|
Wi-Fi 7 için tarih verildi: Çok yakında geliyor
-
-
kim çıkarıyor arkadaş bu wifi 7 yok bluetooth 5.2 falan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktaktakirdama -- 12 Aralık 2023; 12:26:37 >
-
Vakıflar
-
Hakketten mii?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasıl yani çıkmadı mı? Wifi 7 routerlar satılıyordu bayadır diye biliyorum.
-
Mevcutta evimdeki yerel ağda wifi 6 kullanıyorum, dizüstü bilgisayarımda wifi 6 adaptör var, NAS' dan bilgisayara dosya kopyalarken 75-80 mb/sn gibi iyi bir hız elde ediyorum, fakat tam tersini yani bilgisayardan NAS' a dosya kopyalarken hız 1/3 oranında (20-30 mb/sn gibi) düşüyor, hani internette dosya kopyalasam diyeceğim ki ISS den kaynaklı upload hızı düşük olduğu için hız düşüyor derim, ama yerel ağda dosya kopyalamadan bahsediyorum.
Tersine kopyalamada hızın neden düştüğünü konuya hakim bir arkadaş açıklayabilir mi ?
Not:
NAS ile bilgisayar arasında wifi 6 kablosuz sistem, cat 6 kablolu sistem ve 1000 mbit ethernet switch var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 12 Aralık 2023; 18:44:05 >
-
Nas için firmware update dene, olmadi diskleri ve raid sistemini kontrol et,yazılımsal bir durum olası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eved
-
Biz daha 6 ya geçemedik.
-
Bakır ADSL/VDSL internet kullandığın sürece isterse wifi31 çıksın anlamsız.
-
Wifi 5 i 2.4ghz gibi hem genis bant hem de hizli olarak kullanabilmek standart olsa çok iyi olurdu. 16 mb interneti marifet gibi satan ttnet ile bunlar cok zor :D
-
6 görmedik 7 zıplamak nedir.
-
merhaba,
maalesef hocam NAS cihazım eski 10 yıllık wdmycloud 1 diskli, raid yok, WD' nin update desteği 2 yıl önce kalktı, ama ilk aldığımdan beri bu sorun var, cihaz 10 yılda onlarca update oldu, son update yapıldı ama sorun düzelmedi, neyse ki NAS' a internet download yoluyla bilgi dolduğu için tersine kopyalamayı fazla kullanmıyorum, bir şekilde idare ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 27 Aralık 2023; 19:2:53 > -
mesele sadece internet değil hocam, tabii ki internet de önemli ama aynı ortamda yerel ağlarda internetden bağımsız olarak NAS dan bilgisayara, ya da bilgisayardan bilgisayara dosya kopyalayanlar var, o zaman en yüksek kablosuz kopyalama hızları zaman açısından önemli oluyor, mesela wifi 6 router ların olduğu ortamlar kablosuz 75-80 mb/sn hız sağlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 27 Aralık 2023; 19:3:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X