Şimdi Ara

Wildstar tekrardan toplanma..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhaba basliktada belirttigim uzere wildstar oyunu icin burdayim oncelikle biraz kendimden bahsedeyim wildstari ilk ciktigi gunden bu yana oynamis ve desteklemis.biriyim oyun sektordeki mmo anlaminda endgame anlaminda wowdan sonra benim gozumde en missler gibi oyundur.. fakat oyun gerek reklam gerek firmanin kotu hatalati yuzunden malesef istedigi konumu bulamadi free doneme gecis yapti duymussunuzdur bu ilk free gecisinde dominion basligi altinda yazmistim ben faction olarak burada toplasabilir miyiz diye belli bir toplanma oldu bayada kalabaliklastik ancan turkler olarak pek tutunamadik oyuna tekrardan hardcore bir yapida oyun oynamak zor geliyor bize oyunda pvp serveri kapandi tek server uzerinde devam ediyotlar ve populasyon gayet iyi carbine belkide yapacagi en mantikli hamleyi yapti tek sunucuya cevirmekle oyuna yeni bir guncelleme geldi bildiginiz uzere veya duyduysaniz Arcterra adinda bu yeni content 50 lv sinirina dayanmis oyuncular icin mukemmel bir nimet dun gece biraz alt karakter kasarken 50 lv karakterime girip bi bakayim dedim mekan nasil.. sunu diyebilirim ki.. Aylik abonelik zamaninda yapilacak hareketi simdi yapmalari aklina gelmis o kadar iyi diyebilirim kisaca guzel endgame contenti gelmis en azindan raid seviyesine gelemeyen oyuncular gunluk dungeon farmini yaptiktan sonra bu mapte doyasina farm yapabiliyor surekli dinamik event ve boss kovalamaca gayet yerinde bir hamle olmus wildstar icin. oyun free modele gecerkende bir cagri yapmistim simdide yapmak istiyorum TURK ABILERIM KARDESLERIMLE beraber tekrardan bir yapilanma icin konuyu acmak istedim faction olarak dominion olmasini istememin sebebi iste

exiles tarafi cok kalabalik ve guildler contenti bitirmis domi tarafinda ise pek yok sayili bi kac guild en azindan bir seyi yapacaksak ve turkler olarak yapicaksak sayica az ve nadir olan kitlede yapmak isterim ayrica dominionun zirh tasarimlari on numara kisaca hep beraber en azindan dungeon farmlama seviyesinde bile 10 15 kisi olsak hic fena olmaz en kotu arcterrada bosslari beraber doneriz illa raid olacak degil ya yazi uzunsa kusura bakmayin iyi forumlar diliyorum umarim nexusta gorusuruz
     Wildstar tekrardan toplanma.. Wildstar tekrardan toplanma.. Wildstar tekrardan toplanma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takozfamily -- 2 Nisan 2016; 12:38:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oyun bu sene içinde tamamen kapancak diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 2 Nisan 2016; 17:39:31 >
  • kapanırmı bilmem ama oyun malesef öldü denilebilir. çok iyi potansiyeli vardı aslında neden tutmadı anlamadım. combat sistemi çok değişik olduğundan sanırım gelmedi klasik mmo oyuncu kitlesine.
  • oyun çin pazarini es gecti orda bir sıkınti olmustur steam cikisi yapicak daha kapanma gibi bir olay yok ki bunca insanida yuzustu birakicaklarini zannetmiyorum oyun hala canli eu ve na guildleri raid dungeon donmeye devam ediyor oyun steama dusunce YINE TUTMAZSA YANI ORDADA PROBLEM CIKARSA iste ozaman carbine oyunu kapatmayi dusunebilir ama zarise kesinlikle katiliyorum boylesine mukemmel bir oyunu bu hale getirmek cidden yetenek istiyor... ama suan icin bir problem yok gayet oynaniyor arcterranin gelisinde de bunun katkisi var elbet ozetle kapanma sohbetlerini steam cikisi sonrasi konusabiliriz suan icin hala oynanabilir durumda

