Şimdi Ara

TurkWow Wotlk Dönemi Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
0
Favori
12.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beklenen (yada beklenmeyen ) an geldi bir kaç saat içinde TurkWow Lich King ek paketine geçiyor ayrıntılı bilgi aşşağıdaki linkte, yanlız asıl oyuncu olmak şimdi başlıyor bu zorlu dönemde karşılaşılan buglara karşı gm' lere sitemde değil hoşgörüde bulunmalıyız ve gm lerin belirttiği gibi bu yoğun dönemde ufak sorunları büyütmek ancak vakit kaybına neden olur gerçekten bug olduğunu düşünmediğiniz şeyler için ticket atmak bu süreci uzatmaktan başka bişeye yaramaz

Tüm TW ailesine hayırlı uğurlu olsun

http://www.turkwow.org/forum/index.php?showtopic=17485&pid=169885&st=0&#entry169885

Bu haftasonu büyük ihtimalle son test yapılacak ve kısa bi sürede sonunda server wotlk a geçecek (artık benim hesap adet edindi her test haftası ban yiyorum bi türlü test ekibine katılamadım )

Yanlız serverin bir kısmı wotlk geçişine de karşı henüz illidan kesilmediği ve sunwell' in düzgün çalışmadığı bi ortamda wotlk geçişinin hata oalcağını söyleyenler var, benim ve kalan oyuncuların görüşüyse illidan' ın kesilememesi serverin suçu değil (bir kısım illidan target alınmıyor diyor ama alındığı zamanlarda da kimse kesememişti) sunwell' in olmaması büyük eksiklik ama millet artık can sıkıntısından 4-5 karakter açıp 70 yaptı ki bi yenilik artık server' a şart.

Forumdaki TurkWow oyuncularının görüşleri neler bu konuyla ilgili bunu bi öğrenelim bari madem server forumları kapalı burdan bi ortam görüşü toplayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerOn -- 19 Nisan 2009; 22:06:31 >

• Tw nin Woltk Geçis yapması bana göre iyi deil..HOV guildi olarak Su söylemek gerekirse serverde PVE yapılacak Bi durum yok..Kaldıki Bu saatden sonra İllidan yada Sunwell Fight ı acılsada Kimse gircegini zannetmiyorum..Adamlar Daha Magister's Trance Dungeon açmadılar Sunwell açsalar nolcak açmasalar nolcak..Baska Bir çok sorun var açıklamak istemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gustavooo -- 10 Mart 2009; 18:41:05 >
  • Twde naxx aq yapmadan tbcye geçildi. Geçildide noldu 1001 türlü bug oldu.Goldmu lvllarmı 1 canlı 70 elitler sürekli verilebilen questler... Şimdide illidan sunwell yapmadan wotlka geçilcek.Umarım gmler herşeyi düşünmüştür.Tabi hep aynı yerler onlarıda baydı cafeye gidip milleti northrendde görmek insanın içinde ukte oluyor. Herşeyin hayırlısı
  • 1 levelli 70 eliteler bugüne akdar yapılan bütün private server' larda oldu heroic modda dungeonlara girince çıkan bi problemdi ki aynı süratla tw' de de çözüldü ama wotlk' a geçmek için bt de illidan kasilmesini beklemek boş bi iş olurdu zira milletin keyfine bakar bu TurkWow da komple bt temizleyecek kadro var ama herkes kendi guildi ile gitmek isteyince haliyle kesilmiyor

Aslında şu an ki sorun wotlk dan veya buglardan çok mod.lar oyunda hemen hemen %40 a %60 lık bi horde üstünlüğü olmasına rağmen online horde mod. yok çünkü horde mod. lar oyunu bıraktı yada işleri dolayısıyla giremiyorlar gm' ler bile ally tarafında bi derdin oldumu ya ally hesap açıp mod arıyorsun yada saatlerce mod gelmesini bekliyorsun uzun hikaye yani wotlk gelecekse yanında en az 10 moderatör de getirmeli yoksa yine birileri 2 npc ile konuşup dünyanın goldunu götürecek

