Şimdi Ara

Win7'de sesi bölmek isityorum...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz saçma oldu kabul ediyorum ama nasıl ifade edeceğimi bilemedim. Hemen konuya giriyorum:

Evimde direk olarak TV ye bağladığım win7x64 kullandığım bir kasa var. Tabi kısa zamanda esim dizilerini izlemek bende oyunlarımı oynamak isteyince çözüm arayışına giderek bir de monitor aldım. su anda monitorde full screen oyun oynarken kasmadan bir diziyi ikinci ekran olan TV ye gönderebiliyorum.

ancak burada şu problem ortaya çıkıyor. sadece bir yere ses verebiliyorum ve esim bilgisayardan dizi izlerken ses olmaması diye bir durum sözkonusu olmadığından ben oyunları sessiz oynuyorum .

Şu anda anakart üzerindeki onboard ses kartının haricince CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 harici ses kartımda var. acaba diyorum farklı uygulamalar için bu iki ses kartının da aktive edilebilmesi ve windows üzerinden hangi uygulamaya hangi ekran kartından ses gönderilebileceği gibi bir durum sözkonusu mudur?

(ki böylece dizi izlenirken kulaklıkları takip skyrim ortamlarına tam gaz dalabileyim)

daha önce denenmiş bir şey olduğunu sanmıyorum, gerçi internette ne diye aratacağımı dahi bilemedim. ama konu hakkında bir beyin fırtınası olur düşüncesi ile burada paylaşmak istedim.

Herkese iyi forumlar.

• Varsayılan ses kartınızı oyunlar için kullanın,

Dizi izlemek için kullandığınız uygulamanın ayarlarından da kullanmak istediğiniz ses kartını seçin.

MPC için ayar aşağıdaki gibidir, ama her uygulamada bu seçenek olmayabilir ...

Win7'de sesi bölmek isityorum...?
  • Hmmm iki kartı da aktif hale getireyim, video programları ses kartı seçebildiği için oyunları varsayılanda, videoları da programdan ayarlayarak diğer donanımda. doğru anlamışımdır umarım. akşam eve varır varmaz deneyeceğim.

cevap için teşekkürler. sonuçları akşam buradan veririm.
  • evet doğru anlamışsınız, anlatılan bir şeyi şak diye kapan adamı severim
  • Evet akşam sıkışık bir zamanda denememi yaptım ama Crysisa takilinca oradan cevap yazamadım.

öncelikle sonuç : hem olumlu hem olumsuz

1. Olumlu, çünkü creative harici ses kartımı varsayılan olarak atayıp ekran kartımdan hdmi ile ilettiğim AMD sound device (gibi bi sey) i ikincil seçerek iki tarafa gönderdiğim seslerin windowstan tamda bu şekilde çıktığına dair karıştırıcıdaki gösterge barlarından bilgiyi alıyorum.

2. Olumsuz, çünkü AMD Sound device i varsayılan olarak da atasam, ikincil ses pıtırcığı olarak da atasam sadece creative sisteme ses veriyor. Amfiden hangi kanalı açarsam açayım bilgisayardan TV ye HDMI oradan da ses sistemine optik olarak gitmesi gereken sesler sistemden çıkmıyor nedense (creative den önce sesi bu şekilde alıyordum. hat yerinde olmasına karşın bu sesleri alamıyorum.)

Kendimce bulduğum muhtelif çözüm:

Anakarttaki ses driverlarını tekrar kurarak ikincil sesin ekran kartından çıkması durumunu ortadan kaldırmak, böylece kasa üzerindeki kulaklıkla anakarttan ses almak ve Creative i ikincil ses pıtırcığı yaparak videoların seslerini bu kanaldan vermek.

bunu da denedikten sonra geri döneceğim.

bu mantıkta bir hata varsa deneme yapmadan cevaplarınız beni aydınlatabilir.

Saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.