• Zaris kullanıcısına yanıt
    neden tutmadi dersek aslinda basit HARDCORE BIR ANLAYIS.. yanlis kisilere reklam yaptirmak ilk zamanlarinda ki raid dungeon buglari insanlari gercekten biktirdi ama genel anlamda HARDCORE yapi demek yanlis olmaz bugun wowun geldigi noktayi elestirenler var neden Vanilla wow gibi degil olsa bir sunucu gider oynarim deniyor ha bunu soyleyende retailde oynuyor saniyor eski tadi alicak elbet eskiden elde etmesi zor olan seylerin kiymeti bambaskaydi ama zaman ilerledikce ve sektor degistikce hala vanilla wow diye lv cap 60 kalamazsin bu yuzden ilerlemek bir amac vermek ve gerekirse olayi kolaylastirmak gerekir cunku YENI NESIL ZORLANMAK ISTEMIYOR oyunu oyun zihniyetiyle oynamak istiyor yap cik et cik farmla cik.. bazen soruyorum kendi kendime neden 10 15saat diabloda farm yapmisim fakat aciklama.bulamiyorum hep daha iyisi falan meselesi iste insanlar wildstarda bunu beklemedi yani.. evet zor olmasini beklediler ama bu kadar degil.. ama yapilmayacak bir sey degil turkler acisindan bakicaknolursak neden isinamadik veya tutmadi biz yeniden bi hardcore oyuna.. pek isinamiyoruz zor geliyor vs. aslinda ortam saglam kalsa dungeon done done yavastan kasilmayi itemlenmeyi bilsek bunlar olmaz illa max lv olduk hemen 1 ayda itemlero yapalim raid girelim demeseler veya girdik hic wipe yemeden gidecez gardajj demesek belki bu oyundada tutunabilirdik He birde carbinin bu oyun icin en buyuk hatasi OPTIMIZASYONDUR biraz cozuldu ama biraz..

• quote:

Orijinalden alıntı: takozfamily

neden tutmadi dersek aslinda basit HARDCORE BIR ANLAYIS.. yanlis kisilere reklam yaptirmak ilk zamanlarinda ki raid dungeon buglari insanlari gercekten biktirdi ama genel anlamda HARDCORE yapi demek yanlis olmaz bugun wowun geldigi noktayi elestirenler var neden Vanilla wow gibi degil olsa bir sunucu gider oynarim deniyor ha bunu soyleyende retailde oynuyor saniyor eski tadi alicak elbet eskiden elde etmesi zor olan seylerin kiymeti bambaskaydi ama zaman ilerledikce ve sektor degistikce hala vanilla wow diye lv cap 60 kalamazsin bu yuzden ilerlemek bir amac vermek ve gerekirse olayi kolaylastirmak gerekir cunku YENI NESIL ZORLANMAK ISTEMIYOR oyunu oyun zihniyetiyle oynamak istiyor yap cik et cik farmla cik.. bazen soruyorum kendi kendime neden 10 15saat diabloda farm yapmisim fakat aciklama.bulamiyorum hep daha iyisi falan meselesi iste insanlar wildstarda bunu beklemedi yani.. evet zor olmasini beklediler ama bu kadar degil.. ama yapilmayacak bir sey degil turkler acisindan bakicaknolursak neden isinamadik veya tutmadi biz yeniden bi hardcore oyuna.. pek isinamiyoruz zor geliyor vs. aslinda ortam saglam kalsa dungeon done done yavastan kasilmayi itemlenmeyi bilsek bunlar olmaz illa max lv olduk hemen 1 ayda itemlero yapalim raid girelim demeseler veya girdik hic wipe yemeden gidecez gardajj demesek belki bu oyundada tutunabilirdik He birde carbinin bu oyun icin en buyuk hatasi OPTIMIZASYONDUR biraz cozuldu ama biraz..

benim görüşüm bu saatten sonra toparlanmaz çok zor yani.

ama ben wildstarın hala iyi bir oyun olduğunu düşünüyorum. fakat bu dünyada wildstarı hakkıyla oynayacak oyuncu sayısı çok az.

herkes söylediğin gibi dandirik asya yapımı oyunlara takmış durumda. orjinallik veya hardcore oyun anlayışı yok. olmayacakta.

