Şimdi Ara

Westone um3x ve Sony x1060 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında tam olarak bir sorun sayılmaz. Özellikle bu forumdaki yorumları okuyarak, Westone 3 ve x1060 almaya karar verdim. Fakat sipariş aşamasında, yanlışlıkla foruma birkaç kişinin kullandığı w3 yerine UM3x modelini almışım. Ürün yurtdışından geleceği için, değiştirme imkanım yo. Kargosu bile verildi.

Şimdi sizlere bir konuyu danışmak istiyorum. Bazı forumlarda, 3x'in 56ohm lik bir değere sahip olduğu için, mp3 playerlar ile verimli çalışmayacağı yazılmış. İllede bir amfi gerekiyormuş araya. Kimileri de bunun çok önemli olmadığını konuşmuş. Yani teorik bilgi üzerinden konuşmalar var. Sizce, 3x kulaklığı x1060 ile uyumlu çalışır mı? O kadar parar verdikten sonra böyle bir sorun çıkarsa benim için çok kötü olur.

Bunun dışında, W3 hakkınd aonlarca güzel yorum okudum ama um3x hakkında pek fazla yorum yoktu. Sizce bu kulaklık ne tür değerlere sahip? Nelerin hakkını verir, nelerin hakkını vermez? Dinlediğim müzik türü Klasik ve trip hop.

Daha önce 4-5 kulaklığa yüksek meblalar ödemiştim sese çok önem verdiğim için ama hani, sennheiser ve shure dışına çıkmamıştım. Bu westone benim için uç bir seçim oldu.

Bunun dışında, x1060 içinde uzun araştırmalar yaptım. Sesin kulaklıktan önce kaynağıyla alakalı olduğuna inan biriyim, bu yüzden dikkatli bir seçim yaptım. Bu mp3 oynatıcı hakkında yorumlarınız nelerdir?

Şimdiden, teşekkür ediyorum.

• Çalışır, ohm değeri problem olmaz.

Hatta um3x de çok güzel bir kulaklıktır. Bence W3'ten daha iyidir.

X10x0 ise baslı bir karaktere büründürebildiği için, bazılarının yakındığı um3x'in bassız olduğu durumunu rahatça çözebilirsiniz. (Eğer size bassız gelirse)

Kafaya takmanıza gerek yok, güle güle kullanın güzel bir sistem olmuş.
  • 56 Ohm o kadar da büyük bir değer değil,sorun çıkmaz.Ben 300 Ohm'luk HD600 ve HD650'lerle bile kendime göre yeterli yükseklikte sesi alabildim X1060 ile aynı seviyede olan A845 ile,eğer kastettiğiniz buysa.Asıl fark kalitede ortaya çıkar.300 Ohm'luk bir kulaklığı sadece Player'larda dinlemek için almak tam anlamıyla aptallıktır.56 Ohm için ise araya ufak bir amplifikatör(Little Dot MKI+ gibi.) güzel gider elbette ama bana kalırsa o olmadan da yeterli kalitede ses alabilirsiniz.X1060 sizi bu konuda üzmez.

Kulaklığın dinlediğiniz türlere gitmesi konusunda net yorum yapamam ama bence UM3x sizi üzmez.

İyi günler.

Not:@H.'ın yorumunu görmedim,o da hemen hemen aynı şeyleri yazmış.Yine de tam verim almak için bir süre sonra ufak bir amplifikatör de düşünebilirsiniz.W3 almış olsaydınız bile Player ile %100 verimi alamazdınız ama UM3x,W3'e göre biraz daha çok altyapı isteyecektir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-062F3AC5F -- 6 Aralık 2010; 23:07:14 >

• Ben amfisiz problem çıkaracağını sanmam um3x'in. Tabii ki amfi ile daha iyi performans verir ama ayrı para bayılmaya gerek yok. Ohm'a çok takılıyor millet.

HD600 ve 650den ses geliyordur fakat distorsiyondan geçilmiyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.
    Ben amfisiz problem çıkaracağını sanmam um3x'in. Tabii ki amfi ile daha iyi performans verir ama ayrı para bayılmaya gerek yok. Ohm'a çok takılıyor millet.

HD600 ve 650den ses geliyordur fakat distorsiyondan geçilmiyordur

"Problem çıkarır." demedim hocam,sadece daha iyi performans alabileceğini belirttim.Sadece X1060 ile de isteği kadar kullanabilir tabii ki.Ama ne bileyim,ben UM3x sahibi olsam araya ufak bir amplifikatör de sıkıştırmak isterdim imkanım elverdiğinde,ne yalan söyleyeyim.

