Yaklaşık 15-20 günlük RC 7100 sürekli güncel sürümünü kullandıktan sonra, Win7'den yavaş yavaş soğumaya başladım. Kronik olarak; 1. DOSYA SİL(delete) komutu verdikten sonra, dosyayı silememe, uzun süre siliniyormuş gibi gözüküyor sistem, ama sonuç yok. 2. En az 4-5 defa şu ana kadar, denetim masasına girmeye çalıştığımda, denetim masası simgelerinin gözükmemesi, restart sonrası ancak gözükmesi. 3. Bazı programlarda, çok sık olarak vb ve delphi hataları vermesi ve bu hataları restarttan sonra da tekrarlaması. 4. Çok sık olarak, klasörlerde bulunan dosyaların simgelerini tanımsız dosya olarak gösterme. 5. Program içinde dosya aç komutu verildiğinde, klasörlerde hiç dosya yokmuş gibi gözükmesi. 6. Şu ana kadar 2 defa, Bilgisayarım tıklayınca hata penceresi açıp, bilgisayarım içeriğini göstermedi ve restarttan sonra düzeldi.
Sistemde tüm sürücülüler ve Win7 uyumlu Kaspersky kurulu, virus olma ihtimali yok. ( bu gidişle, sp1'li vista'ya dönmek niyetindeyim.)
sabit diskinde hata var gibi gözüküyor.. tam yüzey taraması yaptırmanı öneririm.. bu işlem çok uzun sürer ama verilerinin de güvenliği için yapmanı kesinlikle öneririm...
(bir ihtimal ramde de hata olabilir, başka bir diğer ihtimal kurulumda da sorun yaşamış olabilirsin vs. vs. ama sorun win7 de değil sende)
quote:
Orijinalden alıntı: Batuist sabit diskinde hata var gibi gözüküyor.. tam yüzey taraması yaptırmanı öneririm.. bu işlem çok uzun sürer ama verilerinin de güvenliği için yapmanı kesinlikle öneririm... (bir ihtimal ramde de hata olabilir, başka bir diğer ihtimal kurulumda da sorun yaşamış olabilirsin vs. vs. ama sorun win7 de değil sende)
Arkadaşım çok kesin ve 3-4 şeyi karıştırarak yazmışsın.
Bu soruya nasıl bir cevabın/yorumun olacak: 1 yıldan beri, lisansli vista ile sorunsuz çalışan bir notebook, nasıl oluyor da 20 gündür RC sürüm bir işletim sistemi ile hatalar veriyor? Bu notebook'a ben xp ve vistanın değişik sürümlerini kurdum ve sorunsuz çalıştırdım, ayrıca Ubuntu ile de bir süre sorunsuz çalıştı.
Orijinalden alıntı: Batuist sabit diskinde hata var gibi gözüküyor.. tam yüzey taraması yaptırmanı öneririm.. bu işlem çok uzun sürer ama verilerinin de güvenliği için yapmanı kesinlikle öneririm... (bir ihtimal ramde de hata olabilir, başka bir diğer ihtimal kurulumda da sorun yaşamış olabilirsin vs. vs. ama sorun win7 de değil sende)
Arkadaşım çok kesin ve 3-4 şeyi karıştırarak yazmışsın.
Bu soruya nasıl bir cevabın/yorumun olacak: 1 yıldan beri, lisansli vista ile sorunsuz çalışan bir notebook, nasıl oluyor da 20 gündür RC sürüm bir işletim sistemi ile hatalar veriyor? Bu notebook'a ben xp ve vistanın değişik sürümlerini kurdum ve sorunsuz çalıştırdım, ayrıca Ubuntu ile de bir süre sorunsuz çalıştı.
Arkadaşım o zaman senin kurulumunda bir sorun olmuş olabilir.. senin yazdıkların bu sonuçların çıkması oldukça muhtemel.. ben sadece biraz daha geniş bir açıyla bakmanı sağlamaya çalıştım.. illede diskin bozuk demedim.. ama diskinde badsektör olan birinin yaşabilecekleri şeyleri yaşamışsın. örnek olarka bunu yazıyorum.. daha fazla uzatmadan sana başka bir kurulum dosyası ve medyasıyla eğer varsa USB bellek ile kurulum yapmanı öneririm.. ama sorum win7 olamaz aksi halde herkesin aynı hatalar ile karşılaşması gerekmezmiydi... ben sadece yardımcı olmaya çalışıyorum... ama şunu kesinlikle söyleyebilirimki sorun kesinlikle windows 7 de olamaz.. kişiye özel hatalar farklı nedenlerle ortaya çıkar eğer ki donanımda hiçbir sorun yok diyorsan geriye tek birşey kalıyor o da kurulumda sorun oluşması ihtimali..
saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: Batuist
quote:
Orijinalden alıntı: Levcho
quote:
Arkadaşım çok kesin ve 3-4 şeyi karıştırarak yazmışsın. Bu soruya nasıl bir cevabın/yorumun olacak: 1 yıldan beri, lisansli vista ile sorunsuz çalışan bir notebook, nasıl oluyor da 20 gündür RC sürüm bir işletim sistemi ile hatalar veriyor? Bu notebook'a ben xp ve vistanın değişik sürümlerini kurdum ve sorunsuz çalıştırdım, ayrıca Ubuntu ile de bir süre sorunsuz çalıştı.
Arkadaşım o zaman senin kurulumunda bir sorun olmuş olabilir.. senin yazdıkların bu sonuçların çıkması oldukça muhtemel.. ben sadece biraz daha geniş bir açıyla bakmanı sağlamaya çalıştım.. illede diskin bozuk demedim.. ama diskinde badsektör olan birinin yaşabilecekleri şeyleri yaşamışsın. örnek olarka bunu yazıyorum.. daha fazla uzatmadan sana başka bir kurulum dosyası ve medyasıyla eğer varsa USB bellek ile kurulum yapmanı öneririm.. ama sorum win7 olamaz aksi halde herkesin aynı hatalar ile karşılaşması gerekmezmiydi... ben sadece yardımcı olmaya çalışıyorum... ama şunu kesinlikle söyleyebilirimki sorun kesinlikle windows 7 de olamaz.. kişiye özel hatalar farklı nedenlerle ortaya çıkar eğer ki donanımda hiçbir sorun yok diyorsan geriye tek birşey kalıyor o da kurulumda sorun oluşması ihtimali.. saygılar..
Yönlendirme ve yarıdm için çok teşekkür ederim. Resmii kullanıcı sürümü yayımlandı sanıyorum, bir onu bulup kurayım.
İşin doğrusu ben de şaşırmış durumdayım. Yeni nesil bir işletim sisteminde, bu tarz hatalar olmamalı. Acemi de saymıyorum kendimi, şu ana kadar yüzlerce pc formatladım, bu arada mesleğim de bilgisayar donanım. Muhtemelen uyumsuz bir program kurdum ve ya kurulum disk'inde hata var. İşin garip tarafı, 10-15 gün mükemmel şekilde çalıştıktan sonra bu hatala ortaya çıktı. Disk bozuk sektor ve health kontrolü yaptım diskte sorun yok, ram'leri tek tek çıkardım sorun devam etti. Yoğunlukta video editing yaptım, bununla bir uyumsuzluk olabilir.