Şimdi Ara

Wildfire S En Kolay S-off yöntemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
20.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: recep41

quote:

Orijinalden alıntı: CAYAR

türkçe 2.3.5 sürümde yapıldı bu işlem, belki versiyonun farklıdır..
    Güncelleme işlemi başarıyla gerçekleştiği halde halen s-on gözüküyorsa farklı bir durum vardır mutlaka..

2.3.5 GÜNCELLENDİ TELEFONUM.SENİN YÜKLDİĞİN DOSYAYI SD KARTA ATTIM.TELEFONU SES KISMA TUŞUNABASARAK AÇTIM.ÇIKAN EKRANDA POWER TUŞUNA BASTIM BİR DAHA POWERA BASTIM GÜNCELLENİR GİBİ OLDU ARKASINDA HATA RESMİ ÇIKTI.BENDE BATARYAYI ÇIKARIP NORMAL OLARAK ASÇTIM TELEFONU.

Telefonu ses kısma tuşuna basarak açtım. HBOOT seçeneğinde kartı taradı (ses tuşu ile menüde hareket imkanı olmadı) güncelleme istiyorsan ses yükseltme (Volume up) istemiyorsan ses kısma (Volume down) seçeneğini sundu.
    Ses açmaya basınca güncellemeye başladı. Güncelleme sırasında Power tuşuna basmayın uyarısı vardı bu sırada ekranda.
    Güncelleme başarıyla tamamlandı.Ama kontrol ettiğimde S-ON görünüyor.

• benim telefonda şuan
    MARVEL PVT SHIP S-OFF RL
    HBOOT-0.90.000
    MICROP-0451
    RADIO-7.54.39.08M yazıyor cihaz root olmuyor custom rom yükleyemiyorum sanki sözde s-off gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sérd@r

benim telefonda şuan
    MARVEL PVT SHIP S-OFF RL
    HBOOT-0.90.000
    MICROP-0451
    RADIO-7.54.39.08M yazıyor cihaz root olmuyor custom rom yükleyemiyorum sanki sözde s-off gibi

Dostum root işleminde sorun çıkmadı.
    HTC Wildfire S Teknik Destek [Root - Rom] Ana Konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_55893351/tm.htm
    başlığında anlatılan yöntemle sorunsuz rootladım
    şu an custom rom yüklemeye hazırlanıyorum

• cihaza bu sefer hboot-1.0.8.0099 yaptım s-on oldu. bu sefer kesin olarak s-off ve root işlemini gerçekleştireceğim kısmetse buldum yöntemi galiba
  • Şuan cihaz tam anlamıyla s-off ve root olmuş durumdadır. en başta senin gönderdiğinhttp://www.mediafire.com/?wfi8h1tmff6541x PG76IMG.zip dosyasıyla s-off yaptım daha sonrahttp://www.mediafire.com/?bm38u1d788mdd74 ile s-on locked yaptıktan sonra htcdevin bootloader unlock yöntemini denedim ve sorunsuz şekilde işe yaradı.
  • bende s-off ve root yaptım
    peki root yaptığımı anlayabileceğim herhangi bir ekran/alan/uyarı var mı telefonda görebileceğim
    teşekkürler
  • marketten root gerektiren herhangi bir program deneyebilirsin örneğin setcpu
  • quote:

Şuan cihaz tam anlamıyla s-off ve root olmuş durumdadır. en başta senin gönderdiğinhttp://www.mediafire.com/?wfi8h1tmff6541x PG76IMG.zip dosyasıyla s-off yaptım daha sonrahttp://www.mediafire.com/?bm38u1d788mdd74 ile s-on locked yaptıktan sonra htcdevin bootloader unlock yöntemini denedim ve sorunsuz şekilde işe yaradı.

Peki hocam bu s-off ve root olayı 2.3.5 Türkçe sürümde mi oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

quote:

Şuan cihaz tam anlamıyla s-off ve root olmuş durumdadır. en başta senin gönderdiğinhttp://www.mediafire.com/?wfi8h1tmff6541x PG76IMG.zip dosyasıyla s-off yaptım daha sonrahttp://www.mediafire.com/?bm38u1d788mdd74 ile s-on locked yaptıktan sonra htcdevin bootloader unlock yöntemini denedim ve sorunsuz şekilde işe yaradı.

Peki hocam bu s-off ve root olayı 2.3.5 Türkçe sürümde mi oldu?

ben cihazı telefondan 2.3.5e güncellemiştim ondan sonra s-off ve root yaptım hiç eu sürümleriyle uğraşmadım. Olay PG76IMG dosyasındaymış kurcalayınca çözülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAYAR

Vodafone kampanyalı Wfs'mi fırlatma noktasındayken risk alarak denediğim bir yöntem başarılı oldu. Şu an cihaz S-off.

Konunun uzmanı değilim. Açıklamalarda hatalar-eksikler varsa affola.
    **Cihazım Vodafone kampanyalı Wildfire s (sıkıntıları malum)
    **İşlem 2.3.5 güncellemesi yüklenmiş olarak yapıldı (v2.14.468.1)
    **Hboot 0.90.0000
    **Goldcard takılı ama gereklimi emin değilim (goldcard yapımını forumdan bulabilirsiniz.)

