Şimdi Ara

Wifi kanal değiştirme olayı hakkında bilgisi olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
79.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alt kattaki modeme elimdeki telefon bağlanıyor. Bağlandığım ağ full çekiyor ama hızı çok çok yavaş.
    İnternetten biraz araştırma yaptım wifi kanallını değiştirin diyorlar nasıl değiştireceğimiz anlatan doğru düzgün bir yer yok hep anlamadığım terimler fln var.

Nasıl kanal değiştireceğimi kısaca anlatabilirmisiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Wi-Fi Kanalını Değiştirme: İnternet Bağlantını Artırmak için Bir Kılavuz

Evdeki Wi-Fi ağının performansını iyileştirmenin en etkili yollarından biri Wi-Fi kanalını değiştirmektir. İşte Wi-Fi kanalını nasıl değiştirebileceğin ve ağ bağlantını nasıl artırabileceğin hakkında adım adım bir kılavuz:

Wi-Fi Kanalını Değiştirmenin Faydaları

• Kablosuz paraziti azaltma: Yakınlarda çok sayıda Wi-Fi ağı olduğunda, bunlar birbirleriyle çakışabilir ve kablosuz parazite neden olabilir. Wi-Fi kanalını değiştirmek, paraziti azaltarak bağlantının hızını ve kararlılığını artırabilir.
    • Kapsamı iyileştirme: Bazı Wi-Fi kanalları diğerlerinden daha uzun bir kapsama alanı sağlar. Ağının kapsamını genişletmek için uygun kanalı bulmak gerekebilir.
    • Cihazlarla uyumluluğu artırma: Bazı eski cihazlar yalnızca belirli Wi-Fi kanallarını destekler. Kanalını değiştirmek, tüm cihazların ağa sorunsuz bir şekilde bağlanmasını sağlayabilir.

Wi-Fi Kanalını Değiştirme Adımları

1. Modemin yönetici arayüzüne eriş: Modeminin IP adresini bir web tarayıcısının adres çubuğuna girerek modemin yönetici arayüzüne erişebilirsin. Bu adres genellikle modemin alt kısmında bulunur.
    2. "Kablosuz" veya "Wi-Fi" ayarlarını bul: Arayüzde "Kablosuz" veya "Wi-Fi" ayarlarını bul.
    3. Wi-Fi kanalını seç: Mevcut Wi-Fi kanallarının bir listesini görmelisin. En az parazitin olduğu kanalı seçmek için bir Wi-Fi analiz uygulaması kullanabilirsin.
    4. Değişiklikleri kaydet: Seçtiğin kanalı kaydetmeyi unutma.

Ek İpuçları

• En iyi performans için 1, 6 ve 11 gibi kanal olmayan kanalları kullanmayı dene.
    • Ağının kapsamını iyileştirmek için daha yüksek bir kanal kullan.
    • Kablosuz parazitini azaltmak için daha düşük bir kanal kullan.
    • Wi-Fi kanalını düzenli olarak kontrol et ve gerekirse tekrar değiştir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyusufg

Alt kattaki modeme elimdeki telefon bağlanıyor. Bağlandığım ağ full çekiyor ama hızı çok çok yavaş.
    İnternetten biraz araştırma yaptım wifi kanallını değiştirin diyorlar nasıl değiştireceğimiz anlatan doğru düzgün bir yer yok hep anlamadığım terimler fln var.

192.168.1.1

1.2

2.1

2.2

senin modemin hangisisiye bunla internet explorerdan giriş yap

kullanıcı adı şifre sorarsa

admin password

admin ttnet

admin admin

bunları dene

sonra sağdan wireless a tıkla wireless security ' e tıkla oradan CHANNEL vardır onu 11 ise Auto . Auto ise 11 yap. Save settings' e bas . kaydolunca modeme reset at.

• modemin markası ve modeli ne?
  • Yardımlarınısdan dolayı çok teşekkürederim. Halletim bu sayede.
  • Modem marka ne hocam..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aklınızda olsun, kablosuz kanalını 11 yapın, destekleyen cihazlarda yüksek bağlantı hızı sağlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

Modem marka ne hocam..

Halletim şuan sözleşmemde yazan hızı alıyorum. Huawei HG253s

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Arkadaşlar aklınızda olsun, kablosuz kanalını 11 yapın, destekleyen cihazlarda yüksek bağlantı hızı sağlayabilirsiniz.