• TurkWow da kaç kişi online oluyor acaba ve serverin exp/drop rate ornalarını orenebilir miyim?
  • en son rekor 2009-02-27 17:50:53 tarihinde 503 player ama normalde 350-450 arasında gidip geliyor hafta sonları 500 ü zorluyor (geçtiğide oluyor bu aralar) exp/drop oranı blizzlike yani 1x
  • quote:

Orjinalden alıntı: PowerOn
    TurkWow da komple bt temizleyecek kadro var ama herkes kendi guildi ile gitmek isteyince haliyle kesilmiyor

BT temizlemek için düzenli raid yapmak gerekir. Hele ki turkwow'da raid kelimesinin anlamını bilmeyen bir çok insan varken. Düzenli raid yapabilmek için de ortak amaç altında toplanmak gerekir. Biz bu topluluğa guild diyoruz.
    Yaklaşık 1 buçuk senedir official serverlardayım. Ara sıra turkwowa girmeme rağmen eski oyuncuların bile elini taşın altına sokmadığını görüyorum. Oysa ki biz turkwowu bırakmadan önce çoğu kişinin imrendiği bir düzende raidlerimizi sürdürüyorduk (her ne kadar o zamanlar anca 10kişi ile yapsak da).

Asıl konuya gelirsek: Resmi serverlarda Black Temple temizlendi arkasından Isle of Quel'Danas ve Sunwell geldi. Sunwell de temizlendi ve yeni expansion pack olan Wrath of the Lich King çıktı. Bana göre şu anda Turkwow oyuncuları (hepsi değil %90'ı) Wrath of the Lich King'i görmeyi haketmiyor. Tamamlamadıkları çok iş var. Düzgün bir guild kurup düzenli raid yapmak yerine saçma saçma BG'lerde 10v2 honor ve mark toplama peşindeler. Adamın üzerinde full Brutal Gladiator set varken ben oyuna girince bana talent soruyosa Turkwow'da bazı şeyler yanlış demektir.

500 online sayısına ulaşması gerçekten sevindirici fakat oyunu öğrenememiş adamlara Brutal Gladiator gibi TBC'nin en yüksek levelli itemsetlerini sunmak Turkwow'un Blizzlike serverlıktan çıkmasına sebep oldu.

Ben de turkwowda oynadım. Turkwowda gördüğüm kadarıyla WoW'u bilirdim. Turkwowda itemin statına bakarsın sana daha fazla spell damage, daha fazla attack power veriyosa onu takarsın. Ya da tanksan daha fazla stamina veren neyse onu takarsın. Sen bu şekilde düşünen adamlara Brutal Gladiator alma imkanı verirsen o adam asla kesemeyeceği bosstan düşecek olan t5'in yüzüne bile bakmaz.

KULL'u takdir ettim hala da ederim. Abimdir saygım sonsuzdur. Amacı turkwow'un sürekliliğini sağlamaktı. Bunca zaman bu sebeple server hiç resetlenmedi karakterler sıfırlanmadı. Ama ortada bi gerçek var ki şu anda WOTLK'e geçilirse Turkwow oyuncusu çoğu şeyi bilmeden level 80 olucak. İşte o zaman ben o eski silah arkadaşlarım için daha çok üzülüyor olucam.

Boss'ta 2. wipe yendiğinde raid bozuluyorsa, ve ben muhabbet amaçlı girdiğim turkwowda bozulmak üzere olan raide katılıp bossun taktiğini anlattığımda o boss direk kesiliyosa bunun sebebi TurkWoW oyuncusunun TurkWoW'da gördüğü şeyi doğru sanmasıdır. Moderatör ve GM vasfındaki kişilerin oyuncuları araştırmaya, doğruya teşvik etmemesidir.

