Şimdi Ara

WhatsApp’ı bırakan devlet kurumları BiP’e geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WhatsApp’ı bırakan devlet kurumları BiP’e geçiyor

WhatsApp’ın kişisel verileri Facebook’a gönderme karşılığında kullanım sunacağını duyurmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Milyonlarca insan uygulamayı eleştiren etiketler açarken WhatsApp’tan akın akın diğer güvenilir sohbet uygulamalarına geçiş başladı. BiP bunlardan birisi.

Devlet kurumları BiP’e geçiyor

Turkcell tarafından geliştirilen BiP mesajlaşma uygulaması son günlerde yoğun bir trafik alıyor. Sadece son 24 saatte 1 milyon 124 bin kişi uygulamayı indirmiş durumda. Mayıs ayında toplam indirme sayısı 45 milyonu geçmişti. Bu da aktif kullanıma büyük etki ediyor. Ayrıca devlet kurumları da WhatsApp haberleşme gruplarını BiP’e taşıma kararı aldı.

Ayrıca Bkz.Kemoterapinin etkinliğini %34 oranında artıran deneysel tedavi yöntemi geliştirildi

İlk olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumların haberleşme gruplarını Bip’e taşıyacağı haberi geldi. Sonrasında Milli Savunma Bakanlığı’nın da BiP uygulamasına geçeceği duyuruldu. Muhtemelen hafta içerisinde bu sayı giderek artacak.

WhatsApp’ın aldığı kritik karar sadece BiP değil Signal ve Telegram gibi alternatif sohbet uygulamalarına da büyük bir trafik oluşturdu. Kullanıcılar tepki olarak Facebook Messenger uygulamasını da siliyor.

• Bip kullanıcı sözleşmesinden bir kesit

"

Hangi Kişisel Verileriniz Toplanıyor?

Topladığımız Kişisel Verilere ilişkin kategorileri aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklıyoruz:

• Kimlik ve İletişim Bilgileri: Telefon numarası, kullanıcı adı (rumuz), avatar, GSM operatörü, e-posta adresi ve diğer benzer veriler, üyelik bilgileri, Uygulamada (varsa) kimlik doğrulama ve hesaba erişim için kullanılan şifreler gibi veriler;
    • Kullanım Bilgileri ve Favoriler: Cihazınızdan teknik ekipmanlar yoluyla toplanan çeşitli teknik veriler, (içeriği hakkında hiçbir bilgi toplamaksızın) gönderilmiş iletilerin türü (yazılı mesaj, video vb.), tercih ettiğiniz dil, aktif kullanılan zamanlar, kullanılan hizmetlerin türü, Uygulama arayüzüne ilişkin kullanım alışkanlıkları, Uygulamaya en son giriş yapılan tarih, Uygulamanın kullanımı sırasında meydana gelen hatalar dâhil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Uygulama aracılığıyla yapılan memnuniyet anketi veya benzer anketlerin sonuçlarına ilişkin veriler;
    • Konum Bilgileri: Kullanıcıların (yaklaşık) konumlarına ilişkin veriler. Bunlar, tarafınızca kontrol edilen cihaz ayarlarına bağlı olarak, GPS verilerinin yanı sıra yakınlardaki baz iletim istasyonları, etkin Wi-Fi noktaları ve IP adreslerinden alınan konum ve navigasyon verilerini kapsamaktadır.
    • Ödeme Bilgileri: Herhangi bir Uygulama içi satın alma işlemi gerçekleştirmeniz durumunda ilgili fiyat, fatura, fatura numarası, vergi tutarı ve ödeme yöntemini içeren ödeme bilgileri.
    • Cihaz Bilgileri: Cihaz modeli, cihazın işletim sistemi, tercih edilen telefon dili, kullanıcıların hangi operatörü kullandığına ilişkin bilgiler, ülke bilgileri gibi veriler.
    • Trafik Bilgileri: İletişim türü (BiP Çağrıları, anlık mesajlar vb.), iletişimin süresi, tarihi ve tarafları, iletişim kurulan kişiler ile ilgili veriler. BiP, Uygulama üzerinden kurulan iletişiminizin içeriğiyle ilgili herhangi bir veri toplamaz.
    • Yedekleme Bilgileri: Kullanıcıların talep etmesi durumunda, iletişim verileri BiP tarafından yedeklenebilir.
    • Adres Defteri Bilgileri: TTelefon numaraları, kişi adları, soyadları ve kullanıcının cihazında depolanan ilgili ayrıntıları içeren Kişi Listesi.
    • Rumuz, Profil Fotoğrafı, Durum Bilgisi, Engellenen Numaralar.