Bir program indiridim sanırım çevredeki insanların en çok kullandığı kanalları gösteriyordu aralarında 11 kanalda baya vardı :)
    Bende o kanallardan uzak duruyorum. Şuan sözleşmemde yazan hızı alıyorum. Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyusufg -- 2 Ocak 2014; 19:59:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar aklınızda olsun, kablosuz kanalını 11 yapın, destekleyen cihazlarda yüksek bağlantı hızı sağlayabilirsiniz.

Sizce kanalın hız ile alakası var mıdır? Kanal 1 de kullanan birçok superonline kullanıcısı var...

Ben de kanal 4 e geçtim. Etrafta hep aynı kanallar vardı, bakalım test edeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknerdr -- 24 Şubat 2014; 15:44:51 >
  • Kanalı otomatik yapmayın, sabit bir kanal belirleyin. Hıza bir etkisi olmasından çok stabiliteden bahsetmek gerek.
  • quote:

Kanalı otomatik yapmayın, sabit bir kanal belirleyin. Hıza bir etkisi olmasından çok stabiliteden bahsetmek gerek.

Ben zaten otomatik yapmadım ki :D

4 yapmıştım...
  • Kanal 4e geçti yazmışsınız bende otomatik olduğunu varsaydım.
  • quote:

Kanal 4e geçti yazmışsınız bende otomatik olduğunu varsaydım.

Tamam pardon, "m" yi yazmamışım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: gyusufg

Alt kattaki modeme elimdeki telefon bağlanıyor. Bağlandığım ağ full çekiyor ama hızı çok çok yavaş.

192.168.1.1

1.2

2.1

2.2

senin modemin hangisisiye bunla internet explorerdan giriş yap

kullanıcı adı şifre sorarsa

admin password

admin ttnet

admin admin

bunları dene

sonra sağdan wireless a tıkla wireless security ' e tıkla oradan CHANNEL vardır onu 11 ise Auto . Auto ise 11 yap. Save settings' e bas . kaydolunca modeme reset at.

helal olsun hocam sağolasın

• Arkadaşlar ben bir türlü beceremedim. DNS değerlerini girdikten sonra AirTies' e ait ana sayfa çıkıyor. Burada da sadece şifre istiyor. Paylaştığınız terimlerin hepsini girdim fakat redddediyor.
  • Ben interneti alt komşudan alıyorum. Modeme reset atabilme olanağımda bulunmuyor. Wi-Fi kanalını değiştiremem mi?
  • rnk.taner kullanıcısına yanıt
    Sadece şifre soruyorsa boş bırakarak tamam demeyi denedin mi acaba? Çünkü sadece şifre soruyorsa şifre verilmediyse orayı boş bırakarak tamam veya giriş diyerek geçebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rnk.taner

Ben interneti alt komşudan alıyorum. Modeme reset atabilme olanağımda bulunmuyor. Wi-Fi kanalını değiştiremem mi?

Şifreyi bilmiyorsan modeme reset at modemin arkasındaki şifre geçerli olacak. Ondan sonra o sayfaya girebilirsin. Girdikten sonra belki bundan sonra o sayfadan reset atabilirsin ama işte şifreyi bilmiyorsan bir seferliğine gidip atıcan yada sorcan o sayfanın şifresini değiştirmedim hiç derse googleden arat bu yasdığın terimlerden çok var.
  • benimde evde kullandığım internette bu uygulamayı yapsam işe yarar mı acaba ?

akşam saat 7 den sonra wifi full çekiyor fakat instagram, twitter girdiğimde resimler yada videolar açılmıyor,

sabah 6 da işe gitmek için kalktığımda bakıyorum uçuyor resmen bütün her şey anında açılıyor, sorun kanaldan mıdır sizce?
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba. sayıyı neden 11 olarak belirediniz? neden başka sayılar değil, 5 6 gibi. merak ettim
  • dört yıllık konuyu hortlatmışsın ya.. yalnız hocamız da maşaallah post sayısı çok fena yaa. cervabı biliyorsun ama ben de yazayım yine. 2.4 bandı için çakışan kanallardan biri de 11. diğer ikisi de 1 ve 6. 2.4 band için en iyi tercihler bunlar. ya kendimi bir an yok hissettim o atılan postlar karşısında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.