Moderatörlerin ve GM'lerin oyuncuları araştırmaya ve doğruya teşvik etmemesi / edememesi'nin sebebi de oyunu kendilerinin de bilmemeleridir, server için yaptıkları araştırmaları doğru yönde yapmıyor olmalarıdır. Eğer ki bi GM, onca emek sarfedilerek kesilen bosstan epic çıkmama ihtimali olduğunu savunuyosa tüm gücüyle, o GM görevini yanlış yapmış demektir. Eğer o GM bu yanlışlıktan dolayı özür dilemiyorsa, GM olarak seçilen insan, insan olarak yanlış kişi demektir.

Yazılacak çok şey var. Bu kadar ufak olan kısmını bile kim okur bilemiycem ama TurkWoW istatistiksel olarak iyiye gidiyo olsa bile oyuncu kalitesi hızla düşmektedir. İyi oyunculara yazık olmaktadır. Ayrıca turkwowdaki iyi oyuncuların çok büyük bi çoğunluğu da oyunun mantelitesini yanlış bilmektedir.

Teşekkürler...

EDIT: Nickname'den tanımayabilirsiniz diye eklemek istedim.
    Sertcocuk LvL 70 Tauren Warrior @ TurkWoW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKing87 -- 11 Mart 2009; 4:54:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @TheKing87

Ne güzel şeyler yazmışsın öyle yahu resmen içimdekileri sen yazıya dökmüşsün tam anlattığın tipte adamlarla dolu Tw, geçen gün bir raide gireceğim adam bana üstümdekileri sordu glove ve belt harici tüm itemlerim epic t4, t5 dengi yada badge itemleri (belt ise iyi spell damage veren Akama's Sash, glove ise Netherweave Gloves) oyunda zaten t6 token bulmak hayal iken benim toplam spell damagem 1k civarında dolaşıyor (1018 mi ne) ve bu adam benim iki epic olmayan itemimi görüp kusura bakma seni alamam dedi

yani sen bu adama çekeceksin full honor yada arena setini yada dikeceksin dandik ama epic Soulcloth Gloves sonra gireceksin raidine ilk wipe yediklerinde başlayacklar hata aramaya belki boss bile bug' lu derler ama bi taneside yaw senin hit rating kaç spell damage kaç diye sormaz

1 hafta önce bi shadow pri ile arena takımı kurduk oda yeni 70 itemleri benim ayarımda çok ahım şahım bi set yok üstümüzde ama pve için çoğu kişiden iyi, neyse biz bu setle arena kazanamayacağımızı bile bile bi kaç puan uğruna maç yapalım dedik ve full brutal rakip yenince anladık ki sorun bizde değil karşıdaki insanlarda biz yeniliriz diye girdiğimiz maçlardan galibiyetle ayrıldık şimdi düşünüyorum bide üstümüzde rakiplerle aynı set olsa pve leri bankaya koyup pvp için arenaya girmiş olsak neler olacak beni en çok sinir edense bu adamlarla raide girdin mi raid liderine rağmen taktik vermeye çalışıp milletin aklını karıştırmaya çalışıyolar ya buna ayar oluyorum yahu sen önce uygun bi set giy gel sonra sana soran olursa görüşünü aktar her kafadan bi ses çıkıyor çok raid terk etmişliğim var bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerOn -- 11 Mart 2009; 18:23:19 >

• Sert cok güzel acıklamıssın abi bravo..

Turkwow'un Yaptıgı Bir hatada Yine Player Memnuniyeti İçin Yapılan Arena Pointlerin Günlük hattta saatlik Dagıtılmasıydı.Böylece 2 3 haftada s4 dizenler Arenaların Kralı oldu..millet Arena Hırsıyla Gözünü bürüdü ve Pve öldü( Hos zaten pekte yoktu ama en azından düzenli raid yapılırdı)

Wotlk Gelirse arena cambazları Afallıcak cünkü Ellerindeki s4ler patlıcak..Sonrasında Wotlk Su An Pve Patchi Olarak Görünüyo biraz hayal Kırıklıgına ugrayacak Pvp Severler..

Görevler Zor.Turkwow'da calısma Olasılıgını Bilemem ama Xeptor Ve Kull inada Bindirirlerse bunuda basarırlar..Süresi bilinmez..

