Şimdi Ara

win2000 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar sorunum windows2000 profeesional ı cd den yükleyemiyorum.format attım dosya sistemimi fat32 yaptım.Yalnız cd den boot edemiyorum nasıl yükleyebileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManiacFm -- 8 Ağustos 2004, 14:20:05 >

• Biosa girip birinci boot aygıtı olarak CD yi ayarlamanız gerekir. Primary boot device olarak CD seşili olsun.
  • Makine IBM marka ve çok acayip elimizde iki model var bir tanesi tamam ona isteğimiz gibi format çekip yükleyebiliyoruz bunun daha bios ayarlarına girip boot ayarlarını değiştiremedik.windows 98 denedim kurdu fakat windows 2000 inat....
  • Biosa girip boot seçeneğini bulursanız orada sıralama olması gerekiyor. Tabi biosda opsiyonların konumu anakarttan anakarta değişir. Her tarafını gezinmeniz gerekebilir. Daha sonra boot secance, boot priority, boot gibi bir yer bulduğunuzda ilk sırayı CD olarak ayarlayın. Orada CD sekmesini bulunca yön tuşlarıyla üzerine gelin "+" "-" tuşlarına CD ilk sıraya gelinceye kadar basın.
    Biosa girmeyi biliyorsunuzdur herhalde, genellikle açılışta darbeler halinde sürekli delete tuşuna basınca girer.
    Kolay gelsin
  • Daha önce IBM marka başka bir PC için hepsini yaptık ancak bunda disketi çıkardığımızda invalid system disk deyip hiçbirşey açmıyor ne bios ne başka birşey delete tuşu dahil her tuşu denedik.Sizleride yoruyorum kusura bakmayın.
  • Yorulduğum falan yok önemli olan sizlere yardımcı olabimektir. Her makinenin biosuna girilir. Sizde ivalid system disk (geçersiz sistem diski) uyarısı biosu geçtikten sonra geliyor. O aşamaya gelmeden daha ilk başta biosa girilmesi gerekir. Ama bazı makinelerde biosa delete ile değil de başka tuşlarla giriliyor. Örneğin ben bir makinenin biosuna F2 ile girebilmiştim. Bunu da bir deneyin. F2 veya diğer fonksiyon tuşlarına bios girişi yüklenmiş olabilir. CD den açılış ayarının başka yolu da yok. Mutlaka biosa erişmeniz gerekir. Yanlız biosa girmek için delete, F2 veya diğer fonksiyon tuşlarına (sizinkisi hangisiyle boot oluyorsa) basmada gecikmeyin, biyosu taa başta çok kısa bir sürede geçer. Bu yüzden makineyi açar açmaz bu tuşlara sürekli çok kısa darbeler halinde basın. Sürekli basılı tutmayın. çok kısa darbeler deneyin. Bir tuş olmasa reset yapın başka bir tuşta deneyin. Şu an size söyleyebileceklerim bu kadar. Aklıma başka bir alternatif de gelmiyor.
    Tekrar kolay gelsin.

• son birşey daha sorabilirmiyim bios ayarına girmeyi engelleyecek başka bir komut yada ayar varmı sadece confıguratıon setup a giriyoruz oradan IDE leri buluyoruz ancak cdrom dan başlat diye çeviremiyoruz müdahale ettirmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sql yardım
    2 yıl önce açıldı
    MODEM FTP SERVER KURULUMU YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bir şey sorabilirmiyim bu nurten kök kim sizmisiniz ve mecliste görevlimisniz yani bu mail doğrumu?ayrıca sekretermi yoksa bilgi işlemcimisiniz merak etimde
  • windows 2000 cd boot değildir o zaman
    eğer 98 kurabiliyorsan bu biosla değil cd ile alakalıdır başka bir cd ile dene
  • Baska bir sistem disketi ile deneyin,disket bozulmusta olabilir.Cd den boot etmek istiyorsaniz ismailyildiz arkadasin yazdiklari tamamen dogrudur o sekilde bios a girmeniz gerekir.(konu ile ilgili degilde neden bir mail adresi yazdiniz topic e ? Bunun maksadi nedir?)
  • Nurten.Kok@tcmb.gov.tr

ne alakası war....
  • win2000 cd nin boot özelliği varmı
  • garip bu nasıl bir topic ismidir onu anlayamadım yalnız
  • topic ismi böyle olunca ilgi artıyo sanırım :)
  • bu da bir spam başka bir şey değil
  • arkadaşlar bu yazan annem olur kendileri sorunu çözemedi bende buraya yazdırdım herkese yardımları için çok teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.