Şimdi Ara

WİN 7 İLE BAŞIM DERTTE YARDIIIIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acer 5740g model bi laptop um var. Makina ilk geldiğinde win 7 kruluyud ve gayet ii bir performansı varı. Kullandığım bazı programların win 7 ile uyumsuzluğu nedeniyle makinayı xp ye çevirmeye karar verdim. Bu arada makina ilk geldiğinde hdd tek parçaydı. xp kurulumuna geçtiğimde windows ortamında tek parça görünen hdd xp kurulumunda 3 paraça olarak görünüyordu. İlk başta kıllandım ama pekte önemsemedim ve tüm parçaları sildim ve hdd mi 2 yeni parçaya böldüm. Normalde bu modelin xp driver ı yok kendi sitesinde de vermiyor. Bende bi önceki modelin driverlarını indirip denedim ve OLMADI Bende tekrar recovery cd leri win 7 yi yükledim ve yükleme yaparken xp de hdd mi iki parça oluşturduğum için bunda da iki parça olarak gördü ve o şekilde kurdu ve sonrası da hüsran oldu. Makina İnanılmaz Kasılıyor,açılış çok uzun sürüyor ve ben çıldırıyorum.En basit bi setup işlemini yaparken bile Cpu %98 kullanıyo. Şimdi Sorularıma geleyim. Bu arada fak bi bilgi vereyim makine ilk geldiğinde win 7 tek parça hdd ile kurulu iken windowsta 320 gb lık hdd 280 gb falan görünüyordu.

1. Makina ilk geldiğinde Windowsta tek parça görülen hdd xp kurulumuna geçtiğimde neden 3 parça görünüyordu ve ben neden bunu windows ortamında tek parça görüyordum?????
    2. Hdd nin windowsta görünenin haricinde ayrıca 2 parçası bulunuyor demiştim bu iki parça Ready Boost içinmiydi?????
    3. Eğer hdd min bir kısmını Ready Boost için ayırdılarsa tekrar eski haline nasıl getirebilirim??????

ArkadaşlarAcil Yardım Edin Lütfen Yoksa Pc yi de kendimide camdan aşağı atacam

Laptopun Özellikleri.....

İşlemci Türü Core I3-330M 2.13 Ghz - 3 Mb
    Bellek 3072 Mb
    Bellek Türü DDR III 1066
    Maksimum Bellek 4096 Mb
    Sabit Disk 320 Gb
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon HD5650 - 1 Gb

• 1)O parçalardan biri gizli recovery bölümü idi , orayı silerek recovery'den mahrum kalmış oldun.
    2)Readyboost ile uzaktan yakından alakası olduğunu zannemiyorum. Sanırım Ready Boost ' tan kastın Recovery. Biri kullanım sistem için biri sata driver'ının kurulu olduğu yer(100mb) , diğeri de recovery bölümü olabilir.
    3)Recovery'yi geri getirmenin bir yolu yok , eğer alınca 3 DVD recovery ve 1 DVD driver yedeğini yazdırdıysan onlarla win7 ye dönebilirsin sanıyorum . Yazdırmadıysan

-Bir önceki modelin driverlarını yüklemişsin ya hangi modelin ?
  • recovery ve driver cd lerim var onlarda sıkıntı yok win 7 yide yükledim ama çok ağır işlio makina aşırı şekilde kasıo peki bunun sebebi nedir ? Nasıl düzeltebilirim?
  • Hdd 'yi xp cdsiyle yeniden tek parça yapıp , recovery yapmayı denedin mi ?
  • yok denemedim
  • hocam parçalı hard disk daha hızlandırmaz mı pc yi? ben öyle biliyorum..
    Win7 yi core duo t2080 1.73 ghz işlemciyle bile çatır çatır kullanıyorum.. xp den de vistadanda hızlı çalışıyor.. Bence 7 yi tekrar kur.. güncelleşitrmeleri yap..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 çok yavaş açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.