Ayrıca Naxx Contentini Yapmamıs Onlarca Oyuncu mevcut...(Acıkcası Söyleyim Official'de oynamama RAgmen henüz bende naxx yapma olanagı bulamadm :D ) Turkwow'da Naxxramas Girdiğimizde Serverın full itemli Tanklarından Biri (Mahttoro) Patchwerk'ten Tek Yemişti...Wotlk Gelirse ne Olacagı Bilinmez..

İnşallah Herşey Aceleye GElipte Bosa Gitmez..gelirsede Turkwow'a Hayırlı Olsun Dileklerimle..

Saygılar..

DeathFall&Thoreagnix (Karakterlerin Yaratıcısı)

• öncelikle selamlar arkadaslar :)
    Wotlk'a geçişi kesinlikle tavsiye etmiyorum... guildimde de genel kanı bu yönde kesinlikle beraberinde bir çok sıkıntı getiricektir ki daha bir sürü sıkıntı var henüz onlar giderilmemişken çok sakıncalı bir hal alıcak.

Officaldan ayrıldıktan sonra bir kaç arkadaşımla birlikte vakit geçirmek amaçlı Turkwow'a geldim ve gördüm ki etrafta fazla yeni oyuncu var guild sayısı arttıkca fark ettim elimden geldiğince herkese oyunu öretmeye yardım etmeye çalışıorum 70leyen arkadaşlara her türlü bilgi yüklemesini yapıorum ki eminim onlarda bu durumdan memnunlar hem zevk alıoruz oynarken hemde insanlarda bir progress bi raid bilinci uyandırmaya başladık Wotlk getirlmesi yerine BT ve Sunwell yolları açılması için girişimlerde bulunulsa çok daha güzel olur server'ın şu anki koşulları altında (instance saveleri vs.) guildimdeki 70 arkdslara badge farmlatark 1-1,5 ay gibi bür sürede BTye giricek hale getirebilirim. Bence bu konuda acele edilmemeli veya oyuncuların oylamasına filan sunulmalı neticde burda 10-15 kişiden bahsetmioruz 500e yakın insan var belki private bir sunucu olabilir ama bu kadar insanda göz ardı edilmemeli....

Edit: Scatcher @ Turkwow

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix_0011 -- 11 Mart 2009; 22:18:29 >

• Yakın bi zamanda TurkWoW Wrath of the Lich King'e geçerse ne olur söyliyim:
    - İlk gün oyuna login olan 100 karakterin 95'i death knight olur.
    - Questlerin hiçbirisi çalışmaz. Çalışanlar ile 1 level alınmaz (her level ortalama 1.5 milyon xp istiyo). İnsanlar full farm yaparak 2 haftada anca 80 olurlar.
    - Bu sebeple ikinci gün oyuna login olan karakterlerin hepsi death knight olur. Death Knightlar 58'den sonra outland'e gideceği için ortalama 300 death knight Hellfire Peninsula'da birbirine girer lag olur DC olur meydan savaşı olur.
    - Death Knight'ta bir çok skill ve talentta bug olur. Ya server disconnect olur ya olay çıkar talentlar skiller, belki de death knight yasaklanır.
    - Level kasmak questlerin bozuk olacağı sebebiyle farm usulü olacağı için aşağı yukarı herkes aynı yerde farm yapacağı için lag olur DC olur.
    - Bir çok quest scripti bozuk olacağı için bazı questler alındığında veya quest item kullanılmaya çalışıldığında server DC olabilir. Bu questleri bi gün içinde en az 100 kişi alıp yapmaya çalışacağı için serverdaki DC'ler yüzünden oyun çekilmez bir hal alır.