"

Bip her açtığımda benden cihazın dahili depolamasına erişim istiyor.Normalde uygulama 1 kez sorar ondan sonra tekrar sorma tikini koyarsın bir daha sormaz.WhatsApp ve Telegram'da bu olay böyledir.Ama bip denilen lanet uygulama ekrana sürekli popup çıkarıp duruyor.Bu da bir yana bu olaydan bıkıp kaldırmıştım geçenlerde türkcell müşteri hizmetlerini aradım, uygulamayı kaldırdığım halde, "cihazınızda bip uygulamasının yüklü olduğunu görüyorum" dedi telesekreter.Keçileri kaçırmalık bir olay programı kaldırdığım halde neden böyle bir şeyle yüzyüze geliyorum garip doğrusu. Bir şey yerli olmadan önce güvenli olacak.Maalesef bu ülkenin yerli uygulaması yerine telegram ile devam edeceğim yoluma.

Keşke herkes Antox kullansa ama bahsi nette hiç geçmez insanlar ne olduğunu bilmez.Şuan Antox'dan güvenlisi yoktur.Yoksa signal falan hikaye, arada server varsa ve mesaj depolanıyorsa orada güvenlik yoktur.

Neden WhatsApp'ı sildim peki.Mark zuckerberg'in halen hapise girmemesi, bunun üzerine pişkin pişkin verileri facebook saçmalığına pazarlayacağını duyurduğu için.Yoksa biliyorum Google'da Apple'da Microsoft'da hepimizi takip ediyor.Ama bunlardan böyle bir cüretkarlık görmedim.Ayrıca Facebook group gibi içi boş uygulamaları yoktur bu 3'ününde, tiktok gözümde neyse facebook instagramda odur.Ego tatmin yerleri.
  • Görüntülü konuşması hata dolu
  • "Whotsobo borokon dovlot koromloro bopo gocoyor."

5 Şubat 2018'de PTT Messenger duyuruldu. Hani yerli ve milli olarak lanse edilen ama Signal tabanlı olan uygulama.
    Sözde başta devlet kurumları kullanacaktı. 6 ay sonra ise herkese açılacaktı.
    Ne-re-de PTT Messenger? PTT Messenger'a ödenen paralar ne oldu?

• Alın doya doya kullanın :http://messenger.ptt.gov.tr

• WhatsApp'ın açıklamasından sonra herkes başka bir uygulamaya kaydı. Oysaki WhatsApp böyle bir şey açıklamasaydı küresel bir uygulama olarak tek bir uygulama kullanmaya devam edecektik.

Belki Telegram yeni küresel uygulama olabilir (Çoğu kişinin bu uygulamaya geçtiğini görerek söylüyorum.), ya da bir başkası ama bu 4 5 ay telefonlarımız çöplük haline gelecek. Çünkü herkes ayrı bir uygulama kullanıyor olacak.

Onla konuşmak için yok şunu indir, diğeriyle konuşmak için bunu indir.

• Bilgilerimiz CIA e gideceğine MİT e gitsin

• Telefonda face instagram adına hiç bir uygulama yok. Whatsapdan da kurtulabilirsek tertemiz olacak
  • Ooo bu kötü oldu işte. Şimdi bizim kör cahil muhalefet inadına WhatsApp kullanır. Böyle de devletine düşman bir kafa var bunlarda.
  • Valla öyle olacak. Signal ile Telegram'ı indirdim. Gönlüm signal'den yana. Çünkü birebir whatsapp gibi ve masaüstü uygulaması da exe dosyası olduğu için kullanımı daha rahat geldi. Ama yapacak bir şey yok, bir iki uygulama beraber kullanılacak artık yeni lider belirlenene kadar. Yemişim mark zuckerbergini, herif manyak zaten.

• interwap kullanıcısına yanıt
    :))

• BİP kullanımını gerçekten beğendiğim bir uygulama, en yakın zamanda biz de geçeceğiz
  • Zamanında (10-15 sene önce) pardus'a geçiliyordu.
    geçin bu işleri

• Iha ve sihalara bile coluk cocuk oyuncagi yorumu yapan bir zihniyet sanki ptt messenger ciksa iyi diyecekti.. guldurmeyin simdi..
  • Yaw he he

• Fişlenmek isteyenleri bipe bekleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A40356F19

BİP kullanımını gerçekten beğendiğim bir uygulama, en yakın zamanda biz de geçeceğiz

Bip kullanıcı sözleşmesinden bir kesit

"

Hangi Kişisel Verileriniz Toplanıyor?

