Selam arkadaşlar ben vista home premium x64 kullanıyorum vede gayet memnunum win7 çıkıncada ona geçmeyi düşünüyorum... Bilindiği gibi oyunlarda berbat ötesi ses malum fakat win7 de oyunlar için yeni bir çoklu kanal ses desteği çıkarmış/çıkmış diye okudum bir kaç sitede... Yoksa ben gene xp dönüş yapacağım bu ses olayı yüzünden Aramalarımda sonuçsuz kaldığından birde size danışayım dedim.. ....
duyduğn şey tamamen doğrudr ve ben çok sıkıntı çektim bağımlı bir oyun oynayıcısı olarak...eğer sistemin vistada oyunları kaldırıyorsa vistada devam etmeni öneririm ama eğer sıkıntı yaşıorsan donanımsal olarak xp ye geçmeni öneririm..win7 de oyunun sesiyle bilgisayarın sesini ayırıyor ve ikisinide ayrı ayrı işletiyor.ben oyunun sesinde çok defa kesilme yaşadım oyunu tekrar başlatmam gerekti sesi alabilmek için ama sadece oyunun sesi gidiyor bilgisayarın sesine hiçbirşey olmuyor buda bahsettiğin çift kanala ayırma özelliğinden dolayı sanırım..aslında kullanışlı ama benim kullandığım tüm sürümlerde sorunluydu...saygılar
Teşekkür ederim arkadaşım sistemim imzamda mevcut... Ses bende görüntüden önce gelir ekran kartımdanda anlaşılacağı üzere... Oyun oynamayı seven biri olarak oyunlarda ses efeklerini duymadan oynamak arabayı tekerleksiz yürütmeye benziyor tamamen.... Bakalım win7 önce illegal deneyeceğim bir çıksında idare ederse orjinal alarak devam ederim yoksa yazılımcılar xp desteğini kaldırana kadar xp devam olacak...
7600 sürümünü kullanıyorum ve hiç bir oyunda dediğiniz türden sorun ile karşılaşmadım.
7600 derken win7 kastettiniz galiba fakat internetim sınırlı olduğundan ben daha deneyemedim... Sorunlar derken daha dün coj BİB oyununu oynarken uzaktan ateş eden adamların sesi yoktu nehirin yanından geçiyorum fakat akan suyun şırıltısı yoktu suda yürürken ayak sesleri randımanlı çıkmıyordu vb. demek istediğim bu win7 bu tip sorunlar varmı..? Bu arada bendemi bir sorun var onuda düşünmüyor değilim hani...
Win7 DirectSound desteklemiyor onboard ses çipini kullanıyor diye duymuştum ama ne derece doğru bende merak ediyorum... aksi taktirde X-Fi kartımız yalan olur....