinden kıpırmaz, vibrasyon yok, sallama yok ama diskler daha senesini devirmeden 2 yıl dan önce 6 tanesi (farklı farklı zamanlarda alınma ve gelir gelmez teste soktuğum diskler) hata verdi. S.M.A.R.T hatası veriyorlar. Ayda bir kontrol ettiğimden diskleri garantiden değiştirdim ama smart kontrol etmeyen biri dosya taşıması sırasında hata yaşamazsa bunu göremez ve elinde patlar. 2 tane garanti bittikten sonra hata verdi ama low level format ile düzelttim. Hepsini sattıp kurtuldum bunlardan çektiğimi ben bilirim. Bu arada seagate de kullandım. Garantiden değişim çıkanların bazılarından para iadesi alıp seagate de aldım onlarda 5 tb onlarda da aynı problem var.

Seagate i bilmem dikkat etmedim ama WD bu disklerin kullanım ömrünü zaten 3 yıl olarak yazıyor kutusunda bilgileri bulabilirsiniz. Kullanım ömrü ve garanti farklı kavramlar. Allah a emanetsiniz 3 yıl sonra. Bu kadar seagate ve wd kullanmış birisi olarak son söyleyeceğim şey 5-6 yıl önce aldığım disklerim böyle hataları 5-6 yıl sonra verirken 2021 ve sonrasında alınan tüm disklerimde (seagate/wd) kalitenin düştüğünü farkettim. WD ler 5400 rpm di mesela bunu bile 4800 rpm e düşürdüler. Maliyeti kısmak için diskleri düşük kalite üretiyorlar. Diskleri arşiv için kullanıyorum bozulmaz diye de düşünmeyin. 24 saat aralıksız çalışıp 4 sene hala bozulmayan diskim varken toplam çalışma süresi 30 saat bile olmayan diskim (sadece dosya taşımadan taşımaya kullanılıyordu) durduk yere bozuldu. Diyeceğim şudur bozulmasın diye kasmayın para veriyorsunuz kullanın şansa kalıyor bazı şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 21 Aralık 2024; 11:37:33 >

Bunlarda durum nedir? CMR mi SMR mi? 6 TB ve 8 TB versiyonları var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fiyatı da normal alınabilirWestern Digital, dünyanın 6 TB kapasiteli ilk 2.5 inç hard disklerini satışa sundu 

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkemize yeni gelmiş olabilir ama ben 7 sene önce 4tb olanı aldığımda Resmi Wd ait yabancı sitesinde ürünü incelediğimde 1TB, 2TB, 4TB ve 6TB olarak görünüyordu. Hatta Type-C versiyonu bile görünüyordu. Ona istinaden söyledim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Hdd alacaksaniz kurumsal disklerine yönelin. Onlari harici bulamazsaniz ama harici hale getirebilirsiniz. Seagate Exos, wd gold bunlara bakin. Bunlarin hepsi cmr diye hatırlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Amazon linkinde ürün kodu var, eğer o ürün kodları gelecekse şu siteye göre sayfada Ctrl+F arama yaparsan;

https://nascompares.com/answer/list-of-wd-cmr-and-smr-hard-drives-hdd/

6TB olan SMR, 8TB olan CMR

Genel olarak WD için;

• 3.5 inçte; 2 TB-6TB kapasitede

- WD Red serisi SMR

- WD Blue serisi SMR veya CMR oluyor.

• 3.5 inçte; 8 TB üstü kapasitede CMR

Yine de her zaman doğrulama yapmak gerekiyor. Bi de yani yazmıyorlar çok zor olabiliyor CMR mı SMR mı olduğunu anlamak..

Seagate nasıl hocam? İki versiyonu var farkı nedir? WD daha ucuz şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 21 Aralık 2024; 15:30:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.