Windows Xp kurulum için cd den önyükleme yapıyor c-d olarak hdd yi bölüyorum c ye ntfs format atıyorum. cd den dosyalar kopyalanıyor ve restart atıyor sonra tam kurulum ekranına geçiş aşamasında ekran düz mavi şeklinde kalıyor ve kurulum ekranına geçmiyor(bu mavi ekran donanım hatası veren mavi ekran değil yanlış anlaşılma olmasın). mouse oynatabiliyorsun sadece ama dediğim gibi düz mavi ekran öyle kalıyor.
şimdi yaptığım denemeleri söyleyim.
hdd yi denedim başka pc de kurulum yapılabiliyor sorun yok ramler denendi sıkıntı yok ekran kartında sıkıntı yok xp cd si denendi sıkıntı yok. sp2 ve sp3 cd leri ile kurulum denendi ikisinle de olmadı bios ayarları için şöyle söyleyim. load default setting deyip kaydediyorum. biostaki bir ayardan dolayı olsa cd den önyükleme yapıp format atamam diye düşünüyorum ama önerileriniz varsa bu sorunu yaratabilecek bios ayarlarındaki değişiklikle ilgili deneyebilirim.
ramlerde sıkıntı olmuştu bazen açılıyordu bazen açılmıyordu pc bios pilini yeniledim o sorun ortadan kalktı ama bios pilini yenilediğim sırada acaba bios ayarlarımı değişti diyorum. eğer değiştiyse bile ben load default setting olarak kaydettim.
anakart marka model şöyle msi corecell pe845 neo 6580 version 5
bu hataya benzer bir sorun bendede olmuştu.birebir aynısı mıydı hatırlamıyorum ama windows7 kuruluyordu xp kurulurken hata veriyordu ve pc restart yapıyordu.AHCI mode diye biosta bi seçenek vardı onu değiştirmiştim ayarını xp yi kurup tekrar eski haline getiriyordum sonrada xp ye elveda dedik windows7 de gerek kalmıyordu bu oynamaya.ama dediğim gibi birebir dediğin gibi miydi hatırlamıyorum hata kafana yatarsa denersin
ahci mode sata disklerle alakalı bir durum. senin bahsettiğin şeyi anladım bende yaşamıştım ve dediğin gibi halletmiştim. benim hdd ide ve sorunum farklı sanırım. lütfen bilenler birşeyler yazsın !