80 olduktan sonra da;
    -Wintergrasp'ta bi bug bulunur Wintergrasp yasaklanır.
    -Naxxta bi ton boss var açılma ihtimal bile yok.
    -Eye of Eternity'nin bi anlamı olmaz summonlamak için sapphiron'dan key almak lazım
    -Obsidian Sanctum'da bossun scripti çalışmaz. Boss diğer mobların aggro range'inden uzak kaldığı için açık olursa direk gidilir boss kesilir ve çıkılır, 3 drake achievement'ı ve binek alınır(tabi loot çalışırsa). GM'ler farkederse Obsidian Sanctum'da kapatılır.
    -Heroic Dungeonlar bozuk olur çalışmaz.

Çok kötümser bi görüş olabilir. Ama yönetici iseniz en kötüsünü düşünmek zorundasınız. Bu hale gelen bi serverdan geriye dönüş mümkün olmaz. 2.4.3'e dönmeye kalkılırsa da hiç hoş olmaz.

Umarım bu söylediklerim yöneticiler tarafından fazlasıyla düşünülmüş ve önlemi alınmıştır. Ama en son deneme yapıldığında daha bineğe binilemediği açıklanmıştı. Bu kadar basit bir durumda bile bug varsa Northrend'in derinliklerinde playerlar kaybolur gider :)

EDIT: Ekleme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKing87 -- 11 Mart 2009; 22:36:56 >

• çok kötümser bakmışsın ama genel değindin noktaya katılıorum (edit) parmağından yada kalvyenden bal damlıo :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix_0011 -- 11 Mart 2009; 22:44:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheKing87

Yakın bi zamanda TurkWoW Wrath of the Lich King'e geçerse ne olur söyliyim:
    - İlk gün oyuna login olan 100 karakterin 95'i death knight olur.
    - Questlerin hiçbirisi çalışmaz. Çalışanlar ile 1 level alınmaz (her level ortalama 1.5 milyon xp istiyo). İnsanlar full farm yaparak 2 haftada anca 80 olurlar.
    - Bu sebeple ikinci gün oyuna login olan karakterlerin hepsi death knight olur. Death Knightlar 58'den sonra outland'e gideceği için ortalama 300 death knight Hellfire Peninsula'da birbirine girer lag olur DC olur meydan savaşı olur.
    - Death Knight'ta bir çok skill ve talentta bug olur. Ya server disconnect olur ya olay çıkar talentlar skiller, belki de death knight yasaklanır.
    - Level kasmak questlerin bozuk olacağı sebebiyle farm usulü olacağı için aşağı yukarı herkes aynı yerde farm yapacağı için lag olur DC olur.
    - Bir çok quest scripti bozuk olacağı için bazı questler alındığında veya quest item kullanılmaya çalışıldığında server DC olabilir. Bu questleri bi gün içinde en az 100 kişi alıp yapmaya çalışacağı için serverdaki DC'ler yüzünden oyun çekilmez bir hal alır.

80 olduktan sonra da;
    -Wintergrasp'ta bi bug bulunur Wintergrasp yasaklanır.
    -Naxxta bi ton boss var açılma ihtimal bile yok.
    -Eye of Eternity'nin bi anlamı olmaz summonlamak için sapphiron'dan key almak lazım
    -Obsidian Sanctum'da bossun scripti çalışmaz. Boss diğer mobların aggro range'inden uzak kaldığı için açık olursa direk gidilir boss kesilir ve çıkılır, 3 drake achievement'ı ve binek alınır(tabi loot çalışırsa). GM'ler farkederse Obsidian Sanctum'da kapatılır.
    -Heroic Dungeonlar bozuk olur çalışmaz.

Çok kötümser bi görüş olabilir. Ama yönetici iseniz en kötüsünü düşünmek zorundasınız. Bu hale gelen bi serverdan geriye dönüş mümkün olmaz. 2.4.3'e dönmeye kalkılırsa da hiç hoş olmaz.