• Zaris kullanıcısına yanıt
    valla hocam olayi ben de anlattim sen de ozetledin malesef zaman geregi yeni nesil rahat oyun gerekirse bas parayi kral ol olayina kadar indirgedi oyun zihniyetini ama biz aldigimiz keyife baklim oynarsan buyur gel dominon olursun beraber dungeon doner arcterra takiliriz maksat makara sohbet saglam itemlenmek bi eu guildle gorusuyorum kismetse itemlenip alicaklar turkler olmazsa eularla takilicaz en azindan adamlar raid olayini kavramislar duzenli gidiyorlar arzu ederse buyur gel suanlik softcore takiliyorum zaten gunluk pve olayi halleder birazda arena veya pvp yapar cikariz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takozfamily -- 3 Nisan 2016; 9:55:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TurkWow Wotlk Dönemi Başladı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

valla hocam olayi ben de anlattim sen de ozetledin malesef zaman geregi yeni nesil rahat oyun gerekirse bas parayi kral ol olayina kadar indirgedi oyun zihniyetini ama biz aldigimiz keyife baklim oynarsan buyur gel dominon olursun beraber dungeon doner arcterra takiliriz maksat makara sohbet saglam itemlenmek bi eu guildle gorusuyorum kismetse itemlenip alicaklar turkler olmazsa eularla takilicaz en azindan adamlar raid olayini kavramislar duzenli gidiyorlar arzu ederse buyur gel suanlik softcore takiliyorum zaten gunluk pve olayi halleder birazda arena veya pvp yapar cikariz

ben eso oynuyorum şu sıralar. wildstarı zamanında vaktiyle oynadım ama tek başıma oynadım tabi. ileride eğer eso'yu bırakırsam düşünebilirim.

• Oynayan veya oynamak isteyen arkadaslar dominion tarafini secerek bana ulasabilirler

Hermenia Pyrus
    Takoz EFE

• Bende denemiştim görevler atmosfer pek içine çekmedi. Oynanış güzel ama sanırım grafik ve atmosfer yapısından dolayı sevemedim. Wowu açıyorsun daha ilk haritası müzikleri içine çekiyor bu oyun fazla renkli pastelimsi grafikler tipsiz çocuksu karakterler bana göre değil sanırım. Aslında çocuksu karakterler veya tatlı grafikli oyunlarıda severek oynarım ama bu oyun nedense beni kendine çekemedi.

Ben beğenmedim ama siz beğenebilirsiniz denemeyen varsa bir şans versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 4 Nisan 2016; 6:35:56 >
  • dusuncenize elbette saygim sonsuz ama WoW ile wildstari ATMOSFER VE MUZIKLER OLARAK kiyaslamak yanlis Biri yillardir almis basini yurumus pixel pixel zamanlardan gelen bir efsane (RP serverlerin da insanlar gercek hayatlati gibi oynuyorlar o derece) olmus bir oyunla wildstarin ortami neden boyle degil yada olsaydi BENI saricakti demek yanlis ki.. siz wildstar oynuyorsaniz BU OYUNUN CILGIN MANYAK EGLENCELI VE ABSURT tarafini bilerek oynuyor olmaniz gerekir zaten cogu oyun wow copy olmaya calismiyor mu .. ya derin pvp olsun ya pve olsun PEKI HANGI FREE OYUN basarmis hatta tek odemeli sistemdeki oyjnlar bile basaramamisken (gw2) wildstar bunu cok iyi sentezlemis ve yapmis bir oyun tabi oyun herkesi cekmez o da bir gercek bilim kurgu temasi mmo olarak pek gozde degil hani ok yay ben de seviyorum ama ben wildstarin veteranlarindan oldugundan bu oyunda bana lan niye ok yay yok nerde benim ARTI BASMA siteyşınim demiyorum muzik konusunuda deginicek olursak WoD sinematigi ciktiginda araliksiz ust uste 20 kere izledim ve heyecandan tuylerim diken ve gozyaslarimi tutamamistim (ben biraz fazla oyunseverimde) wotlk sinematiginde olmustu birde simdi wowun temasi gereko HU HA HU HA ALLAAAH FOR THE HORDEEE !!! Hani o havayi almak alincada gazlaniyorsunuz bu WoWun olayi blizzard sinematikleri oyuncuya bu heyecani daima vermistir wildstarda ise.. boyle bir muzik ve allah allah atmosferi dusunemiyorum... oyunun temasinda ciddiyet yok zaten her sey komedi matraklik uzerine eglenceli bir yapi ben takdir ediyorum orjinalligi boyle yakalamis olmalari sahane bir is Atmosfer ve muzik adina kiyaslamak yanlis olur ama suanki sektorde free oyun oynayacaksaniz Wildstar akil almaz bir nimet bunu da kabul etmek lazim yoksa ben de hardcore bir WoWcuyum ama wildstari da bu sektorde WoW dan sonra TEK GECIYORUM

