Şimdi Ara

Harddisk'i Bölmek Ne Kadar Mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 120 Gb U.ATA bir harddisk'i, sürekli internet download da düşünüldüğünde, ikiye bölmek(C vd D) ve işletim sistemi ve programları bir yerde, downloadları ve büyük dosyaları başka bir yere atmak, sistemin hızına etki eder mi?Yoksa hiç bölmeden mi kullanmak mantıklı?
    Yani Harddiski niye böleriz bunun cevabını arıyorum.

• İşletim sistemi ve indirdiğin filmler, mp3 ler, oyunlar yedek programlar felan bölünmemiş bi hdd de durursa ve gün gelir de işletim sistemini yeniden kurmak için hdd yi formatlamak zorunda kalırsan, neden hdd yi bölmenin faydalı olduğunu anlarsın... 120 gb yi 3 e böl, işletim sistemi ile diğer şeyler farklı bölümlerde olsun...
  • hdd bölmek çok mantıklıdır.zira tek başına 120gb a hdd kafası erişim zorlukları çeker.sonuçta windows ile depo aynı sürücüde olmaması gerekir.büyük partitionlar çok ses çıkarır ve erişim düşer.ancak en yüksek performansı 32gb lık bölümlere bölerek ulaşabilirsin.
  • yararı şudur:
    1-formatı sadece sistem bölümüne atarsın diğer bölümdeki datalara dokunmassın.(mp3,film...vs)
    2-ikinci bülüme sistem bölümünün imajı'nı atarsın,sistem göçerse ya da virüs-trojan yersen kolayca sistemi geri yükleyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

hdd bölmek çok mantıklıdır.zira tek başına 120gb a hdd kafası erişim zorlukları çeker.sonuçta windows ile depo aynı sürücüde olmaması gerekir.büyük partitionlar çok ses çıkarır ve erişim düşer.ancak en yüksek performansı 32gb lık bölümlere bölerek ulaşabilirsin.

hemde mecburi bir format atacağın zaman verilerini kaybetmezsin
  • Zaten çift HD kullandığımdan yedekleme sorunum yok, dolayısıyla burada soru yedekleme değil hız.
    HD'yi bölünce performans ne oranda etkilenir?
    120'lik bir HD yi en etkin nasıl bölmek ve nasıl kullanmak mantıklıdır?

quote:

ancak en yüksek performansı 32gb lık bölümlere bölerek ulaşabilirsin.

Neden?
    Biraz açabilirmisin.
  • En iyisi benim yöntem:
    2X120 GB Seagate SATA RAID 0
    ve 200 GB Seagate SATA var
    200 GB lık 3 e bölünmüş. İşletim sistemi RAID 0 dururken, download ve mp3 leri 200GB lıkta saklıyorum. Aynı zamanda sistemin image ı da 200GB da duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla niye boleriz soruna vevap olarak benim bile 6 Gb'lık hdd varken ben bile 2Ye boldum sırf onemli bilgilerim kaybolmasın diye
  • Hala aynı cevaplar geliyor, tekrarlıyorum;
    2 Hd var ve yedekleme sorunum yok, dolayısıyla burada soru yedekleme değil hız.
    HD'yi bölünce performans ne oranda etkilenir?
    120'lik bir HD yi en etkin nasıl bölmek ve nasıl kullanmak mantıklıdır?
  • dostum windows sanal belleği büyük olan diskten kullanılmalı.Bu yüzden windowsu daha geniş partisyona kurmak durumundasın.Windows xpdeki sanal bellek ayarlarında hernekadar değişşe de windows dosyalarını kurduğun alanda kullandığı için geniş olan alana kurmak daha iyi.Sakın 10gb alan ayırıp kurma performans acayip düşüyo.Bununla beraber fat32 yapmakta ntfsden daha iyi şu an için hız bakımındann ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

yararı şudur:
    1-formatı sadece sistem bölümüne atarsın diğer bölümdeki datalara dokunmassın.(mp3,film...vs)
    2-ikinci bülüme sistem bölümünün imajı'nı atarsın,sistem göçerse ya da virüs-trojan yersen kolayca sistemi geri yükleyebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

yararı şudur:

+1 de benden

ayrıca sistem performasında artar
    """""""""""""""""""""
    C:=win98
    D:=xp
    E:=archiv mp3,prog,oyun,vs vs......