1-http://www.htcdev.com/bootloader/ruu-downloads adresinden PG7610000_Marvel_hboot_1.08.0099_20111216.exe dosyasını indirin(üyelik gerektirir)
    2- Telefonu PC'ye Htc Sync modunda bağlayın, indirdiğiniz Hboot güncelleme dosyasını çalıştırın.
    3- İşlem adımlarını onaylayın, son aşamada hata verecektir ama programı kapatmayın.
    4- "Başlat" Çalıştır'a %temp% yazarak temp klasörüne gidin. Arama yaparak rom1.zip dosyasını bulun ve biryere kopyalayın.
    5- rom1.zip dosyasının adını PG76IMG.zip olarak değiştirin ve hafıza kartına atın.
    6- Telefonu kapatın, bataryayı çıkarıp takın, güç ve ses kısma tuşlarına aynı anda basarak telefonu recovery modunda açın.
    7- Cihaz PG76IMG.zip dosyasını kontrol edecek ve güncelleştirmek isteyip istemediğiniz soracaktır. Ses yükseltme düğmesine basarak onaylayın
    8- işlem tamamlandığında cihazı kapatıp yeniden recovery modda açın ekranda S-OFF yazdığını göreceksiniz.

Önemli Not: bende işe yaraması sizde de olacağı anlamına gelmez. Bu tür işlemlerde her zaman risk payı vardır ve deneyenler bu riski kabul etmiş sayılırlar.

İşe yaradığı diğer kullanıcılar tarafından onaylanırsa lütfen üst konu yapılsın.. Saygılarımla

başarılı fakat biz zaten bu yöntemle diğer ana konuda birçoğumuz yapmıştık.tabi eu olanı, ayrıca eu veya TR boot yapmak farketmiyor nasıl olsa farklı rom yükleniyor değilmi :) custom rom yükleyecek arkadaşlar yanılgıya düşmesinler tr yada eu boot olmak hiç bişey farketmez...yanlız cihaz nasıl s-off yazıyor hala onu anlamış değilim...bizimkilerde boot kilidi unlock olup,yani farklı bir rom kurma için gerekli olan kilit açık olup...sisteme root müdahalesi yapabilmek için s-off kilidi kapalı oluyor.Sonrasında custom rom yükleyince s-off falan hikaye kalıyor tabi...ilginç yöntem tebrikler...cihaza yaptıklarını bizlede ve ana konudada sürekli paylaşırsan seviniriz...

• sitede bir türlü marvel os yi bulamadım nasıl bulabilirim ??
  • Şimdi kesin olarak Vodafone'un verdiği Türkçe 2.3.5 güncellemesini yükledikten sonra S-Off yapabiliyormuyuz?
    Ona göre güncelliyecem telefonu, daha sonra S-Off.
  • @CAYAR, Arkadaşım teşekkür ederim.

Telefonu önce FOTA üzerinden 2.3.5 güncellemesini tamamladım.

PG76IMG.zip dosyasını karta kopyaladım.

Recovery üzerinden güncellemeyi onayladım.

Şu an cihaz S-OFF durumundadır.

Not: GoldCard yapmadım !!
  • quote:

cihaza bu sefer hboot-1.0.8.0099 yaptım s-on oldu. bu sefer kesin olarak s-off ve root işlemini gerçekleştireceğim kısmetse buldum yöntemi galiba

hboot 1.08 ile s-on olduktan sonra hangi yolu izlememiz gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eorhan83

@CAYAR, Arkadaşım teşekkür ederim.

adım adım anlatırmısın hocam.benses kısma tuşuyla power tuşuna basarak açtıktan sonra ne yapacağımı tam kestiremedim.bide korktum bozucam teli diye
  • ondan sonra zaten hafiza kartına attığın dosyayı otomatik güncellemeye geçcek..otomatik geçmezse recovery diiceksin..ama bende update failed diyo..bundan önce de main version is older diyo anlamadım bilen var mı
  • quote:

quote:

adım adım anlatırmısın hocam.benses kısma tuşuyla power tuşuna basarak açtıktan sonra ne yapacağımı tam kestiremedim.bide korktum bozucam teli diye

Diğer adımları tamamladıysan,

Ayarlar

Güç

Hızlı açılışta bulunan tiki kaldır.

Telefonu kapat.

Ses kısma tuşu ile power tuşuna HBOOT ekranı gelene kadar basılı tutun.

Ekran gelince biraz bekleyin.

2. sekme yani Recovery bçlümüne gelin ve power tuşu ile onaylayın.

PG76IMG.zip dosyasını SD karttan tarayacak ve onaylamak için ses açma tuşuna basın.

1-2 dakika içinde telefonu kapatıp açmak için power tuşuna basın diye uyarı gelicek onaylayın.

Kontrol için telefonu kapatıp tekrar ses kısma+power tuş kombinasyonu ile S-OFF olup olmadığ-ını kontrol edin.

Sadece bu kadar, ilk denememde başarılı oldu.

• quote:

quote:

quote:

Ayarlar

Güç

Telefonu kapat.

PG76IMG.zip dosyasını SD karttan tarayacak ve onaylamak için ses açma tuşuna basın.

1-2 dakika içinde telefonu kapatıp açmak için power tuşuna basın diye uyarı gelicek onaylayın.

Kontrol için telefonu kapatıp tekrar ses kısma+power tuş kombinasyonu ile S-OFF olup olmadığ-ını kontrol edin.

bende tarama yaptıktan sonra güncelleme ekranı geliyor hemen sonrada hata ekranı geliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ayarlar

Güç

Telefonu kapat.

bende tarama yaptıktan sonra güncelleme ekranı geliyor hemen sonrada hata ekranı geliyor.

HBOOT versiyonu nedir ve 2.3.5 güncellemesini yaptınız mı ?

• eorhan83 ben yaptım 2.3.5 güncellemeyi ama başka sıkıntılar var işte..güncel marvel lazım

birinci sıkıntı..benden onay falan istemiyo direk dosyayı bulup giriyo işleme ... ikincisi ses kısma düğmesi ile açılmıyo telefon . ses kısma ve power la açılıyo..sonunda update failed..main version is older diyo...muhtemelen bendeki marvel eski...bana senin kullandığın marvel in linkini verir misiniz ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 11 Ocak 2012; 23:57:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.