• siz toparlansanızda wildstar i kim toplayacak. oyun ölmüş ağlayanı yok. popilasyon sıkıntısı çekio. akşamları ulaştığı max online sayısı 15.000 - 20.000 lerde. Bir online oyun için bu rakam çok kötü. WoW un online sayılarını düşününce devede bit gibi bişey. Çok uğraşmayın emek vermeyin boşuna kasmayın. şuan piyasaya tutunan oyunlar belli. wow, gw2, eldersscroll, final fantasy, bns ve black desert
  • kisisel dusunceniz ben zaten wildatarin populaasyonunu wow ve yeni MMO cakmasi oyunlarla kiyaslamadim.. ben her insan gibi suna inanirim wildstar ISTENENI VERICEK TEK OYUNDU hatalari yuzunden bu hale geldi ha oynanmaz mi pek hala oynanir o 20 30k dedigin playerlerla gayet islemler donuyor devesi mevesi cok onemli degil aktiflik ne halde ne olacak l.. onemli olan bunlar bu 30k 20k player gayet contenti oynuyor ha birde yazdiginiz bu oyunlarin tek biri gozume carpti oda wowdur gerisi yalan mmo da siz ne kadar wildstar oynadiniz bilemiyorum ama ben bu basligi iki sebeple acmak istesim BERABER OYNAMAK ISTEYENLER TEKRARDAN BUYURSUN GELSIN VE YENI CONTENT ICIN BIR SANS DAHA VERSIN HANI MMO OYNAYACAM DIYENLER ICIN.. IKINCISI ISE BOYLE GUZEL BIR OYUNUN DAHA KOTUYA GITMEDEN BIR EL ATILMASI HA BU BIZ TURKLER OLMASADA OLUYOR ben corbada bizimde KASIGIMIZ olsun diye dedim yoksa banane EU guildlerle de gayet isler ilerliyor maksat hep beraber olmak saygilar Gerci gerekte kalmadi toparlanmaya bizde bu oyunu oynayacak pek kafa ve sabir yok oda bir gercek ben de eu aktif bir raidin guilde girdim Burdanda oyunun olmedigin tekrardan dile getirmek isterik OLDU DEMENIZ ICIN CARBININ Babalar KUSURA BAKMAYIM SU ALCAK PARAMIZ KALMADI DESTEGINIZ ICIN TESEKKURLER AMA OYUNU KAPIYORUZ HERKES DAGILARBILIR derse ozaman oturur bu dediginizi konusurz

• quote:

