Şimdi Ara

Ram Cache yapmak ne kadar fark eder diye merak edenler buraya...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
4.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8gb ve üzeri raminiz mi var? Ramin çoğu boşta mı duruyor? Ssd'niz olsun olmasın, fazla raminizi "cache" olarak kullanın, mekanik diskte performansınız artsın, ssdnizin hem performansı artık hem ömrü uzasın...

2tb caviar black diskimin normal benchleri;

Ram Cache yapmak ne kadar fark eder diye merak edenler buraya...  Ram Cache yapmak ne kadar fark eder diye merak edenler buraya...

2gb cache ile benchler;

Ram Cache yapmak ne kadar fark eder diye merak edenler buraya...  Ram Cache yapmak ne kadar fark eder diye merak edenler buraya...

uzun lafın kısası var olan diskinize ramden cache yapmak performansınızı olumlu etkiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortarxl -- 21 Eylül 2013; 0:44:56 >

• nasıl yapıyoruz
  • hangi pro ile nasıl yapılacak bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: swes

hangi pro ile nasıl yapılacak bilgi verebilir misiniz?
    Elektrik kesildiğinde yada bilgisayar donup hard restart atmak istediğimizde diskteki dosya yapısının bozulma ihtimalinide düşünmek gerek, daha dün böyle bir olayla karşılaştım, samsung pro ssddeki magician yazılımı yazılımsal cache desteği veriyor, bunu açık olarak kullanıyordum zaten uyarılar kısmında enerji kesintisinde dosya sistemi bozulabilir yazılıyordu ama bilgisayar ups e bağlı olduğundan problem olmaz dedim, ekran kartı driverını güncelleniyordum bilgisayar dondu yanıt vermedi biraz bekledim ama yanıt gelmeyince resetledim, bilgisayar açıldığnıda dosya sistemi bozulmuştu, sistem kasıyordu sonraki açılışta windows hiç açılmadı scan disk yaptırdım birçok hata buldu birazını düzeltti bazıları düzeltilemez olarak kaldı ve windows çöktü, windows imajı vardı ama disk hatası veriyordu sistem imaj yüklenirken, normal biçimlendirme işe yaramadı, secure erase yapıp öyle attım imajı.

O yüzden ssdlerdeki ram cache veya yazılımsal olarak cacheleme yapan programlara çok dikkat edin kötü sonuçlar doğurabiliyor.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Kaldı ki orjinal program kullanmışsın yinede sorun çıkmış. En iyisi o zaman ben hiç bulaşmayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Çok geçmiş olsun. Kaldı ki orjinal program kullanmışsın yinede sorun çıkmış. En iyisi o zaman ben hiç bulaşmayayım.
    elektrik kesintisi şans meselesi tabi...

ama şöyle bişey var; cache yaparken reset atmam icap ettiğinde hiç sıkıntı yaşamadım. neden derseniz; hata okuma değil yazma esnasında kesinti olursa çıkar. cache programı tuttuğu bilgileri 5 saniyede bir mekanik diske aktardığı için çok da sorun olmuyor. ama yine de şans meselesi tabi.

primocache ve supercache kullandığım programlar.

olası veri kayıplarınızda mesuliyet kabul etmem ona göre

• Ups kullanıyorum yinede böyle bir sıkıntı yasayabilir miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    2 ay önce açıldı
    Bu pc ne kadar eder?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ups kullanıyorum yinede böyle bir sıkıntı yasayabilir miyim?

Bilgisayarınızın donup yanıt vermediğinde hard restart atmak durumunda kaldığınızda benim durumum gibi risk altındasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Bilgisayarınızın donup yanıt vermediğinde hard restart atmak durumunda kaldığınızda benim durumum gibi risk altındasınız.

Sen hangi uygulamayı kullandın cache için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

quote:

quote:

Sen hangi uygulamayı kullandın cache için?

Samsungun kendi orjinal yazılımı olan magician.
  • quote:

quote:

Hard restart bildiğimiz restart degil mi?
  • evet. baya tuşa basılı tutup açıp kapatıyosun ya o
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

evet. baya tuşa basılı tutup açıp kapatıyosun ya o
    Aslında ben reset tuşuna basmıştım, ama reset tuşuda aynı mantıktır reset tuşunun görevi bios tarafına sinyal göndererek enerjiyi saliselik olarak kesip verme işlemidir, yani hard resetten farkı yok, güç düğmesine basılı tuttuğunuzda direk enerjiyi kesiyorsunuz, resette enerjiyi kesip geri veriyorsunuz mantık aynı ikiside tehlikeli :) Bu arada artık magician yazılımını kullanmıyorum.
  • quote:

Aslında ben reset tuşuna basmıştım, ama reset tuşuda aynı mantıktır reset tuşunun görevi bios tarafına sinyal göndererek enerjiyi saliselik olarak kesip verme işlemidir, yani hard resetten farkı yok, güç düğmesine basılı tuttuğunuzda direk enerjiyi kesiyorsunuz, resette enerjiyi kesip geri veriyorsunuz mantık aynı ikiside tehlikeli :) Bu arada artık magician yazılımını kullanmıyorum.

