Şimdi Ara

Win 7 x64 Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda rastgele zamanlarda (oyun oynarken veya masaüstünde boş dururken bile olabiliyor) görüntüde parazitler ve çizgilenmeler oluyor. Bunlar bazen kendi kendine geçiyor (masaüstündeyken) ama bazende mavi ekrana düşüp uyarı veriyor.
    mavi ekranda gördüğüm tek şey physical memory damping yazısı %100 olana kadar sayıyor sonrada pc kendi kendine reset atıyor.

Bunlar neden olabilir? Bide ramler OCZ DDR3 PC3-12800 Special Ops Urban Elite *EOL ama biosun auto ayarında 1066mhz olarak çalışıyorlar?

Bilgisayarı 29 Haziran 2009 da vatandan aldım, garanti devam ediyor. Bu sorunlar pc yi ilk aldığım zamanlardada vardı ama çok nadir oluyordu windowstandır diye düşünmüştüm.
    Sizce problem olan şey ne olabilir? Şu anda görüntü ekrana soldan sağa doğru bir şekilde sıkıştırılmış gözüküyor.

Sistem:
    asus m4a79t-deluxe
    amd phenom ii x4 955
    ram OCZ DDR3 PC3-12800 Special Ops Urban Elite *EOL (şu an üretilmiyor)
    his hd4890
    sistemde oc yok hatta ram bile normal hızından yavaş çalışıyor niyeyse.

• Dostum ekran kartının en son güncel yazılımı kurmayı dene. Sorun devam ederse büyük ihtimal ekran kartın arızalı olabilir. İmkanın varsa kartı başka sistemde test et.

Ekleme: Ayrıca win7 32bit kurup denemeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 6 Aralık 2010; 1:38:44 >
  • cevap için saol ama zaten driver güncel ve xp wista ve win7 32 bittede aynı sorun bazen oluyordu. Başka sistemde deneyim ama günlerce açık durması lazım ve kart bozuksa bile olacağının garantisi yok çünkü her zaman olmuyor. dediğim gibi saatlerce starcraft2 oynadım bişey olmadı, masaüstündeyken sapıttı. geçen resident evil 4 oynarken dediğim mavi ekran geldi.
    ne yapacağımı şaşırdım
  • kardeşim aynı sorun bendede var sorunu çözersek msjlaşalım bende kafayı yemek üzereyim paramızla rezil oluyoruz aynı bende vatanbilgisayardan aldım bilgisayarı benim konuda burda

http://forum.donanimhaber.com/m_45004749/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • ekran kartında sorun olabilir.bence bi servis görmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpa07

ekran kartında sorun olabilir.bence bi servis görmesi lazım

peki ekran kartından olsa saatlerce oyun oynadığımda kapanması gerekmez mi? Tamamen rastgele oluyor sorun.
    ben ramden şüpheleniyorum memtest ile 1066mhzde test ettim birşey bulmadı.
    ramin hızını ramin etiketinin üstünde yazan ayarlara el ile girince memtest hata buldu..
    biosum güncel ama ramler auto modda 1066mhz çalışıyor.
  • Sorun anakartta ne yazık ki. Biraz daha öyle devam edecek sonra bir gün hiç açılmayacak. Servise gideceksin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bad Pool Caller hatası sende ki de yanılmıyorsam, olay görüntüleyicisinde ki hata kodlarını yazar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskeletor

Bad Pool Caller hatası sende ki de yanılmıyorsam, olay görüntüleyicisinde ki hata kodlarını yazar mısın?

ona nerden bakabilirim? ve o sorun nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel1991 -- 8 Aralık 2010; 12:31:41 >
  • yahu bu sorun bendede çıktı hala çözümü bulan yokmu bende 2*2 gb 1333 mhz ddr3 ocz platnium vardı yanına 2 gb gold edition ddr3 1333 mhz koydum sorun o zaman başladı win 7 64 bit memory dump .. kafayı yiycem ramleri test ettim sağlam yan yana slotlara yerleştiriyorum sistem 4 gb kullanılabilir diyor mavi slotlara koyuyorum sistem açılmıyor beyaz slotlarda stabil hepsini görüyor ve çalışıyor ama bu seferde mavi ekran allah kahretsin ya
  • Aynı sorun bende de var. 2*2gb adata ram'im bilgisayarı açtıktan bir süre sonra(ram'e biraz yüklenecek uygulama olduğunda)crash dumps hatası veriyor ve bilgisayar kitleniyor. Ramler ve kuzey köprüsü aşırı ısınmış oluyor bu sırada. Ramleri tek olarak kullandığımda hiçbir sorun olmadan çalışıyor. Problemin anakart'tan olabileceğini düşünüp yeni anakart aldım ama aynen devam etti bu durum. ramlerin dual çalışmada bir problemleri olduğunu düşünüyorum(w7 de bir sorun yoksa tabi).
  • bencede anakart en yakın zamanda değiştir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.