HD600 ve HD650 kalite olarak son derece "Yetersiz" gelmişlerdi.High-End kulaklıkların "Fidelity" ihtiyacı olduğu her yönden belli.

Tekrar iyi günler.

• Bende um3x in amfi ile kullanımının performansına çok olumlu etki edeceğine inanıyorum.hatta bütün armatür sürücülü kulaklıkların amfi ile kullanımda performasının az yada çok artacağını düşünüyorum.böyle bir sistem kurduysanız ve tam hakkını vermek istiyorsanız birde cep amfisi ekleyin bütçenize göre.

w3 yerine yanlışlıklada olsa um3x tercihi daha iyi bir tercih olmuş. x1060 yerine hifiman-hm serisinden bir cihaz düşünülebilirdi.amfi sorunsalındanda kurtulmuş olurdunuz.ses kalitesi açısındanda sony le falan pek kıyaslanacağını sanmam.

genel olarak uç bir sistem olmuş.güle güle kullanın.
  • um3x i ben baya araştırmıştım
    amfiye 56 ohm olmasına rağmen pek ihityacı yokmuş çünkü 56 ohm ama ayrıca 120 küsür dB olduğu içimiş diye hatırlıyordum
    hatta şunu unutmam birisi w3 ten daha az tepki veriyor amfiye diye yazmıştı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    --SONY NWZ-A845 ANA KONU--
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsn141
    um3x i ben baya araştırmıştım
    amfiye 56 ohm olmasına rağmen pek ihityacı yokmuş çünkü 56 ohm ama ayrıca 120 küsür dB olduğu içimiş diye hatırlıyordum

dB değerinin fazla olması sanırsam daha çok,daha yeterli ses almak için önemli.Aynı mantıkla HD600,HD650 ve HD800'den daha çok tepki verecektir çünkü amfiye ama HD800 en çok tepki vereni bildiğim kadarıyla.

Teknik değerler tabii ki her zaman,her şeyi belirlemez.UM3x için de aynı şey geçerli sanırsam.

İyi günler dilerim.

• UM3X w3 den daha üst versiyonu diyorlar.Westone ES3X custom unun driverlarının aynısı um3x dede var .w3 den daha başarılı olark nitelendiriliyor..Amfi ile bazen hiss sesi olabilir hassasiyeti w3 den daha fazla bence sony ile um3x seni idare eder.bence sistemin en önemli bileşenleri speaker veya kulaklıktır amfi ve source ondan sonra gelir..kapasiteyi en yüksek kullanacam derken maliyeti çok arttırmak universal İEM sektöründe pek makul gelmiyor bana

iyi ibe seçim hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: STT-CL

quote:

Orijinalden alıntı: tsn141
    um3x i ben baya araştırmıştım

dB değerinin fazla olması sanırsam daha çok,daha yeterli ses almak için önemli.Aynı mantıkla HD600,HD650 ve HD800'den daha çok tepki verecektir çünkü amfiye ama HD800 en çok tepki vereni bildiğim kadarıyla.

Teknik değerler tabii ki her zaman,her şeyi belirlemez.UM3x için de aynı şey geçerli sanırsam.

İyi günler dilerim.

dediğiniz şey de doğru bizim bilmediğimiz bir sürü değişken var.
    ben sadece amfiye um3x daha az tepki vermesini buna bağlamıştım(mıştılar).
    yani arkadaşı bilgilendirmek için yazmıştım.
    yine tekrarlayayım um3x daha sorunsuz sürülüyormuş.

• Db değeri hoparlör yada kulaklığın,kaynaktan gelen belli seviye ve güçteki ses sinyaline db değerinden verdiği tepki oluyor.genelde bu değer 1khz olarak referans alınır kulaklıklarda.kulaklık yada hoparlör tam gereksinim duyduğu güçte bir sinyal alıyorsa vaadedilen db değerine ulaşılabilir.zaten maximum input değerine kadar yükleme yapmakta sakınca olmaz.

