Şimdi Ara

Win Xp Aynı Anda 2 Kişi Kullanmak Faydası OLur Belki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birbirinden Bağımsız ve Aynı Anda Kullanmak İçin

Merhaba arkadaslar bu konuda XP' deki Uzak Masaüstü Baglantisini nasil çoklu hale getirebilecegimiz anlatmaya çalisacagim.
    Sizinde bildiginiz gibi Winxp de Uzak Masaüstü baglantisi ile tek bir kullanici sisteme baglanabiliyor. Asagidaki adimlari uygulayarak ayni anda 2 kullanicinin XP’ ye baglanmasini saglayabiliriz.
    1 Adim
    Öncelikle makinada 2 tane kullanici olusturuyoruz;
    Örn. user1 ve user2
    2 kullaniciyi olusturduktan sonra bilgisayari yeniden baslatarak F8 ile Windows’ u güvenli modda açiyoruz administrator ile oturuma giriyoruz masaüstü geldikten sonra bilgisayarim sag klik açilan menüden özellikler tikliyoruz karsimiza gelen pencereden Uzak sekmesini tikliyoruz ve buradaki Uzaktan Yardim ve Uzak Masaüstü kisimlarinda ki isaretleri kaldiriyoruz ve tamam' i tiklayip pencereyi kapatiyoruz.
    2 Adim
    Denetim masasi>Yönetimsel araçlar>Hizmetler karsimiza açilan pencereden
    Terminal Hizmetlerini buluyoruz ve bunu baslangiçta açilmasin diye devre disi birakiyoruz.
    2 Adim
    Bilgisayarim>C:\windows\system32 giriyoruz ve termsrv.dll dosyasinin adini degistiryoruz daha ftp' dehttp://s3.dosya.tc/server23/mHISLv/termsrv.rar.html bulabileceginiz dosyayi indirip buraya yapistiriyoruz.
    4 Adim
    Baslat>Çalistir yaptiktan sonra açilan pencereye "regedit" yazip enter' liyoruz
    Registry' de asagidaki anahtari buluyoruz;
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\Licensing Core
    buradayken bosta sag klik yapip yeni DWORD degeri olusturuyoruz bu olusturdugumuz DWORD degerinin adi su sekilde olmali "EnableConcurrentSessions" adi yazdiktan sonra bu degerin içine girip degeri "1" yapiyoruz ve regedit penceresini kapatiyoruz.
    5 Adim
    Baslat>Çalistir yapip açilan pencereye gpedit.msc yazip enter basiyoruz.
    Bilgisayar Yapilandirmasi Altinda>Yönetim Sablonlari>Windows Bilesenleri>Terminal Hizmetleri burada “Terminal Hizmetleri Kullanicilarini Bir Uzak Oturumla Sinirla” degerine çift tiklayarak açiyoruz ve degeri Etkin olarak degistirip tamam' a basarak pencereyi kapatiyoruz ve bilgisayari yeniden baslatiyoruz.
    6 Adim
    Windows normal olarak açildiktan sonra ilk yaptigimiz islem olan Bilgisayarim sag klik>özellikler açilan pencereden Uzak sekmesine tikliyoruz ve Uzak Masaüstü kismini isaretliyoruz tamam’ a basip pencereyi kapadiktan sonra Hizmetler kismindan terminal hizmetlerini devre disi birakmistik hizmeti tekrar baslatiyoruz ve artik XP' ye ayni anda Uzak Masaüstü ile 2 kullanici baglanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninja1975 -- 26 Mayıs 2014; 18:56:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.