Umarım bu söylediklerim yöneticiler tarafından fazlasıyla düşünülmüş ve önlemi alınmıştır. Ama en son deneme yapıldığında daha bineğe binilemediği açıklanmıştı. Bu kadar basit bir durumda bile bug varsa Northrend'in derinliklerinde playerlar kaybolur gider :)

EDIT: Ekleme :)

Server da dk açılacağı zaman eski char kalacak diye duymuştum elbet dk açan olur ama millet bi zamandan sonra kendi charına geri döner

official serverda da zamanında dranei, b.elf, dk patlaması olmuştu Tw' de de olması gayet normal yani elbet bi yerden sonra oyuncular eski hesaplarına döner

bug ve quest olayına gelince uzun süre bunun düzenlemesi yapıldı tahminim kusursuz bi geçiş olacak ilk ara elbet sorunlar çıkacaktır ama bunlarında oyunu çok etkileyecek hatalar olacağını sanmıyorum zira gm' ler bu konu hakkında çok çalışıyor haklarını yememek lazım

• Teşekkürler Sert güzel açıklamışsın ama bu arada sbahtan beri offline server bana çöktü gibi geliyor ama hayırlısı zten son 1 haftadır 2 saat dc siz durmuyodu neyse hadi bakalım...
  • Turkwow gerek online sayısı gerek gm kadrosu ile Türkiye ve dunyadaki en iyi serverlardan biri (orjinal haric)
    Turkwow oyuncusu olarak woltka gecmenin zamanının geldiğini dusunuyorum çünkü oyunda karakterlerini fulleyip woltku bekleyen birsürü insan var ( benim gibi) sunwell ve bt ile ilgili yorumla gelmis ve buglarla alakalı hepsine katılıyorum fakat acılacak bir sunwell zindanınada woltk arefesinde cok katılım olacağını sanmıyorum sonucta ordan alcamız itemler pek bi işimiz yaramıak bence en uygun zamanda woltka geçilmeli
  • evet server' da bi sorun var ama % 90 host ile alakalı gibi duruyor çünkü forum ve sitede kapalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iceen

Turkwow oyuncusu olarak woltka gecmenin zamanının geldiğini dusunuyorum çünkü oyunda karakterlerini fulleyip woltku bekleyen birsürü insan var ( benim gibi)

Neyi fulledin Brutal Gladiator setini mi? Amacın PvP ise WOTLK'e geçip ne yapıcaksın? Amacın PvP değilse kaç boss öğrendiğini sorarım

quote:

sunwell ve bt ile ilgili yorumla gelmis ve buglarla alakalı hepsine katılıyorum fakat acılacak bir sunwell zindanınada woltk arefesinde cok katılım olacağını sanmıyorum

Doğrudur. GM'ler eğer The Burning Crusade'de end game yapılmadığı takdirde Lich King gelmiycek deseydi sence böyle birşey olabilir miydi?

quote:

sonucta ordan alcamız itemler pek bi işimiz yaramıak bence en uygun zamanda woltka geçilmeli

bu mantelite ile sen wowcu olamazsın. TBC'nin her yönünü görmeden nasıl WOTLK'e geçmeyi isteyebilirsin?

Kusura bakma şahsa saldırı gibi olsa da senin gibi oyuncular yüzünden TurkWoW bu halde. Ben Lich King'in geleceğini duyduğumda Sunwell clearlayamadığım için resmen yıkılmıştım.

Tabi unutmamak lazım: TURKWOW BİR PVP SERVERIDIR. GM'ler bunu sürekli söyleyip duruyorlar. Bu sebeple diyebilirsiniz ki "madem öyle niye PvE adına konuşuyorsun?". GM'ler "Biz PvP'yi düzeltiriz PvE'yi kafamız eserse düzeltiriz" demediği sürece ben TurkWoW'da PvE yapmaya çalışanları savunurum. Kimse kusura bakmasın TurkWoW'da oynayanlar benim arkadaşlarım ve onlar için iyisini isterim.

