Şimdi Ara

Win 8 ve DVD Writer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım Asus P5N-D, DVD Writer'ım Asus DRW-2014S1T, win 7'de sorun yokken Win 7 üzerine Win 8 kurdum ve yazıcım DVD yazıp, okumaz oldu. Win 8'den çok memnunum, gayet hızlı ve stabil. Ama DVD yazamıyorum. Asus sitesinde anakartın en son yazılımı win7, DVD writer ise vistada. Win 7'ye dönme veya format atma dışında (format sonrası iTunes işlemleri vb ile uğraşmak istemiyorum) önerisi olan var mı?

• Sürücülerle alakalı oldığunu sanmıyorum.Ben windows 8de IDE Asus dvd rw kullanıyorum.Öyle bir problem yaşamadım.Belki dvd niz bozulmuş olabilir.herzamn tesadüfleride göz önüne almalıyız neden ararken
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

Sürücülerle alakalı oldığunu sanmıyorum.Ben windows 8de IDE Asus dvd rw kullanıyorum.Öyle bir problem yaşamadım.Belki dvd niz bozulmuş olabilir.herzamn tesadüfleride göz önüne almalıyız neden ararken

Belki de haklısınız, ama win8 geçişi ile birlikte olunca akla başka bir şey gelmiyor. Bir daha dvd writer olarak asus alacağımı sanmıyorum, çünkü bu sorunu araştırırken nette bu modelle ilgili tonla şikayet gördüm. Bu arada sizinki hangi model acaba?
  • dvd yi sistem görüyor mu bilgisayarımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunebakan44

quote:

Sürücülerle alakalı oldığunu sanmıyorum.Ben windows 8de IDE Asus dvd rw kullanıyorum.Öyle bir problem yaşamadım.Belki dvd niz bozulmuş olabilir.herzamn tesadüfleride göz önüne almalıyız neden ararken

Belki de haklısınız, ama win8 geçişi ile birlikte olunca akla başka bir şey gelmiyor. Bir daha dvd writer olarak asus alacağımı sanmıyorum, çünkü bu sorunu araştırırken nette bu modelle ilgili tonla şikayet gördüm. Bu arada sizinki hangi model acaba?

ASUS DWR-1814BL ATA Device diye geçiyor aygıt yöneticisinde görsel hali ise

Win 8 ve DVD Writer

bu optik sürücünün incelemeside var donanımhaberde özellikle light scribe özelliği ile öne çıkıyordu.Gerçi baya da oldu 2008de almıştım sanırım (:

Bozulmaması belkide çok sık kullanmamama bağlı birşey.Genel olarak memnunum biraz dvdrom a göre geç cd-dvdye erişiliyordu hepsi o kadar.Gerçi bundan sonra bluray alırdım bozulursa :)

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible

dvd yi sistem görüyor mu bilgisayarımda.

DVD writer aygın yöneticisinde görünüyor, cd'leri de açıyor ama dvd de problem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunebakan44 -- 12 Kasım 2012; 15:07:14 >
  • quote:

quote:

DVD writer aygın yöneticisinde görünüyor, cd'leri de açıyor ama dvd de problem var.

Dostum şu yöntemi yap denemekte yarar var.
    1. Komut istemi ( command prompt ) ekranını yönetici olarak açın.

2. Açılan pencerede c\windows\system32> yanına alttaki satırı komple yazın veya kopyalayıp yapıştırın.

reg.exe add “HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0″ /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0×00000001

yaz enterla yeniden başlat belki düzelir.

2. olarak Dvd nin firmwarini gücelle belki eski fw dir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

2. Açılan pencerede c\windows\system32> yanına alttaki satırı komple yazın veya kopyalayıp yapıştırın.

reg.exe add “HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0″ /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0×00000001

En son fw vistada kalmış, daha yenisi yok, onu da yükledim zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

reg.exe add “HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0 /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0×00000001

En son fw vistada kalmış, daha yenisi yok, onu da yükledim zaten.

Benim 2. dvd sürücümde dvd okuyor cd okumuyor.Muhtemelen dvd sürücünüz bozulmuş.İsterseniz içini açıp tozları temizleyerek deneyebilirsiniz bi ihtimal :)

• DVD Writeri değiştirdim, sorun çözüldü arkadaşlar.
  • quote:

DVD Writeri değiştirdim, sorun çözüldü arkadaşlar.

Hayırlı olsun sorun sanırım dvd rw miş :)
  • quote:

quote:

DVD Writeri değiştirdim, sorun çözüldü arkadaşlar.

Hayırlı olsun sorun sanırım dvd rw miş :)

Sanırım öyle. Asus 24 serisinden yeni bir yazıcı taktım ve sorun kalmadı. Herhangi bir güncelleme de yapmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.