Topladığımız Kişisel Verilere ilişkin kategorileri aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklıyoruz:

• Kimlik ve İletişim Bilgileri: Telefon numarası, kullanıcı adı (rumuz), avatar, GSM operatörü, e-posta adresi ve diğer benzer veriler, üyelik bilgileri, Uygulamada (varsa) kimlik doğrulama ve hesaba erişim için kullanılan şifreler gibi veriler;
    • Kullanım Bilgileri ve Favoriler: Cihazınızdan teknik ekipmanlar yoluyla toplanan çeşitli teknik veriler, (içeriği hakkında hiçbir bilgi toplamaksızın) gönderilmiş iletilerin türü (yazılı mesaj, video vb.), tercih ettiğiniz dil, aktif kullanılan zamanlar, kullanılan hizmetlerin türü, Uygulama arayüzüne ilişkin kullanım alışkanlıkları, Uygulamaya en son giriş yapılan tarih, Uygulamanın kullanımı sırasında meydana gelen hatalar dâhil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Uygulama aracılığıyla yapılan memnuniyet anketi veya benzer anketlerin sonuçlarına ilişkin veriler;
    • Konum Bilgileri: Kullanıcıların (yaklaşık) konumlarına ilişkin veriler. Bunlar, tarafınızca kontrol edilen cihaz ayarlarına bağlı olarak, GPS verilerinin yanı sıra yakınlardaki baz iletim istasyonları, etkin Wi-Fi noktaları ve IP adreslerinden alınan konum ve navigasyon verilerini kapsamaktadır.
    • Ödeme Bilgileri: Herhangi bir Uygulama içi satın alma işlemi gerçekleştirmeniz durumunda ilgili fiyat, fatura, fatura numarası, vergi tutarı ve ödeme yöntemini içeren ödeme bilgileri.
    • Cihaz Bilgileri: Cihaz modeli, cihazın işletim sistemi, tercih edilen telefon dili, kullanıcıların hangi operatörü kullandığına ilişkin bilgiler, ülke bilgileri gibi veriler.
    • Trafik Bilgileri: İletişim türü (BiP Çağrıları, anlık mesajlar vb.), iletişimin süresi, tarihi ve tarafları, iletişim kurulan kişiler ile ilgili veriler. BiP, Uygulama üzerinden kurulan iletişiminizin içeriğiyle ilgili herhangi bir veri toplamaz.
    • Yedekleme Bilgileri: Kullanıcıların talep etmesi durumunda, iletişim verileri BiP tarafından yedeklenebilir.
    • Adres Defteri Bilgileri: TTelefon numaraları, kişi adları, soyadları ve kullanıcının cihazında depolanan ilgili ayrıntıları içeren Kişi Listesi.
    • Rumuz, Profil Fotoğrafı, Durum Bilgisi, Engellenen Numaralar.

"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 10 Ocak 2021; 22:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternetin musluğu onlarda zaten ne kullanırsan kullan onların süzgecinden geçiyor ister bip olsun ister Facebook vs. tek çözüm onların şebeke sistemi dışına çıkacak alternatif bir internet alt yapısı başka çözüm yok

• Bip her açtığımda benden cihazın dahili depolamasına erişim istiyor.Normalde uygulama 1 kez sorar ondan sonra tekrar sorma tikini koyarsın bir daha sormaz.WhatsApp ve Telegram'da bu olay böyledir.Ama bip denilen lanet uygulama ekrana sürekli popup çıkarıp duruyor.Bu da bir yana bu olaydan bıkıp kaldırmıştım geçenlerde türkcell müşteri hizmetlerini aradım, uygulamayı kaldırdığım halde, "cihazınızda bip uygulamasının yüklü olduğunu görüyorum" dedi telesekreter.Keçileri kaçırmalık bir olay programı kaldırdığım halde neden böyle bir şeyle yüzyüze geliyorum garip doğrusu. Bir şey yerli olmadan önce güvenli olacak.Maalesef bu ülkenin yerli uygulaması yerine telegram ile devam edeceğim yoluma.

Keşke herkes Antox kullansa ama bahsi nette hiç geçmez insanlar ne olduğunu bilmez.Şuan Antox'dan güvenlisi yoktur.Yoksa signal falan hikaye, arada server varsa ve mesaj depolanıyorsa orada güvenlik yoktur.

Neden WhatsApp'ı sildim peki.Mark zuckerberg'in halen hapise girmemesi, bunun üzerine pişkin pişkin verileri facebook saçmalığına pazarlayacağını duyurduğu için.Yoksa biliyorum Google'da Apple'da Microsoft'da hepimizi takip ediyor.Ama bunlardan böyle bir cüretkarlık görmedim.Ayrıca Facebook group gibi içi boş uygulamaları yoktur bu 3'ününde, tiktok gözümde neyse facebook instagramda odur.Ego tatmin yerleri.

• Watsapp bunu zaten yapıyordu. Özel belgelerin buradan gönderilmesine karşı çıkıyordum ama dinleyen olmadı. Şimdi akılları başına geldi.
  • Kardeş telegrama bak bir de, whatsapptan beter
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.