Şimdi Ara

Wİ-Fİ Kullanıcı sınırlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
30.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim TTnetin verdigi wifi modemim var ve bunu 3 kişiye bölücez.ama ben onların şifreyi baskasına vermesinden korkuoorum bunun için nasıl bişe yapmayalım cok arastırdım kullanıcı kısıtlama hakkında bilgi alamadım yada mac die bişi varmış sadece belli adresler girebiliomus bunun hakkında bilgi verebilirmisiniz.şimdiden tesekkurlerrr

• Parana kıyamazsın. Söyleyeceğim sistem çok pahalı gelir sana. Daha ttnetten modem aldığına göre allah bilir sende kotalı vardır.
    Fiyata gelince Türkiye'de alacağın şeyi en ucuz 150 dolar falan bulabilirsin.
  • sınırsız kullanıorum ve ben ögrenciyim geçiçi olarak burda. ve kullanıcı sınırlamktan bahsettim programla bun yapabilioosun sanırım sistem ne alaka anlamadım ????
  • Girmesini istediğin istemcilerin MAC adreslerini gir. Şifreyi haftada bir kez değiştir. Başka kimse giremez.
  • tesekkurler verdigin bilgiler için ama mac adresini nasıl ögrencem mac ayarlarına nerden girilior.airties kablosuz tek port modem ? tşkler saol
  • Programla mı?
    Çok komiksin, programla olması için makinanı server durumuna getirmen gerekir. Yani bilgisayarın sürekli açık duracak, birde stabil olmayacak.

En kötü durum Alt maskeni, /29 yani 255.255.255.248 yaparak 6 tane kişinin max. kullanmasını sağlayabilirsin.
    Bu da, 1 tanesi modem 1 tanesi senin makina dersek. toplam 4 tane kişi daha kullanabilir. Zaten 3 kişiydiler, yani 1 kişiyle daha paylaşabilirler.
    Ayrıca DHCP serverdan toplam 4 tane aralık yapaiblirsin. Yani aralık kısmı 192.168.2.2-100 ise bunu 2-6 şeklinde yap. İnterneti paylaştıkların, bilgisayardan anlamıyorsa kıramaz.
    Bunun dışında bunlar çok kolay kırılabilir.
  • Internet paylasimi icin sifreyi vermek zorundasiniz lakin modemin sifresini vermek zorunda degilsiniz.Explorer'dan modemin icine giriniz.Kablosuz baglanti guvenlik kisminda wep/wpa sifreleme yontemi disinda bahsi gecen mac korumasi secenegide bulunmaktadir.Buradaki secenegi aktif hale getirmeli ve alt kisimda baglanmasina izin verdiginiz bilgisayarlarin mac adreslerini yazmalisiniz.Modemin sifresini sizden baska kimse bilmedigi icin daha sonradan kimse bu bolume ekleme yapamaz.Bunun sorununuzu kesin olarak cozucegini dusunyorum.

Teorik olarak bir yontem daha bulunmakta fakat bunu pratikle tecrube etmedim.Şoyleki,dhcp server araligini 192.168.1.2 - 192.168.1.254 yerine 192.168.1.2 - 192.168.1.5 yaparsaniz modeminize sadece 4 makina baglanabilir.(veya 10.0.0.2 - 10.0.0.5)

Iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _welldone_ -- 19 Ekim 2008; 0:44:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ve IP adresi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ek olarak, mac şifreleme çok gereksiz, şifre mac şifreleme gibiidr, yani adam mac adresini de paylaşır başkasıyla. Hatta ahmet mehmete şifreni söyledi, veli de başkasına senin şifreni söyledi. Bunu yaparsan diğer mac adresini de verir.

%100 güvenlik için:
    Hotspot sistemi kurmalısın. adamın kendi kul adı ve şifresi oluyor, başkası giremiyor 1 kişiye ait oluyor. Ama fiyatı 150 dolardan başladığından almazsın zaten sen.

Ha üstte dediğime ek olarak Mac onay getirsen fena olmaz. Birde adam başka bilgisayar kullanmak isterse, mac şifreleme ve üstte yazdığım dhcp olayları yüzünden bunu kullanamaz. Yani kişiler 1 tane bilgisayar kullanabilirse bu mümkün...
  • ben köy yerinde yaşadığım için burda kimse hackerlık yapmıyo sadece şifreyi verdiğim kişiler başkalarına vermesin die mac veya kullanıcı sınırlama yapmak istiorum diğer bilgisayarın mac adresini nasıl alabilrim bunu sölerseniz sevinirim teşekkürler!!!
  • kişinin bilgisayarından ipconfig yazarak
    ve y dhcp sınırlaması getirsende olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

kişinin bilgisayarından ipconfig yazarak
    ve y dhcp sınırlaması getirsende olur

• dhcp sınırlaması nasıl yapılıoyor peki
  • Sanırım sol menude lan ayarları olması gerek ağ da yazıyor olabilir, orda DHCP kısmı var orda bir şey yazar max. şu kadar kişi olsun diye ya da, 100-200 diye şeyler o aralığı 4 yap. yani 100-104 olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Murat-Jan

diğer bilgisayarın mac adresini nasıl alabilrim bunu sölerseniz sevinirim teşekkürler!!!

Genellikle her modem kendisine bagli olan makinenin adini ve mac adresini gosterir.Ornek teskil etmesi acisindan Airties 205 in Lan bolumundeki goruntuyu sizlerle paylasiyorum

Resim icin TIKLAYINIZ
  • tşkler bilgileriniz için
  • Orda ip ayarları ve dhcp var, ona benzer bişey olmalı sizdede.
  • Benim modem (philips) bağlı olan bilgisayarların mac adresini gösteriyor. Kaç kişi bağlı o anda görebiliyorum.

eğer senin modem de gösteriyorsa, ordaki mac adreslerini mac filtreleme kısmına yaz ve mac filtrelemeyi aktif hale getir.
    Yalnız başka bir bilgisayardan bağlanmak isterse komşun sorun çıkar. O bilgisayarın da mac ini girmen gerekecek.
  • 5 kişiden fazla girmesin diyemiyoz mu
  • Sunucudaki ayarlarda kullanıcı erişimini sınırla 192 ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.