Arkadaşlar bildiğim kadarıyla win 8 hard diski tek parça olarak kullanıyor, bu da c d e gibi sürücülerin birleşeceği anlamına geliyor.
samsung marka bir laptop kullanıyorum , işletim sistemi win 7 ama win 8 alıp yükseltmeyi düşünüyorum. hard disk'im c ve d olarak iki parça şeklinde ve bilgisayarımda samsung recovery bulunmakta.
win 8 e yükseltmeden önce C ve D 'deki bütün bilgileri yedeklemem gerekiyor mu ? normalde samsung recovery win 7 'de sadece C 'yi temizliyor , D normal kalıyor ancak win 8 geçişte C ve D birleşeceğinden dolayı D'nin de yaklaşık 300gb veri ile dolu olduğundan dolayı ne yapacağımı bilemedim.
ayrıca diyelim ki win 8 alıp yükselttim ama driver'lar yok yada sevmedim tekrar win 7 kullanmak istiyorum , bu durumda benim pc 'deki samsung recovery (tüm driverlar) silinmiş olacak mı ?
win 8 e geçmeden önce sistem yedeklemesi , D veri yedeklemesi yaptıktan sonra normal yükseltme işlemi yapsam yeterli midir ? ayrıyetten bir şeyler gerekiyor mu ?
biraz karmaşık oldu ama inanın benim kafam da aynen böyle karmaşık :D
bana fikir verebilecek , bu karmaşıklığı çözebilecek gönüllü arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla win 8 hard diski tek parça olarak kullanıyor, bu da c d e gibi sürücülerin birleşeceği anlamına geliyor.
samsung marka bir laptop kullanıyorum , işletim sistemi win 7 ama win 8 alıp yükseltmeyi düşünüyorum. hard disk'im c ve d olarak iki parça şeklinde ve bilgisayarımda samsung recovery bulunmakta.
win 8 e yükseltmeden önce C ve D 'deki bütün bilgileri yedeklemem gerekiyor mu ? normalde samsung recovery win 7 'de sadece C 'yi temizliyor , D normal kalıyor ancak win 8 geçişte C ve D birleşeceğinden dolayı D'nin de yaklaşık 300gb veri ile dolu olduğundan dolayı ne yapacağımı bilemedim.
ayrıca diyelim ki win 8 alıp yükselttim ama driver'lar yok yada sevmedim tekrar win 7 kullanmak istiyorum , bu durumda benim pc 'deki samsung recovery (tüm driverlar) silinmiş olacak mı ?
win 8 e geçmeden önce sistem yedeklemesi , D veri yedeklemesi yaptıktan sonra normal yükseltme işlemi yapsam yeterli midir ? ayrıyetten bir şeyler gerekiyor mu ?
bana fikir verebilecek , bu karmaşıklığı çözebilecek gönüllü arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Selam Bir kere ilk satırınızdaki yazdığınızı yanlış biliyorsunuz. Nereden edinirsiniz bu gibi bilgileri anlamıyorum doğrusu..Yok öyle HDD'yi tek parça olarak kullanıyor diye bir kaide..
Yükseltme yaparsanız, diğer HDD birimlerine hiç bir şey olmaz. Yeter ki siz kurarken silmeyin. Hâttâ HDD'nin diğer birimlerinden birine 2. bir işletim sistemi olarak da kurabilirsiniz. Başlangıçta Win7 mi, yoksa Win8 ile mi çalıştıracağınız bir ekranla karşılaşırsınız ve istediğinizi seçerek kurabilirsiniz. Driver sorunu da yaşamazsınız.
Kafanızdaki karışıklığı gidermek için size şu tavsiyede bulunacağım.. Mevcut HDD'nizin D-E: birimlerinde yeterli alan varsa veya Harici 2. bir HDD'ye, Acronis programı ile boot birimin, sistemi ve recovery birimlerini yedekleyin. Bu işlem sonrası kurlumu gerçekleştirin. Kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: umit_0721
arkadaşım ilk cümlenini bende bir sitede okudum ama yok öyle bir şey şimdi benim de tavsiyem bütün dosyalarının yedeğini al tam format at hardisk full temizle sonra hardiski istediğin şekilde böl ve yükle şimdi niye diyeceksin şimdi sen yükseltme yaparken senin win 7 ön yükleme alanı 100 mb ama win 8 320 mb olarak belirliyor şimdi benim dediğim gibi yaparsan performans sorunu yaşamassın
arkadaşlar çok teşekkürler , özellikle C ve D birleşimi olmadığını öğrenmem çok iyi oldu. toplamda 500gb'dan fazla veri var bilgisayarımda , ekstra'dan bir hard disk daha alacaktım.
C 'de win 7 var, D 'ye de win 8 kurup denerim , sonra duruma göre hareket ederim.