EDIT: imla

Ek: TurkWoW'da GM'ler kendi istedikleri şeyi uyguluyorlar, oyuncuyu düşünen yok. PvE yapmak isteyen, açılmamış bossları görmek isteyen birçok kişi var. Bence oyuncu kaybetmemek için onların gönlü alınmalı. PvP yapcak adam her levelda kafa kırar 80 olmasına gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKing87 -- 12 Mart 2009; 1:08:02 >

• @TheKing87

arkadaşa boşa yüklenmişsin bi yerde oda haklı

mevcut oyuncularla bt rahat temizlenir ama temizleyecek adam toplanamıyor neden? herkes guild olarak girmeyi düşünüyor iyide 500 kişilik server' da zaten büyük guildler 80~ player cıvarında ortalamaya sahip bunlarında hepsi aynı anda online olmuyor yani bt temizlenememsinin nedeni gm' ler değil oyuncular kaldı ki bu şekilde daha illidan kesilmemişse bunun faaliyetlerine tüm oyucnular bugünden itibaren çalışmaya başlasa (ki imkansız çoğu oyuncunun melee kasıp spell damageye roll attığı bi ortamda pve hazırlık yapmalarını beklemek kırmızı kar yağmasını beklemek gibi olur) sunwell temizlemek yine de en hızlı 3-4 aydan önce bitmez yani millet 4 ay daha mavi login ekranına hasret kalacak

benim belki oynayacak bi 4 ayım olmayabilir şu yaz gelmeden bi an önce wotlk tadına bakmak istiyorum bıktım yabancı server' ların dandik wotlk eklentilerinden

• quote:

Orjinalden alıntı: TheKing87

quote:

Orjinalden alıntı: PowerOn
    TurkWow da komple bt temizleyecek kadro var ama herkes kendi guildi ile gitmek isteyince haliyle kesilmiyor

BT temizlemek için düzenli raid yapmak gerekir. Hele ki turkwow'da raid kelimesinin anlamını bilmeyen bir çok insan varken. Düzenli raid yapabilmek için de ortak amaç altında toplanmak gerekir. Biz bu topluluğa guild diyoruz.
    Yaklaşık 1 buçuk senedir official serverlardayım. Ara sıra turkwowa girmeme rağmen eski oyuncuların bile elini taşın altına sokmadığını görüyorum. Oysa ki biz turkwowu bırakmadan önce çoğu kişinin imrendiği bir düzende raidlerimizi sürdürüyorduk (her ne kadar o zamanlar anca 10kişi ile yapsak da).

Asıl konuya gelirsek: Resmi serverlarda Black Temple temizlendi arkasından Isle of Quel'Danas ve Sunwell geldi. Sunwell de temizlendi ve yeni expansion pack olan Wrath of the Lich King çıktı. Bana göre şu anda Turkwow oyuncuları (hepsi değil %90'ı) Wrath of the Lich King'i görmeyi haketmiyor. Tamamlamadıkları çok iş var. Düzgün bir guild kurup düzenli raid yapmak yerine saçma saçma BG'lerde 10v2 honor ve mark toplama peşindeler. Adamın üzerinde full Brutal Gladiator set varken ben oyuna girince bana talent soruyosa Turkwow'da bazı şeyler yanlış demektir.

500 online sayısına ulaşması gerçekten sevindirici fakat oyunu öğrenememiş adamlara Brutal Gladiator gibi TBC'nin en yüksek levelli itemsetlerini sunmak Turkwow'un Blizzlike serverlıktan çıkmasına sebep oldu.

Ben de turkwowda oynadım. Turkwowda gördüğüm kadarıyla WoW'u bilirdim. Turkwowda itemin statına bakarsın sana daha fazla spell damage, daha fazla attack power veriyosa onu takarsın. Ya da tanksan daha fazla stamina veren neyse onu takarsın. Sen bu şekilde düşünen adamlara Brutal Gladiator alma imkanı verirsen o adam asla kesemeyeceği bosstan düşecek olan t5'in yüzüne bile bakmaz.

KULL'u takdir ettim hala da ederim. Abimdir saygım sonsuzdur. Amacı turkwow'un sürekliliğini sağlamaktı. Bunca zaman bu sebeple server hiç resetlenmedi karakterler sıfırlanmadı. Ama ortada bi gerçek var ki şu anda WOTLK'e geçilirse Turkwow oyuncusu çoğu şeyi bilmeden level 80 olucak. İşte o zaman ben o eski silah arkadaşlarım için daha çok üzülüyor olucam.