Alıntıları Göster
    yapsam mı ki bunu laptoba
    30 mb/s alıyorum dosya kopyalarken ya

• quote:

Anladım. Deneyelim bakalım hiz fark edecek mi?
  • quote:

quote:

Anladım. Deneyelim bakalım hiz fark edecek mi?

Alıntıları Göster
    Uzun süredir kullaniyorum , program olarak Dataram Ramdisk kullanabilirsiniz . 4 Gb ye kadar ücretsizdir .
    Programin en büyük avantaji , Ramleri sadece cashe olarak degil , ayni zamanda Harddisk/ssd gibi kullanabilmenizdir .
    4 Gb yere bir online oyun kurdum . Hiz cok iyi . Tek dezavantaji , bilgisayari kapatirken , kurulan oyunun kayip olmamasi icin mecbur ssd ye yazdiriyordum . Bilgisayar acildiginda ssd den otomatik olarak
    yine ramdiske aktarma yapiliyordu . SSD ye acimayacaksaniz süper hizli bir hdd/ssd niz olmus oluyor . Ayrica ücretli yazilim ( 19 Dolar ) ile 64 yada 128 gb ye kadar ramdisk kurmak mümkün .
    Bunlar ile ugrasmak istemeyenler sadece cashe yönlendirmesi yapabilirler . Cashe olayinin en iyi yani ise , bilgisayar kapandiginda bellegin otomatik silinmesidir . Cashe temizlemeye ihtiyac kalmiyor .
    Kötü yani ise , program update yada yeni yüklemelerde makina kendini resetlediginde cashe deki verilerin kayip olmasidir . Yani program yüklemeden yada update yapmadan mecburen yine cashe dosyasini hdd/ssd ye yönlendirmemiz gerekmektedir .

Bu da ramlerimin hizi :

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Uzun süredir kullaniyorum , program olarak Dataram Ramdisk kullanabilirsiniz . 4 Gb ye kadar ücretsizdir .
    Programin en büyük avantaji , Ramleri sadece cashe olarak degil , ayni zamanda Harddisk/ssd gibi kullanabilmenizdir .
    4 Gb yere bir online oyun kurdum . Hiz cok iyi . Tek dezavantaji , bilgisayari kapatirken , kurulan oyunun kayip olmamasi icin mecbur ssd ye yazdiriyordum . Bilgisayar acildiginda ssd den otomatik olarak
    yine ramdiske aktarma yapiliyordu . SSD ye acimayacaksaniz süper hizli bir hdd/ssd niz olmus oluyor . Ayrica ücretli yazilim ( 19 Dolar ) ile 64 yada 128 gb ye kadar ramdisk kurmak mümkün .
    Bunlar ile ugrasmak istemeyenler sadece cashe yönlendirmesi yapabilirler . Cashe olayinin en iyi yani ise , bilgisayar kapandiginda bellegin otomatik silinmesidir . Cashe temizlemeye ihtiyac kalmiyor .
    Kötü yani ise , program update yada yeni yüklemelerde makina kendini resetlediginde cashe deki verilerin kayip olmasidir . Yani program yüklemeden yada update yapmadan mecburen yine cashe dosyasini hdd/ssd ye yönlendirmemiz gerekmektedir .

Bu da ramlerimin hizi :

Alıntıları Göster
    İlk defa SSD kullanacağım çoğu konuda SSD ile beraber cache için ramdisk kullanın vs yazılıp çiziliyor bunu denemek için ramdisk programını kurup ramin 1gb bölümünü ayırdım ve tarayıcı/windows cache ayarlarını ramdisk bölümüne aktardım.

Mekanik harddiskim sürekli yazma okuma esnasında aşırı ses çıkardığı için rahatsızdım aslında SSDye geçmek için ilk önceliğim buydu, şuan SSD yolda yarın kullanacağım inşallah ancak ramdiskten sonra ne gerek vardı keşke almasamıydım diye düşündüm bir an. Mekanik harddiskimden sürekli çıkan o yazma okuma sesi ciddi oranda bitmiş durumda ve tarayıcılarda hissedilir bir hız artışı da bulunuyor ramdisk sayesinde. Bilgisayarın açılıp kapanma durumuna da pek etkisi olmadı otomatik ramdisk imajını her başlangıçta aktif ettiriyorum.