• Ayrıca sanal bellek dosyaları ve diğer çalışması gereken dosyalar parçalandığında belli zaman aralıklarında defrag yapmazsan sorun yaşarsın ,120 gb lık disk üstünde bir dosyanın ayrı parçalarını okuması zorlaşır.bu yüzden bölersen belli bir miktar performans artışı görebilirsin

ns
  • eger iki hard diskide aktif olarak kullanıyorsan birine (en az 20Gb bölumu)Xp kur sanal bellegide diger hdd nin üstünde caliştir performansın artacagına emin olabilirsin
    sanal bellegin degerlerinide arttır

ayrıca oyunlarla işletim sistemi ayri hdd (dikkat :Bölümde degil) olsun.
  • 120gb bölümlenmemiş alan 120gb (2ye 3e 4... )bölümlenmiş alandan hızlı çalışır arkadaşlar.Bunun nedeni windowsun sanal bellek kullanma alanının yüksek olması.Yani şunu şöyle düşünün windows dosya yönetirken ve sanal belleğe dosya atarken(mesele half life 2 de 400mb atıyordu diske)çok boş alanlı diske mi daha hızlı kopyalar az alanlı diske mi?Boş alan fazla olunca windows boş alanı daha iyi yönetebiliyor ve dosyayı tabiri cahizse boş alana fazla bakmadan hemen yazıyor diske....
  • quote:

Orjinalden alıntı: rialto

120gb bölümlenmemiş alan 120gb (2ye 3e 4... )bölümlenmiş alandan hızlı çalışır arkadaşlar.Bunun nedeni windowsun sanal bellek kullanma alanının yüksek olması.Yani şunu şöyle düşünün windows dosya yönetirken ve sanal belleğe dosya atarken(mesele half life 2 de 400mb atıyordu diske)çok boş alanlı diske mi daha hızlı kopyalar az alanlı diske mi?Boş alan fazla olunca windows boş alanı daha iyi yönetebiliyor ve dosyayı tabiri cahizse boş alana fazla bakmadan hemen yazıyor diske....

yazma konusunda haklı olabilirsin ama okuma konusunda da aynı yorumu yapamayız yukarıda da dediğim gibi dosya parçalanmaları okumayı yavaşlatır,diğer arkadaşların anlattıkları "işletim sistemi ve oyunları ayrı harddisklere koymak" daha mantıklı bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

hdd bölmek çok mantıklıdır.zira tek başına 120gb a hdd kafası erişim zorlukları çeker.sonuçta windows ile depo aynı sürücüde olmaması gerekir.büyük partitionlar çok ses çıkarır ve erişim düşer.ancak en yüksek performansı 32gb lık bölümlere bölerek ulaşabilirsin.

50.000 metre karelik bir depoda eline geleni rastgele bir yere atarsan herşeyi üst üste yığarsan aradığın şeye tekrardan kolay kolay ulaşamazsın ama depoyu dörde bölerde herşeyi yerli yerine koyarsan aradığına ulaşman daha çabuk ve seri olur, HDD de aynı şekilde hdd kafasının bir veriye hızlı ulaşması o hdd nin düzenli olmasına bağlıdır,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CürekliBatur -- 29 Nisan 2005, 14:59:42 >
  • Buyrun burdan yakın, herkes bir şey söylüyor ama ortak bi fikir yok maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustaa@

quote:

120gb bölümlenmemiş alan 120gb (2ye 3e 4... )bölümlenmiş alandan hızlı çalışır arkadaşlar.Bunun nedeni windowsun sanal bellek kullanma alanının yüksek olması.Yani şunu şöyle düşünün windows dosya yönetirken ve sanal belleğe dosya atarken(mesele half life 2 de 400mb atıyordu diske)çok boş alanlı diske mi daha hızlı kopyalar az alanlı diske mi?Boş alan fazla olunca windows boş alanı daha iyi yönetebiliyor ve dosyayı tabiri cahizse boş alana fazla bakmadan hemen yazıyor diske....

yazma konusunda haklı olabilirsin ama okuma konusunda da aynı yorumu yapamayız yukarıda da dediğim gibi dosya parçalanmaları okumayı yavaşlatır,diğer arkadaşların anlattıkları "işletim sistemi ve oyunları ayrı harddisklere koymak" daha mantıklı bence

İşte sana ortak fikir

• quote:

ewet xp'de böyle bi olay var. ama sanal bellekin yeri önceden belli olduğu için bu durum onu etkilemez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.