son cümledeki mantığa dayanarak aslında bütün kulaklıklar amfi ile kullanılabilir sonucu ortaya çıkıyor.evet bütün kulaklıklar amfi ile kullanılabilir.fakat aynı teknik değerlere sahip bütün kulaklıklarda aynı sinyale aynı tepkiyi verecek diyede bir kural yok. burada üretim aşamasından tutunda,kullanılan malzemenin niteliği bile bu tepkimeyi etkileyen unsurlardır. 32 ohm olarak ölçülen pfe aslında bence 32 ohm falan değil daha yüksek,yada mühendislik aşamasında yükleme yapılmaya esnek hale getirilmiş o kadarını bilemem.aynı ses seviyesinde esw9 kafaüstü olmasına rağmen pfe den daha fazla ve yoğun ses veriyor ve esw9 un empedansıda 42 ohm olarak ölçülmüş.gelde çık işin içinden.

burada teknik verilere fazla takılmamak lazım o başka bir mühendislik ve uzmanlık alanı.son kullanıcı yorumları burada daha önemli bir etken haline geliyor.tsn141 araştırmasında böyle bir sonuçla karşılaşmışsa benim için referans yorum odur.kutusunda yazan teknik değerler umrumda değil.ama herşeye rağmen amfili kullanımı eğer bütçe el veriyorsa tavsiye ediyorum.

• Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ürün gelince, detaylı bir inceleme sunacağım.

Tekrardan, okuduğum yorumlara ve incelemelere göre, Sony x1060 dahili(built-in) bir amfiye (güç çıkışı sağlamıyor fakat) sahipmiş. Buna rağmen, amfi gerekli bir husus mudur? Yani elbette, her zaman daha iyisi vardır ama bildiğim kadarı ile, çok üst seviye cihazlar hariç, dahili amfi bulunduran tek model bu? Buna güvenerek, amfi almama gerek kalmaz diye düşündüm çünkü normal modellere göre sesin daha farklı çıkacağını düşündüm. İmkanım dahilinde, üst seviye bir sistem kurmaya çalışıyorum. Bu mp3 oynatıcıya 350 dolar, kulaklığa da 340 dolar verdim. Yani 1 milyara en iyi sistemi yapmaya çalıştım, inşallah olmuştur zira uzuuun bir süre bir daha sesle alakalı birşey alamayacağım.

Tekrar teşekkürler
  • Siz yeterli derseniz yeterlidir, mutlu mesutsanız, tatmin oluyorsanız başka kimseye kulak asmayın
  • Bence iyi seçim olmuş ama beklentilerinizi çok çok yüksek tutmayın bence. Yani kulağınıza ilk taktığınızda sizi başka dünyalara götürecek sanmayın yoksa üzülürsünüz. Bir müddet zevk almaya bakın ve iyice dinleyin. Gerekirse küçük oynamalar yaparak size uygun sesi bulun. Bir müddet dinlemeden sonra daha alt düzey bir kulaklık takarsanız aradaki farkı anlarsınız. hayırlı olsun.
  • Açıkcası beklentilerimi biraz yüksek tutmuştum (: Hani bir daha bu denli bir para verebileceğimi sanmıyorum kulaklığa. En azından bir 4-5 sene için. Westone dünyanın en iyi kulaklığıdır fln diyorlardı, bende bulabildiğim en iyi modeline yöneldim. Hep aklımda olan Shure 530 dan daha iyi olduğunu duymuştum.

Bu tür şey çok kişisel şeyler. En iyisi diye bir şey söylemek bazen saçma olabilir aslında. Şu noktada, inşallah benim için dinlediğim en iyi sesi verir ve beni şaşırtır diyebiliyorum.
  • Mutlaka çok iyi bir kulaklık ama bazen kulağınıza taktığınız anda etkileyemeyebiliyor bazı kulaklıklar. Zamanla ne kadar iyi bir kulaklık olduğunu anlarsınız. Hemen karar vermeyin anlamında diyorum yani. Se530'dan daha eğlenceli olduğu ve daha çok müzik türüne gideceğini düşünüyorum. O konuda şüpheniz olmasın. Ayrıca müziklerinizin kalitesi ne alemde?
  • Arşivimin çoğu 192 lik mp3 dosyaları. Sanırım bunları dönüştürme progrramları ile olabilidğince yüksek bit oranları destekleyen formatlara dönüştürsem dahi, iyi bir sonuç vermezler değil mi? Mümkün mü böyle birşey?

Şu 1-2 haftadır, sevdiğim sanatçıların albümlerini satın alıyorum. Cihazın desteklediği formata dönüştüreceğim, en yüksek bit oranlarıyla tabii ki.