Boss'ta 2. wipe yendiğinde raid bozuluyorsa, ve ben muhabbet amaçlı girdiğim turkwowda bozulmak üzere olan raide katılıp bossun taktiğini anlattığımda o boss direk kesiliyosa bunun sebebi TurkWoW oyuncusunun TurkWoW'da gördüğü şeyi doğru sanmasıdır. Moderatör ve GM vasfındaki kişilerin oyuncuları araştırmaya, doğruya teşvik etmemesidir.

Moderatörlerin ve GM'lerin oyuncuları araştırmaya ve doğruya teşvik etmemesi / edememesi'nin sebebi de oyunu kendilerinin de bilmemeleridir, server için yaptıkları araştırmaları doğru yönde yapmıyor olmalarıdır. Eğer ki bi GM, onca emek sarfedilerek kesilen bosstan epic çıkmama ihtimali olduğunu savunuyosa tüm gücüyle, o GM görevini yanlış yapmış demektir. Eğer o GM bu yanlışlıktan dolayı özür dilemiyorsa, GM olarak seçilen insan, insan olarak yanlış kişi demektir.

Yazılacak çok şey var. Bu kadar ufak olan kısmını bile kim okur bilemiycem ama TurkWoW istatistiksel olarak iyiye gidiyo olsa bile oyuncu kalitesi hızla düşmektedir. İyi oyunculara yazık olmaktadır. Ayrıca turkwowdaki iyi oyuncuların çok büyük bi çoğunluğu da oyunun mantelitesini yanlış bilmektedir.

Teşekkürler...

EDIT: Nickname'den tanımayabilirsiniz diye eklemek istedim.
    Sertcocuk LvL 70 Tauren Warrior @ TurkWoW

Aynen katılıyorum . bende arkadaşlarla turkwow da oynuyorum. yıllardır çeşitli private serverlarda ve orjinalde wow oynadım.

Turkwow ilk başlandığında serverin temizliği çoğu kişinin seviyeli olması ve özellikle küfürün olmaması ile insanı cezbeden ayrıca özellikle düşük lvllerdeki qustlerin hepsinin çalışması ile de tamam serverımı buldum dedirten bir server.
    Ama zaman geçtikçe gördüğüm şu ki: Tam olarak amacını bulamamış bir server. Amaç derken PvP mi PvE mi FuN mu BlizzkkE mi belli olmayan bir server. Oyundan oyunculuktan anlamayan kişilerde brutal setler. Ki bu adamlar boss b' sini dahi bilmezler.. Neyse söylenecek çok şey varda bunlar önemli değil.. Diyeceğim şu 8 arkadaş filan oynuyoruz 5 tanesi çok mutlu sevinçle giriyo oynuyolar. 5 mutlu olan arkadaşım oyuna yeni başlamış sabah akşam Bg yaparak honorla markla set almış seti alırken bile hangini alaym nerden alayım diye bana sormuş işi gücü adam adam peşinde koşmak olan oyunla ilgili bilgisi olmayan arkadaşlar. ama biz diğer 3 kişi sıkıldık..

Blizzke yiz deyip Tw Wendorda al'ar satmak primal might satmak
    gercek parayla gold satmak
    oyundan anlamayan bazı gm ve çoğu mod
    pvp setleriyle raid yapan bilgisiz kişiler
    res'lemeyi bilmeyen paladinler :)

Neyse....

Madem bu kadar zor kasılan emek isteyen bir server bu kadar emek veren playerlar daha fazlasını hakediyor bence
    Yada Verin direk 70 lvl koyun vendorları yana yada t6-t7-s4 yapın pvp server

(server kurmak bu kadar emek harcamak kolay iş değil gerçekten emek verenlerin önünde saygıyla eğiliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciseppe -- 12 Mart 2009; 12:21:27 >

• 2 gündür server a girilmiyo.Sorun hakkında bilgisi olan biri bildiklerini paylaşırsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.