Yaptığım benchmark testinde corsair vengeance 2x4 2133mhz ram (xmp profilinde kullanıyorum) nedense bana yavaş geldi. İnternet üzerindeki bir çok ramdisk benchmarkında daha yüksek skorlar elde edilmiş. Bir de merak ettiğim, SSD ile beraber kullanılırken sistem kapanışlarında ramdisk imajının SSDye yazılıyor olması sıkıntı teşkil eder mi? Ve elektrik kesintilerinde kullanılan ramdiskin ramlere veya windowsa bir sorunu olur mu? samsungun kendi uygulaması da bu ramdisk gibi programların mantığıyla mı çalışıyor? pek bilgim yok bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Bu da hdd ve ramdisk benchmarklarım

• quote:

Orijinalden alıntı: oLgan

İlk defa SSD kullanacağım çoğu konuda SSD ile beraber cache için ramdisk kullanın vs yazılıp çiziliyor bunu denemek için ramdisk programını kurup ramin 1gb bölümünü ayırdım ve tarayıcı/windows cache ayarlarını ramdisk bölümüne aktardım.

Mekanik harddiskim sürekli yazma okuma esnasında aşırı ses çıkardığı için rahatsızdım aslında SSDye geçmek için ilk önceliğim buydu, şuan SSD yolda yarın kullanacağım inşallah ancak ramdiskten sonra ne gerek vardı keşke almasamıydım diye düşündüm bir an. Mekanik harddiskimden sürekli çıkan o yazma okuma sesi ciddi oranda bitmiş durumda ve tarayıcılarda hissedilir bir hız artışı da bulunuyor ramdisk sayesinde. Bilgisayarın açılıp kapanma durumuna da pek etkisi olmadı otomatik ramdisk imajını her başlangıçta aktif ettiriyorum.

Yaptığım benchmark testinde corsair vengeance 2x4 2133mhz ram (xmp profilinde kullanıyorum) nedense bana yavaş geldi. İnternet üzerindeki bir çok ramdisk benchmarkında daha yüksek skorlar elde edilmiş. Bir de merak ettiğim, SSD ile beraber kullanılırken sistem kapanışlarında ramdisk imajının SSDye yazılıyor olması sıkıntı teşkil eder mi? Ve elektrik kesintilerinde kullanılan ramdiskin ramlere veya windowsa bir sorunu olur mu? samsungun kendi uygulaması da bu ramdisk gibi programların mantığıyla mı çalışıyor? pek bilgim yok bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Bu da hdd ve ramdisk benchmarklarım

Alıntıları Göster
    2GB Cache ile 256mb alanda test yaparsan bu tamamen kendi kendine oynmasına izin vermek kendi kendini kandırmak olur. Test etmek için cahe için ayırdığın Ram'ın en aşağı 10-20 katı alan üstünde test etmen lazım, yani en az 20-40gb alanı test etmen lazım. Anca o zman cache programının verimini ve cache'in katkısı gözükür. Sonrasında cache ettiğin sürücüdeki hızlanmayı görebilirsin. Primio faln uzun dönemli istatistik bilgisi veriyor zaten katkısı ordan gözüküyor.

Ramdisk ile de arkadaşın yazdığı şeyler alakalı değil diğer msjlardaki (direk konuyla alakalı değiller ve karışmasın diye yazmak istedim).

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

2GB Cache ile 256mb alanda test yaparsan bu tamamen kendi kendine oynmasına izin vermek kendi kendini kandırmak olur. Test etmek için cahe için ayırdığın Ram'ın en aşağı 10-20 katı alan üstünde test etmen lazım, yani en az 20-40gb alanı test etmen lazım. Anca o zman cache programının verimini ve cache'in katkısı gözükür. Sonrasında cache ettiğin sürücüdeki hızlanmayı görebilirsin. Primio faln uzun dönemli istatistik bilgisi veriyor zaten katkısı ordan gözüküyor.

Ramdisk ile de arkadaşın yazdığı şeyler alakalı değil diğer msjlardaki (direk konuyla alakalı değiller ve karışmasın diye yazmak istedim).

Alıntıları Göster
    Test sonuçları güzelde günlük kullanımda hız farkını hissedebiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Test sonuçları güzelde günlük kullanımda hız farkını hissedebiliyor muyuz?

Esas cevaplanması gereken soru bu sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.