Microsoftun sitesinden indirilen en güncel sürüm 7100 rc. Fakat nette dolaşan 7600 rtm sürümü var. Bu nasıl oluyor bir bilen var mı?
- RTM ne demek? - Aktivasyonu nasıl yapıyoruz? 7100RC için kullandığımız aktivasyon kodları kullanılabiliyor mu? - Arasındaki farklar neler? - Sürüm Windows tarafından onaylı mı? (official mı) Updateleri yapılıyor mu?
RTM - Ready to Manufacture - üretim için hazır versiyon!!!
Ekimde satılacak son sürüm bu...
İndirdim ve kurdum 7600 sürümünü. RC için alınan aktivasyon kodlarının RTM için de geçerli olduğunu okumuştum ama kurulumda girdiğim RC kodunu kabul etmedi. Bende elim mahkum iso dosyasıyla beraber inen çözüme başvurdum. Şu an bir sıkıntı yok. Updateleri yapıyor. 7100'e nazaran daha hızlı ve stabil geldi bana ama henüz etraflıca inceleme fırsatım olmadı.
Sorular cevapsız kalmasın istedim..
quote:
Orijinalden alıntı: edumlupinar
Microsoftun sitesinden indirilen en güncel sürüm 7100 rc. Fakat nette dolaşan 7600 rtm sürümü var. Bu nasıl oluyor bir bilen var mı?
- RTM ne demek? - Aktivasyonu nasıl yapıyoruz? 7100RC için kullandığımız aktivasyon kodları kullanılabiliyor mu? - Arasındaki farklar neler? - Sürüm Windows tarafından onaylı mı? (official mı) Updateleri yapılıyor mu?
Sorularını tek tek yanıtlayayım.O yüzden alıntı yaptım.
-Rtm piyasaya dağıtılıcak en son sürümdür. -Her build için aktivasyonlar farklıdır.Sana microsoftun verdiği aktivasyon anahtarı başka bir sürümle kullanılamaz.Eğer kullanmak istersen "crack" yapmak zorunda kalıcaksın ki zaten internette her türlü crack mevcut. -Hız uyumluluk stabilite driver tanıma problemleri ortadan kalkmış bulunuyor. -Her sürümde belli başlı updateler olur.Onuda kendi başımdan geçen olaydan anlatayım.
İlk başta 7000 beta buldum ilk betalardan indirdim o zamanlar update desteği vardı.1-1.5 ay sonra updateler durdu.Sonra 7100rc çıktı (microsofttan indirdim) aynı şekilde 1.5 ay sonra onunda updateleri gitti.7264 indirdim oda aynı şekilde 1.5 ay sonra update yapmamaya başladı.Daha dün 7600 (rtm) x64 kurdum.10-12 tane update yaptı (driverlarıda updateledi) şuanda update sıkıntım yok Eğer işlemciniz desteklerse kesinlikle x64 işletim sistemi kurun makinem 7264'e göre 1.2-1.3 kat hızlandı