Bunun dışında bir kaç DTS albüm var ama cihaz desteklemiyor sanırım.
  • Kötü kaliteyi dönüştürerek iyi bir kaliteye çeviremezsiniz. İnternetten FLAC indirmeye başlayın ve bunu Sony'e uygun kayıpsız formata çevirip o şekilde kullanın gelince. Acilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: vermilion master

Arşivimin çoğu 192 lik mp3 dosyaları. Sanırım bunları dönüştürme progrramları ile olabilidğince yüksek bit oranları destekleyen formatlara dönüştürsem dahi, iyi bir sonuç vermezler değil mi? Mümkün mü böyle birşey?

Şu 1-2 haftadır, sevdiğim sanatçıların albümlerini satın alıyorum. Cihazın desteklediği formata dönüştüreceğim, en yüksek bit oranlarıyla tabii ki.

Bunun dışında bir kaç DTS albüm var ama cihaz desteklemiyor sanırım.

Dts için özel ekipmanlar lazım.hem dts çözecek cihaz hemde buna uyumlu kulaklık lazım.dts destekleyen ses kartları var ancak um3x,5 yada daha fazla kanaldan ses veremediği için cihaz desteklesede bir işe yaramayacaktır. ama emin olun düzgün kaynak ve kayıtlarla um3x in stereo performansı,dts destekleyen normal bir kulaklıktan kat be kat iyi olacaktır.

var olan kayıtları format değişikliğiyle iyileştiremezsiniz. 3. parti birtakım yazılımlar mp3 vs kayıplı dosyalardaki kayıpları bazı algoritmalarla telafi edebildiklerini iddia etsede,sesi tenekeleştirmekten başka bir işe yaramıyor maalesef (pc. için konuşuyorum).

en iyi ihtimalle bundan sonraki arşivinizi flac olarak netten indirip,kayıpsız wav a convert edersiniz buda işinizi görür.

um3x i uzun yıllar kullanacağıza inanıyorum,garanti sürecinde westone çok alakalı bir firma herhangi bir sorunda anında değişim yaparlar.üstüne birkaç yıl sonra bir upgrade düşünsenizde,alacağınız ürün um3x in üstüne çok fazla birşey katmayacaktır sanıyorum.

AWESOME 'unda dediği gibi se530 un sesi her müziğe gitmez.um3x genel olarak hemen her müzik türünde performans gösterebilir.kafanızda soru işareti olmasın H. ninde dediği gibi,siz mutlu olduktan sonra gerisi hikayedir.

• Merhaba arkadaşlar, bende sony'nin A serisi 64 gb lık versiyonunu piyasaya (Avrupa ve amerikaya) sürmesini bekliyorum artık güzel bir şekilde güzel bir şekilde music dinlemek istiyorum vede birkaç gün önce öğrendiğime göre 2011 ilk çeyreğinde Westone 4 çıkacakmış bende bu bu A serisi ile westone 4'ün kompinasyonuna gideceğim inşallah .. Şu bir gerçekki kaliteli bir amfi herzaman sesin hassassiyetliğini artırarak ayrı bir tecrübe kazandırır.. ilk etapta bende aradaşımız gibi amfi kullanmak istemiyorum... Sony'nin ses kısıtlamasından dolayı asıl korkum sony'nin Türkiye ve Avrupa da satışa çıkaracağı yeni A serilerini yanlışlıkla almak .. Kesinlikle Amerikada satılanlardan almanızı şiddetle tavsiye ederim.. yoksa benim gibi yıllarca içim içimi yersiniz.. Avrupa ve Türkiyede satılan sony lerin son sesini 25, amerikada satılanların ise 30 level olduğunu düşünürseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız......

Bu saatten sonra bende büyük firmaların flaca yönelik ürünler çıkarmasını bekliyorum tabi onlarca uygun ise herşeyden önce... 10 yıllık bir geçmişi var ve heüz bir alternatif yok henüz .... tam flac fanı oldum bu arada :) ve bana göre flac waw'a göre daha çok şey katıyor, tabiki flacın kalitesi konuşur burda...

Umarım ürünü alan arkadaşımız tecrübelerini bizimle paylaşır, ve kesinlikle um3x uzun süre muzik dinlemek için westone 3 den daha iyi bunu earphonesolutions.com da çalışan ve kullanan ilgili kimseler belirtiler..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.