Şimdi Ara

WIN XP & DOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XP PRO yu dos ortamından çalıştırmak mümkünmü? ilgilenen arkadaşlara teşekkürler

• DOS ortaminda calistirabilmek ile ne kastediyorsun? WIN XP`de DOS kullanimini mi?
    saygilarimla...
  • onun için run kutusuna "command" yazman yeterli ama açılışta F8'e basıp "Safe Mode with Command Prompt" u seçersen daha rahat çalışırsın..
  • valla xp pek dosu destekleyen bir sistem değildir.
  • microsoft zaten DOS u ortadan kaldırmaya ugrasıyor ama yine de kullanılabilir...
  • Arkadasim boyLe soru oLmaz... Sordugun soruya baqiyorum akLima 4-5 tane farkLi farkLi yanitLar geLio. Ama Sen once sorunda neyi anLatmaya caListigini beLirt.. ondan sora iLgi beqLe..
    Bu soruya benden geLse geLse geLir.
  • benimde ilgimi çekti.dosta ne yapmaya çalıştığın önemli bence.ama sen hala soruna açıklık getirmiyorsun dostum.daha açık soru daha net cevap getirir sana.
  • cevaplar:
    1- xp dos'u desteklemez... yani aslında xp'yi mutlak dos'ta çalıştıramazsın...
    2- ama dos'u emule edebilir xp.. mesela bir açılış disketi ile bunu sağlayabilirsin...
    3- dos bir kere başlı başına bir işletim sistemidir. run ile girilen kısım dos değildir. sadece komut satırını açmış olursunuz..
    aklıma gelen cevaplar bunlar...

haa bir de eğer dos oyunları için diyorsan dosbox adlı bir emulatör var xp için. onu yükle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 14 Ağustos 2004, 9:52:41 >
  • nadir_en konuyu çok iyi özetledi..
    "Safe mode with command prompt" ta da "run-command" de de gerçek Dos'ta çalışamazsın. Win XP arkaplanda çalışmaktadır.

Ama şu siteye bakabilirsin:
    http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml
  • aga başlangıç-donatılar-komutsistemi kısayolu dosa ulaşmayı sağlamıyormuydu.. ben öle hatırlıyorum valla....
  • abi ne diyim xp dosu desteklemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faux_Carnival

nadir_en konuyu çok iyi özetledi..
    "Safe mode with command prompt" ta da "run-command" de de gerçek Dos'ta çalışamazsın. Win XP arkaplanda çalışmaktadır.

Ama şu siteye bakabilirsin:
    http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml

win 98 dos boot disk'i download et. disket'e kopyala. Tak:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.