Şimdi Ara

WIN98 Hata Kodu? Çözemedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki gündür bilgisayarımda gariplikler var. Örn: akşam kapatıp sabah açtığımda ekran ayarları 1024*768'den 800*600'e dönmüş olarak açılıyor. Bugün yapmadı :)) İkincisi bir süre kullandıktan sonra. (2-3 saat) Herhangi bir dosyaya tıkladığımda ya pc kilitleniyor. yada Windows hata veriyor. "FF54:000000070'de 06 özel durumu oluştu. Güncel uygulama sonlandırılacak vss." Avast ve Trendmicro'yla virüs ve spyware tarattım hiçbirşey çıkmadı. (Bu arada Trendmicro spy taraması da eklemiş.) Windows hata kodlarına baktım.

HATA KODU----- HATA KAYNAGI
    100 - 199-------- ANAKART
    200 - 299-------- HAFIZA CIPI HATASI (RAM VEYA CACHE MEMORY)
    300 - 399----- ---KLAVYE
    ..............................

Sizcede donanımsal bir arıza mı?

• Win98 arada bir sapıtır ve bu tip hatalar üretebilir. Başka bir işletim sistemi (ME hariç) kurma imkanın varsa o şekilde yap. Yoksa formatla ve 98'i yeniden kur.
  • eğer aldığın hata kodları yazdıklarınsa elbetteki donanımsal arıza olabilir.ama imkanın varsa bi formatlayıp tekrar dene.
  • [TUTH_ANKH_AMON] windows bazen böyle sapıtır demişsin. Evet genelde sapıtabiliyor. E ama kardeşim bu kadarda sapıtılmaz ki O ne öyle mavi mavi kilitlenmeler. Mavi ekran ve kilitlenmeler kafamı karıştırıyor.Ben hala donanimsal olduğunu düşünüyorum.

1.Nenden bu hataları 2-3 saat sonra yada gün içinde hiç vermemesi.
    2.Büroda kullandığım için durmadan proğram-oyun vs. yükleyip sildiğim bir pc değil.

Şu an için format atmak istemiyorum. Ofisde kullandığımız proğramlar ayarlar filan çok uğraştıracak.
    Başka bir öneri yada tesbitiniz var mı?

Bu arada Cevaplarınız için teşekkür ederim

• ısınmalardan ve tozdan dolayıda yapabilir.fanlarını kontrol et ve güzelce temizle bakalım.benden bir tavsiye
  • kardesim kuıllandıgın ekran kartının markası nedir bilmiyorum ama 98 ile alakası yok sadece makinanın driverlerini update et sorun ortadan kalkacaktır..Kolay gelsin
  • Makinede update edecek driver isteyen parça yokkine Herşey onboard Tşkrlr.
    quote:

Orjinalden alıntı: ByBrooklyn

kardesim kuıllandıgın ekran kartının markası nedir bilmiyorum ama 98 ile alakası yok sadece makinanın driverlerini update et sorun ortadan kalkacaktır..Kolay gelsin
  • Evet bunu tuttum. Bekliyorum hala hata vermedi. DirectX'i çalıştırdım. Donanım kaynakları-sistem bileşenleri vs'de sorun yok gözüküyo. Ama direkt sistem bilgisine bakmak istediğimde baya bekliyo. Cevap veremedi.
    quote:

Orjinalden alıntı: mkalkan

ısınmalardan ve tozdan dolayıda yapabilir.fanlarını kontrol et ve güzelce temizle bakalım.benden bir tavsiye
  • kardesim olmaz olurmu her dakika bi şeyler cıkıyor bir bak ... Senin boardın markası neridr bir yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz ...Kolay gelsin

Dİer bir cözümde Bios güncellemesi olabilir bir bak yinede
  • format dai formaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.