kisisel dusunceniz ben zaten wildatarin populaasyonunu wow ve yeni MMO cakmasi oyunlarla kiyaslamadim.. ben her insan gibi suna inanirim wildstar ISTENENI VERICEK TEK OYUNDU hatalari yuzunden bu hale geldi ha oynanmaz mi pek hala oynanir o 20 30k dedigin playerlerla gayet islemler donuyor devesi mevesi cok onemli degil aktiflik ne halde ne olacak l.. onemli olan bunlar bu 30k 20k player gayet contenti oynuyor ha birde yazdiginiz bu oyunlarin tek biri gozume carpti oda wowdur gerisi yalan mmo da siz ne kadar wildstar oynadiniz bilemiyorum ama ben bu basligi iki sebeple acmak istesim BERABER OYNAMAK ISTEYENLER TEKRARDAN BUYURSUN GELSIN VE YENI CONTENT ICIN BIR SANS DAHA VERSIN HANI MMO OYNAYACAM DIYENLER ICIN.. IKINCISI ISE BOYLE GUZEL BIR OYUNUN DAHA KOTUYA GITMEDEN BIR EL ATILMASI HA BU BIZ TURKLER OLMASADA OLUYOR ben corbada bizimde KASIGIMIZ olsun diye dedim yoksa banane EU guildlerle de gayet isler ilerliyor maksat hep beraber olmak saygilar Gerci gerekte kalmadi toparlanmaya bizde bu oyunu oynayacak pek kafa ve sabir yok oda bir gercek ben de eu aktif bir raidin guilde girdim Burdanda oyunun olmedigin tekrardan dile getirmek isterik OLDU DEMENIZ ICIN CARBININ Babalar KUSURA BAKMAYIM SU ALCAK PARAMIZ KALMADI DESTEGINIZ ICIN TESEKKURLER AMA OYUNU KAPIYORUZ HERKES DAGILARBILIR derse ozaman oturur bu dediginizi konusurz

Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım. Ben sadece oyunun sürekli player kaybettiğini bunun hızla ilerlediğini ve 1-2 sene sonra kapanabileceğini söylüyorum. Oyuna lafım yok. wildstar güzel bir oyun. ancak oyun ölmeye giderken emek vermek ne kadar doğru ? buda kişisel tercihiniz tabi. iyi oyunlar

• olay basit arkadaşlar. Problemlerin çoğu oyunculardan kaynaklanıyor.
    Bu oyun wowa benzemiyor diyip oynamıyoruz.
    Bu oyun wowa benziyor, bunu oynayana kadar gider wow oynarım diyoruz..

Bide insanlar popülerliğe takmış durumda. Açıkcası popüler diye sevmediğim bir oyunu oynayana kadar, sevdiğim bir oyunu az oyuncuyla oynarım. Olay almış başını gitmiş... Bir çok oyunda pve diye birşey kalmamış. Fakat millet inatla pve yapmaya çalışıyor o oyunlarda.. Hiç bir zevki almadan sadece item peşinde koşuyorlar. Hatta gidip para verip o eşyaları alıyorlar. Arkadaş zaten o eşyayı kendi başına düşürürsen zevkli..
    Wow da bir patch çıkıyor, silah damage i bilmem kaç artacak diye onu farmlıyorduk.. 1-2 hafta da sahip oluyorduk. Yani bu kadar değersiz olmaya başlamıştı endgame i benim için. 3 ayda 1-2 hafta takılmalar.. Her sezon allak bullak olan sınıf dengeleri.. Sürekli bir sınıfı OP yapma çabası vs..

Wildstarın hatası yokmuydu? elbette vardı..
    1. Kendi tarzımız olsun diyip, wow veya lol gibi 7 den 70 e hitap etmeye çalışmadıkları için oyun zor geldi insanlara. Birde üstüne bilim kurgu teması...
    2. Oyunun ilk çıkış bugları oyuncuları çok soğuttu.
    3. Casual - Normal - Hardcore gibi bir ilerlemesi olmadan çıkarttılar oyunu. Ya casual din ya hardcore oyuncu.. Geçiş için content yoktu.
    4. Biraz hızlı çıkarttılar. İlk pachleriyle çıkartsalardı çok daha iyi olurdu.
    5. Pve ye fazla odaklanıp pvp kısmını sallamışlardı yanılmıyorsam. Gold ile alınan pvp başlangıç eşyaları eskiden yoktu. Gidip pvp de tek yiyorduk. Puanları biriktirip ancak ozaman eğlenmeye başlıyorduk.
    6. Amp / skill ... build çeşitliliği problemi vardı. Daha sonradan amp ye düzenleme gelmiş ama yine aynı fazla çeşitlilik yok.
    7. Amp (talent) deki şeyleri dropla felan açıyorduk ilk zamanlar. Bazı kritik şeyler çok pahalıydı... Tamam konsept olarak çok iyi bir fikirdi bu FAKAT! diğer oyunlardan fazla kolaya alıştığımız için eksik talent ile oynamaya tahammülümüz yok :P

