Şimdi Ara

Win 7 anında siyah ekran ve kilitlenme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Win7 64 bit sistem kullanıyorum. Bilgisayarı beş defa açmamın birinde normal oturum açıldıktan ve tüm alt yüklemeler bittikten sonra bilgisayar kitleniyor. Siyah ekranda resetten başka yapacak birşey kalmıyor. Yazılımdan çok donanımsal bir problem diye tahmin ediyorum.

Anakartı(kasayla birlikte tüm sistemi birlikte test etsinler diye) garantiye gönderdim ve sağlam olduğunu söylediler. Anakartı ve işlemciyi söküp farklı donanımlarda da denemişler sorun çıkmamış. Stokta var isterseniz biz yine de değiştirelim dediler. Yeni bir kart yerine muhtemelen onarılmış bir kart taktılar. Hatta slotların birinde onarım için takılmış bir kart bile var şu anda. Vaktim olsaydı itiraz edip yenisini isteyecektim. Teferruata fazla girmek istemiyorum çünkü kart değişiminden önce de sonra da sorun aynen devam ediyor.

Power yeterli ve sorunu yok.
    İşlemcide ısınma problemi yok. Zaten problemi ilk açılışta oluyor. Yoğun ve uzun süre çalışmalarda bir problem yok.

Bilgisayarı açtığımda genelde ilk 5 dakika içinde kilitleniyor. Çok enderde olsa yarım saat veya bir saat sonra kapandığı da oluyor. Özel bir program açarkenmi yapıyor diye dikkat ettim, bazen hiçbirşey açmadığımda bile kilitleniyor. Internet Explorer'dan biraz şüpheleniyorum ama. Reset attıktan sonra hiçbir problemi yok, normal çalışıp kapatıyorum.

Böyle bir problem yaşayan, çözebilen veya bir fikri olan kimse var mıdır acep?

• Az önce yine bir kilitlenme oldu. Denemek için yine Internet explorer'ı açtım. Online tv programı ve birkaç tane eklentili haber sitesi sayfası açtım. Tv sitesinin eklentisi hatalı çalışıyordu, görüntü yok ses var! Diğer yandan Google Chrome ve Photoshop açıktı. Tam devam ederken yine kilitlendi ve bu sefer tv nin sesi o andaki tonda asılı kaldı. Gıcık bir hoparlör sesi ve siyah ekranla başbaşa kaldım. Fakat bu sefer reset sonrası açılışta bir değişiklik oldu. Tam masaüstü ekranı ve windows un açılış sesi gelmeden önce sanki ekran kırılmış gibi bir görüntü geldi. Sadece RGB renklerinde çatlamış bir LCD ekran görüntüsü yaklaşık 4 saniye kadar kaldıktan sonra masaüstü görüntüsü ve açılış sesi geldi. Ardından sağ alttaki bildirim bölümünde bir kutucuk: "NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 260.99 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu." uyarısını aldım. Bunun kilitlenmeye neden olan şey mi yoksa kilitlenme yüzünden olan birşey mi olduğu konusunu araştırmadayım.

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.