Şimdi Ara

White balans' ın (Beyaz ayarı) fotoğrafa etkileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Güzel diyorum çünkü havada az da olsa bulut vardı. Bulutun olmadığı günler gün batımı fotoğrafı için biraz şanssız günler bence.

Biliyorsunuz ortam ışığına göre jpeg çekiyorsak white balans ayarı yaparız.

Raw çekenlerin böyle bir ayar yapmasına gerek yok, fotoğrafı işlerken teker teker istedikleri white balans (Beyaz Ayarı) seçme şansına sahip oluyorlar.

Bende bugün aynı kareyi 4 farklı modda denedim. Keşke tüm modlarda deneseydim. Ancak mavi karanlık çabuk kayboluyor. Farklı kadrajlarla değerlendirdim.

Ne gibi sonuçlar çıkmış değerlendirebilirsiniz.

Not: Fotoğraflar makine çıktısıdır.

Otomatik

Sunset by Bi Ünlü, on Flickr

Bulutlu

Tungsten

Florasan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 12 Nisan 2017; 18:2:50 >

• Genelde makineler auto beyaz ayarını iyi tutturuyorlar.ama olmadıysa o an gözünün gördüğü renklere en yakın kelvin değerini secmek dogru olur.Gün batımında raw cekmek dağdaki koyu tonları 1 1.5 stop acmak icinde iyi olurdu senin fotolarda.
  • Raw örneği de var, akşam gölgeleri açıp yükleyeyim birde.

Jpeg çekiyorsam ben Auto çekmemeye çalışırdım ancak gözümün gördüğüne en yakın değeri Auto verdi. Şaşırdım.

Aslına uzak olsa da fotoğrafa değişik bir hava katmak isteyenler için ampul yada floresan ayarını da deneyebilirler diye paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Nisan 2017; 12:42:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben doğru beyaz ayarı kısmına göreceli bir kavram olarak yaklaşmaktan yanayım. Göze hoş gelen beyaz ayarı doğru ayardır diye düşünüyorum.
    Örneğin doğada yeşillikler ve çiçekler gibi ortamlarda otomatik beyaz ayarı gördüğüm sonuçları vermesine rağmen ben daha sonbahar renklerinde çekim yapmak için 7000 kelvin gibi değerler kullanıyorum ve gözüme daha hoş geliyor. Hatta böyle ortamda portre çekiyorsam yine aynı kelvinde ten rengi de daha hoşuma gidiyor. O nedenle ortama göre en keyif alınan beyaz ayarı ney ise doğru beyaz ayarı odur kişi için bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Haklısınız ışık ne ise o white balansı kullanmalısın" gibi bir kalıp doğru olmaz.

Yukarıda paylaştığım 4 fotoğraftan aslı ile alakası olmasa da en çok tungsten ışığı hoşuma gitmişti mesela.

Bu biraz zevk meselesi.

Tabi kantarın topuzunu kaçırmamaya da özen göstermeli.
  • Fotoğrafta anayasa kanun tüzük kanunhükmünde kararname gibi şeyler yok.Lensler gözümüzü sensorlerde beynimizin algısını taklit ederek geliştirirler.Pozlama,beyaz dengesi gibi ayarlar bunlara göre ayarlanır makinenin üretim safhasında.Ben genel bir kabul den bahsettim.istersen gün batımını 5000 kelvin yap istersen 10000 bu tamamen senin fotoğrafında yaratmak istediğin duygu ve algıyla alakalı bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.