Şimdi Ara

Win 7 Filim,video vs deki kalitesizlikk...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha once vista 64 bit kuanıyordum dvdrip filimler bile yeterli seviyedeydi ama win7 64 bit kurduktan sonra 720p filimlerde bile goruntu sorunu var mozaik seklinde,kaliteli gozuksede vistadaki gibi degil.Bunun bir cozumu varmı??

• bende windows media playerın son versiyonunu hiç beğenmedim, wmp11 çok daha güzeldi
    video kalitesizlini ise birçok kişi yaşıyor, sanırım zamanla düzeltirler onuda, son driver,codec ve windows updateleri yükleyin, belki işe yarar.
  • walla dediğiniz gibi. divx ler bile rezalet. kendi görünümü güzel win 7 nin. ama filimleri berbat gösteriyor. kıskanç bişey. Ayna ayna söyle bana..
  • Windows 7 için birçok güncelleme çıkacak. Biraz sabredin derim. Basit bir codec sorunuda olabilir. Kazaa codec pack yüklemenizi tavsiye ederim.
  • O kadarıda olsun bari :)
    Sonuçta herşeyi tam anlamıyla yerinde olan işletim sistemini kullanmıyoruz. 20 gün sonra çıkacak olan Windows 7'de daha iyi performans gösterir..
  • Sorun tam olarak nedir? Ekran görüntüsü falan var mı? Hiçbir sorun farketmedim ben.
  • Ekran goruntusu var izleyebiliyorum lakin kalitesiz,insanların suratları mozik mozik ısıklar vs.Ozellikle 800mb lık filimler izlenmicek gibi oluyor pc monitorunde.720p ler guzel,guzelde olamalı ama yinede parlak yerlere baktıgmda azda olsa mozaiklesmis bir goruntu alıyorum.Bu arada Kazaa codec pack ı denicem, media playerla vlc arasında bariz bir kalite farkını gordum yeni seylerle biraz daha olumlu sonuclar alabilicem sanırım
    quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Sorun tam olarak nedir? Ekran görüntüsü falan var mı? Hiçbir sorun farketmedim ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Media player ve KM Player programlarında kareleşmeler vardı benimde canımı epeyce sıkmıştı. Gom Player ile filmlerdeki karelenmeler yokoldu tavsiye ederim.

Umarım km player codec 'leri konusunda gerekli düzeltmeleri yapar..
  • Sadece klite codec yükledim. Media player Classicde 720 ve 1080p filmleri sorunsuz izliyorum. Sistemsel olabilir belki
  • bende win7 64 bit sorunsuz yükledim 720-1080p mkv filmleri şu an kmplayer le sorunsuz ve vistadaki kalitesiyle seyrediyorum
    zaten windows medya playeri kullanmıyorum hiç hantal ve yavaş herzaman olduğu gibi.
  • Bende Win7 kullanıyorum ama dediğiniz sorunla karşılaşmadım henüz.
    GOM Player+K-Lite Codec Full kullanıyorum filmler gayet kaliteli...
    http://www.gomplayer.org/
  • quote:

Orijinalden alıntı: vBulletin

Bende Win7 kullanıyorum ama dediğiniz sorunla karşılaşmadım henüz.
    GOM Player+K-Lite Codec Full kullanıyorum filmler gayet kaliteli...
    http://www.gomplayer.org/

Kalitesini yiyim. ben de yükledim. ama divx kalitesinin yanında sıfır kalır gom player.
    farkına varmak götz ister..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 5 Ekim 2009; 14:30:08 >
  • km player da aynı sorun bende de oldu,gom player da herhangi bir sorun yok,
  • kmplayer kullanıp görüntü kalitesinden şikayet edenler default ayar yerine yüksek kalite görüntü seçeneğini seçmeliler.
  • Evet arkadaşlar hd filmler berbat km player den oyuncuların yüz hatları hafif kare kare yok mu bunun bi çaresi 64 bit kullanıyorum.Acaba Ati CCC yüzünden de olabilir mi?
  • Kmplayer kullanıyorum. Video: kalite, İşlemci önceliği :en yüksek ayarda, win 7 32 bitte sorun yok.
  • Vlc ve gom da kodek ler kendi geliyor bildiğim kadarı ile.

K-lite kodek kullananlar, görev çubuğunun sağında film serederken beliren kırmızı ikona sağ tıklayıp postprocessing i açarlarsa karelenme kaybolur.

Hemen Windows a bahane bulmayın ;)

Aynı konu bidaha açılmıştı, orda gösterdim resimli.
  • Aynı sorunu daha önce bende dile getirmiştim. Laptopumda 3 sistemi birden kullanıyorum. Birde bu durum biraz göreceli. Monitörlerde de farkedebilir.

Win 7 Filim,video vs deki kalitesizlikk...

XPdeki görüntü kalitesi vista ve win7 ye göre çok daha iyi. Bunun kodecle bir ilgisi olduğu sanmıyorum. 3 sistemde de Klite Mega Kodec Pack v5.2 + QuickTime v3.0 ve VLC Player var. Vista ve win7 de tozlu gibi görünüyor bluray filmler. Daha doğrusu divx gibi. Sanırım sistemin çekirdeği ya da kabuğu ile ilgili bir durum olsa gerek.

Birde vistadaki resim görüntüleyicide resim düzenleme özelliği vardı. win7 de yok malesef. Bunun yerine painti biraz daha geliştirmişler ama pek hoşuma gitmedi. Belki win8 gelirse belki bu eksiklikler kapanır. Tabi 2012'den önce olmaz gibi.

Görüntü kalitesini artırmak için Neuview Pro programını tavsiye ederim. Baya etkili oluyor. Tabi işlemciye baya biniyor. C2Q olanlar hissetmeyebilirler.

• Windows 7 de video kalitesinden memnun olmayan orkadaşlar Mpc Home Cinema yı indirin her filmi mükemmell kalitede izleyin.Videoların bozuk gösterilmesi directx 11 den kaynaklanıyor bence. Mpc Home Cinema nın en son sürüm linki 32 bit olanı:http://mirror01.x264.nl/x264/mpc-hc.1.3.1301.0.exe
    64 bit olanı:http://mirror01.x264.nl/x264/mpc-hc.1.3.1301.0.64bit.exe

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.