Şimdi Ara

Wifi kanal değiştirme olayı hakkında bilgisi olan ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
79.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: The souls migration

dört yıllık konuyu hortlatmışsın ya.. yalnız hocamız da maşaallah post sayısı çok fena yaa. cervabı biliyorsun ama ben de yazayım yine. 2.4 bandı için çakışan kanallardan biri de 11. diğer ikisi de 1 ve 6. 2.4 band için en iyi tercihler bunlar. ya kendimi bir an yok hissettim o atılan postlar karşısında.
    post sayısında beni kastetmediniz sanırım :) hocam konu sahibiyle benzer sorun bende hala var ondan konuyu hortlatmıştım.Ve sorunu hala çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

dört yıllık konuyu hortlatmışsın ya.. yalnız hocamız da maşaallah post sayısı çok fena yaa. cervabı biliyorsun ama ben de yazayım yine. 2.4 bandı için çakışan kanallardan biri de 11. diğer ikisi de 1 ve 6. 2.4 band için en iyi tercihler bunlar. ya kendimi bir an yok hissettim o atılan postlar karşısında.
    Ek olarak yeni konu açmadan birşey soracağım.

3 odalı bir ev ve modem tam ortada. 1. ve 2. odada sinyal problemi yok 3te var.Problem derken 3ünde full çekiyor.Ancak 1 ve 2de 40mbit 3te ise 5mbit alıyorum özellikle akşamları (Gece düzeliyor) Wifi analyzer dan kanal araması yapıyorum en stabil misal 6 veriyor. Bu verdiği 6. kanal modemin konumuna göre en iyi kanal mı oluyor yoksa benim wifi analyzeri çalıştırdığım odadaki en iyi kanal mı oluyor.

Bunu neden soruyorum , 1. odada wifi analyzer 6. kanalı öneriyor 3. odada 10. kanalı öneriyor. O halde ben şimdi modem kanalını 6mı 10mu yapacağım. 6 yaparsam 3. odada sorun oluyor 10 yaparsam 1. odada sorun oluyor.

Yada en temizi modem evin ortasındaysa wifi analyzeri modemin yanındamı çalıştırayım. O halde yine kanalların odalarla alakası olmayacak bir odada bağlantı kopması olacak diğer odada stabil olacak.

Sürekli bunla uğraşmamak için otomatik kanal yaptım gerçi ancak merak ettiğimden soruyorum.

Selamlar

• 3 odalı bir ev ve modem tam ortada. 1. ve 2. odada sinyal problemi yok 3te var.Problem derken 3ünde full çekiyor.Ancak 1 ve 2de 40mbit 3te ise 5mbit alıyorum özellikle akşamları (Gece düzeliyor) Wifi analyzer dan kanal araması yapıyorum en stabil misal 6 veriyor. Bu verdiği 6. kanal modemin konumuna göre en iyi kanal mı oluyor yoksa benim wifi analyzeri çalıştırdığım odadaki en iyi kanal mı oluyor.

Bunu neden soruyorum , 1. odada wifi analyzer 6. kanalı öneriyor 3. odada 10. kanalı öneriyor. O halde ben şimdi modem kanalını 6mı 10mu yapacağım. 6 yaparsam 3. odada sorun oluyor 10 yaparsam 1. odada sorun oluyor.

Yada en temizi modem evin ortasındaysa wifi analyzeri modemin yanındamı çalıştırayım. O halde yine kanalların odalarla alakası olmayacak bir odada bağlantı kopması olacak diğer odada stabil olacak.

Sürekli bunla uğraşmamak için otomatik kanal yaptım gerçi ancak merak ettiğimden soruyorum.
  • Soruyu tekrar güncelliyorum. Salonda en iyi kanal 11 arka odada en iyi kanal 1 olarak wifi analyzer gösteriyor. Salonda 11. kanal harici tüm frekanslar çakışıyor ve bendeki sinyalden kuvvetli, Arka odada 1. kanal harici tüm frekanslar çakışıyor ve bendeki sinyalden kuvvetli, modem ortada ve uzunlamasına bir ev.

Şimdi Salon için 11e alacağım arka odada 1. kanal çakışacak, O halde ben oda değiştirdiğimde sürekli modemden kanal mı değiştireceğim.
  • Turksat kablo nasıl yapabilirim acaba,
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim. Sayenizde sorunumu çözdüm

• melek07 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, mesaj yazmaya üşenmediğiniz içinde ben teşekkür ederim, böyle yıllar önce yaptıklarımdan aldığım dönüşler daha fazla paylaşım yapma konusunda motivasyon sağlıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wifi kanal ayarı otomatikte mi olmalı yoksa gürültü az olan kanalı manuel mi seçmeliyim?

Wifi kanal değiştirme olayı hakkında bilgisi olan ?
  • Kablosuz ağ kanalı değiştirme için burda resimli ve detaylı şekilde anlatılmış.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.