Şu da var. Oyuncular artık bir şeye şans vermez olmuş. Örnek isterseniz:
    Ben pvp severim. Fakat bir kaç arkadaşım pve seviyor diye alıp başlamıştık. Pve seven arkadaşlarım lvl 20 dungeonı görüp bıraktı. Şimdi ne yapıyorlar bir fikrim yok fakat en son halen wow oynuyorlardı (youtube da bir videosunu görmüştüm 4-5 ay kadar önce.. Yaptıkları şeyde, satranç tahtasına dizilir gibi diziliyorlardı. Addon yaklaş diyor yaklaşıyor, uzaklaş diyor uzaklaşıyor... Ne güzel boss fight :P. Şu wildstar denen oyun, benim gibi pve sevmeyen adama bile pve yaptırtmıştı.. Single player oyunlardaki mekanikleri andırıyordu)

sözün özü: güzel oyun. Özellikle pve seven ve pve de bile yeteneklerini konuşturmak isteyen oyuncuların hoşuna gider. Tabi ön yargıları kenara bırakıp başlamak gerekiyor.
    ayrıca bunların hepsi benim fikirlerim ve bu fikirleri tarafsız yazmaya çalıştım.

• Durruk D kullanıcısına yanıt
    olayi sizde guzel ozetlemissiniz hocam elinize saglik ben de ayni konuyu dile getirmek istedim aslinda bu kadar guzel ve kiymetli gercekten emeginizle bir joktaya gelinecek sayili mmolardan ama istenen degeri bulmadi ama suan öldu veyahut kapanacak gibi zirvaliklarla insanlari iki kere dusundurtmeseler fazlasiyla insan gelebilir ben sorun olacagini zannetmiyorum oyun cok kiymetli ve ben deki yeri bambaska wowdan sonra hicbir mmo beni boyle baglamamisti fanboyluk degil benimki ama wildstari wowdan sonrada tek geciyorum Hele ki FREE mmo oynayacaksaniz bu oyun FREE mmolarin ustunde bir degere sahip keske carbine bu hatalari vasta yapmasaydi guzelxe yedirerek ve cogu sozunu tutarak yapabilseydi ben hala severek oynuyorum Hatta Dominion tarafinda populasyon az ama Yine zevkle oynuyorum hani bizde sayi az fakat dungeon arattigimda 5 10 dakkaya buluyor ben de hardcore pvpciyimdir her oyunda olayim budur uzun yillar wowu bunun icin oynadim wildstar bana PVE yi gosteren ve sevdiren bir oyundur hatta o kadar sevdim ki wowun yeni expansionun da bile PvE odakli oynayacam Kisaca wildstar oynayacak insan buyursun oynasin oyun hala canli ve oynaniyor steam cikisinda yine bi patlama olur orda da dogru hamleler olursa ben tutunacagina inaniyorum

Edit: hemen ufak bir ekleme yapayim Suan Nihilizm adli 300 memberli bir guilde girdim aksamlari 40 50 kisyi goruyor online cumalarida seri olarak GA yapiyorlar 85ilv olanlari alttan alip itemlerini yaptiriyorlar saglam kadrolariylada DS atiyorlar kismetse ben de wildstarij ruhu olan su raidlere giricem 85 oldu ilv taktikleri izleyip ogrenicem artik NEEEE BIRILERI OYUN ÖLDU MU DEDII...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takozfamily -- 9 Nisan 2016; 22:59:35 >

• oyun kaç gb
  • vgdt V kullanıcısına yanıt
    hocam 14 15 gb vadir buyur gel dominion tarafindayim

• tamam indiricem ama internetimin kotası dolduğu için internetim yavas biraz inmesi biraz sürebilir ama iner inmez cevap olarak yazıcam bu konuya sende daha önceden oyun içi ismini yazarsan eklerim
  • takozfamily T kullanıcısına yanıt
    birde oyunda yeni olucam yardımcı olursun dimi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.