Şimdi Ara

Wharfedale Crystal 30.4 için hangi stereo amfiler uygundur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde iki tane Wharfadele Crystal 30.4 kule tipi hoparlör var. İlk başta sinema sistemi kurmak için AVR almıştım ama şu an sadece müzik dinlediğimden AVR'yi satıp Stereo Amfi almaya karar verdim.

İkinci el bakıyorum, Marantz'ın PM6003 modelini beğendim ama kafamı karıştıran bir nokta oldu, amfinin çıkış özellikleri şu şekilde;

Power Output (8 / 4 Ohm RMS) : 45 W / 60 W

Hoparlörlerin özellikleri ise;

Power : 25 - 150 w
    Nominal Impedance : 6 Ohms

Bu empedans değerleri uyumlu mu değil mi nasıl hesaplanıyor biraz araştırdım ama emin olamadım,

Ben bu amfiyi satın alırsam elimdeki hoparlör takımı ile sıkıntısız kullanabilir miyim?

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon_who -- 21 Ekim 2017; 5:20:39 >

• Teşekkürler cevabınız için,
    850-900 civarı bir bütçem var, biraz daha araştırmaya devam edeyim bakalım.
  • gordon_who kullanıcısına yanıt
    Hoparlörünüzün hassasiyeti biraz düşük. Kendi sitesinde 87db olarak gösterilmiş. Bu sebeple marantz yerine biraz daha güçlü bir amfi bakmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hassasiyet logaritmik artan bir değer olduğu için 3db’lik bir hassasiyet farkı ses şiddetinde 2 kat fark yaratır. Yada şöyle söyleyeyim 87db’lik bir hoparlör ile aynı amfide sesi %50 açarken 90db’lik bir hoparlör ve aynı amfi ile sesi %25 açarak aynı ses şiddetini elde edersiniz.

Bir de daha önce okuduklarından aklımda kalan wharfadale hoparlörler güçlü amfiler ile daha iyi sonuç veriyormuş. Hiç wharfadale hoparlör dinlemedim, ses tınısını da bilmiyorum. O yüzden şu marka amfi ile iyi eşleşir diyemeyeceğim. Ama avs forumdan bu hoparlör ile millet hangi amfiyi kullanmış biraz inceleyin. Müzik tarzlarına göre de birkaç alternatif belirleyin.

Bu arada Amazon.de yani Almanya üzerinden 1500 tl gibi fiyatlara denon 720 ve marantz 6006 gibi stereo amfiler alınabilir. Aklınızda olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.