Arkadaşlar durup dururken mavi ekran verip kendini resetlemeye başlayınca laptop, ubuntu ile girip verileri kurtarmaya çalıştım. Testdisk adlı programı çalıştırdım. Aradığım dosyaları buldum ve kopyalamaya çalışırken C: üzerindeki bad sector yazısı kayboldu. Öyle görünce belki açılır diyerek reset attım. Bu sefer de bootable device (çalıştırılabilir aygıt) takıp yeniden başlat demeye başladı. Sanırım mbr'a ulaşamıyordu. Sonra C: yi komple silip oraya ubuntu kurdum ve grup ekranı geldi win recovery gözüküyordu seçtim ama çalıştırmadı. Kendim kurmaya kalktığımda buraya kurulamaz gpt biçiminde diye hata verdi. Şuan sadece ubuntu kullanabiliyorum. Recovery de yapamıyorum win7'yi elle de kuramıyorum. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Bir de servise göndersem garantiye girer mi?
bir win 7 veya xp cd si ile c yi önce nfts formatınta biçimlendir sonra rocovery programını çalıştır ve sistemi yeniden kur
win7 cd'si ile c'yi komple silip biçimlendir dedim ntfs fat32 ext2 ext3 ext4 gibi dosya sistemi seçeneği gelmedi biçimlendiriliyor dedi işlem bitti yine kurulamıyor.
seçenekler xp cd sinde var. cd den vin 7 biçimlendir ve tamamen kur . Daha sonra kurulu isletim sistemine internetten senin pc ne uygun recovery programını indir ve onu kur. sonra hiç bir işlem yapmadan yanibaşka sürücü filan kurmana gerek yok bilgisayarını kapat rocever programı hangi tuşla çalışıyorsa artık onu çalıştır ve kendi orjinal rocveryni kur
şuan harddiskteki recovery bölümü duruyor hala ama çalıştırılamıyor