HP Pavilion C735ET laptop sahibiyim. Laptopda Vista kurulu olduğundan bilgisayarım çooook yavaş çalışıyor. Bu yüzden daha az bilgisayarı yorması , pilden tasarruf etmesi sebebiyle Win7 kurmak istiyorum. Bunun için bugün Windows'un Windows7 Yükseltme Danışmanı'nı kurdum. Orada sadece yazıcının bazı programlarında sıkıntı olacağı gibi bir rapor geldi.
Bunun üzerine Windows 7'nin hem N versiyonunu (Media Player içermeyen versiyon) hem de OEM RTM (sadece temiz yükleme ile yüklenebilen) versiyonunu bir şekilde elde ettim. Fakat HP'nin sitesine girdiğimde driverların sadece Vista ve XP için olduğunu gördüm. Win7'ye nasıl laptop'ımı geçirebilirim? Direk geçirsem ve tek tek driverları üreticilerin sitesinden kendim bulup yükleyeyim desem , hangilerini yükleyeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ha bir de , Vista'nın driverlarını yüklesem Win7 yüklüyken , acaba kaldırması gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? Sonuçta Win7'de XP ve Vista uyumluluk modu var.
çoğu vista sürücüsü zaten win7 ıle uyumludur cok az bır donanım kalacagını tahmın edıyorum onu da bıraz arastırarak bulabılırsın
Teşekkür ederim Fos,
Biraz araştırıp ben de bir sonuca ulaştım. Dediğinde haklıymışsın. Windows'un kendi programı zaten onları da denetliyormuş. Ayrıca Win7 , WinXP driverlarını çalıştırabilecek şekilde tasarlanmış. Bulduğum yazıyı sizinle paylaşayım.
quote:
''Microsoft, yeni bir işletim sitemi çıkarttığında akla gelen en önemli sorulardan bir tanesi; “Bilgisayarımızda bulunan aygıtlarımızı Windows 7 destekleyecek mi?” oluyor. Windows 7, donanım uyumluğu konusunda diğer işletim sistemlerine göre büyük başarı göstermekte.
Windows 7′yi kurduğunuzda %90 oranında donanımlarınızı tanımakta ve problemsiz olarak çalışmakta. Bu nedenle Windows 7 işletim sistemi kullananlar çok nadir donanım problemleri yaşayacaktır.
Şunu da unutmamak gerekir ki Windows 7′nin otomatik yüklemiş olduğu sürücüler eski olabilir. Bu nedenle sisteminizin daha verimli çalışabilmesi için güncel sürücüleri yüklemekte fayda var.
Microsoft’un, Windows Vista ve Windows XP için web sistesi üzerinden sunmuş olduğu uyumlu donanım ve sistem bilgileri Windows 7 için de hazır hale getirilmiş. Eğer, Windows 7 kurmayı düşünüyorsanız aşağıdaki web sitesini kullanarak Windows 7 ile uyumlu donanım ve sistemlerin bir listesini görüntüleyebilirsiniz.''
Windows 7 bir çok driverı otomatik olarak bulup kuruyor. Sizin de dediğiniz gibi yazıcı, web cam gibi şeylerde problem çıkar onları da netten bulabilirsiniz.
Bende sadece Kart Okuyucu küçük SD kartları okumuyor Diğerleri hepsi tanıdı..