Şimdi Ara

wındovs 7 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar benım kafama takılan bır kac sorun var.sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler
    1:ben drıverlerı tanıtacam.yalnız cdlerımde xp ve vısta ıcın var.wındıws 7 ıcın nasıl yapacagım..
    2:eskıden kullandıgım cogu programı sımdı yukleyınce hata verıyor ama yınde calıstırıyor.
    3:sıstem bılgısıne baktıgımda 4gb ram yazıyor(kulanılabılen 3,25 yazıyor) neden hepsını kullanamıyorum
    suankı yuklu sıstem
    kasa:rc690 600w
    anakart:Foxconn A79A-S
    ekran kartı:hıs 4830 512mb
    ram:ocz 2*2 platnyum 1066mhz
    ıslemcı:phonem 2 4*810 2,6mhz

• win 32 bit mi 64 bitmi kullanıyorsunuz?
  • Driver sorununa birtek çare bulabilirim oda şu Vista driverları Win7 ile uyumlu...
  • 32 bıt
  • vista 32bit driverleri uyar win732bit sisteme
    4 GB. ve üzeri RAM kullanacaksanız 64 Bit bir Windows İşletim Sistemi seçmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC Doktor -- 6 Ocak 2010; 13:08:01 >
  • tesekkur ederım.ramler neden boyle oldu... 4gb kullanmam ıcın ılla 64 bıt lazım.ben wın 7 kullanabılırım sanıyordum..
  • malesef hocam 3,25 Gb üzeri RAM kullanabilmek için 64bit işletim sistemi şart. Win7 de olsa 32bit kurtarmıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Windows 10 Kasma Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 32bitli sistemlerde 4gb tam olarak görev görmez en fazla 3 gb görür.4 gb görmesi için 64 bitli sistem kurmalısınız
  • Win7'de neden bu kadar sıkıntı yaşıyorsunuz anlamıyorum.Daha dün kurdum, Skystar USB tv kartı hariç herşeyi kendisi tanıdı.Philips webcami bile yükledi güncelleştirme yapınca!!!
  • mesut hocam arkadaşın kafasına takılan 4gb ramin neden 3,25 olarak görmesi.Sebebide 32 bit win7 kurması
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLFoNs0

mesut hocam arkadaşın kafasına takılan 4gb ramin neden 3,25 olarak görmesi.Sebebide 32 bit win7 kurması

Tamam canım,ona itirazım yok,o konu belli zaten de
    forumda dikkat ediyorum da, win7 kurup driver sorunu yaşayan birsürü insan var..Nasıl bu kadar driver sorunu yaşıyorlar anlamıyorum..Güncelleştirmeler ile birlikte tüm donanımları tanıyor win7
    Onu söylemek istemiştim.

Ki konuyu açan arkadaşın ilk mesajına bak driverları soruyordu..O yüzden öyle yazdım
  • Hayır malesef win 7 tüm driverleri tanımıyor..gerçi buda normal.. bende ekran kartı,ses,sd kart okuyucu vb driverleri tanımadı ben bulup indirip kurdum :)biraz araştırınca tğm driverler bulunuyor 64 bit olanlar dahil.. dün 64 bit win 7 kurdum ve bilgisayarın çok hızlandığını gördüm ..memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakespeare07

Hayır malesef win 7 tüm driverleri tanımıyor..gerçi buda normal.. bende ekran kartı,ses,sd kart okuyucu vb driverleri tanımadı ben bulup indirip kurdum :)biraz araştırınca tğm driverler bulunuyor 64 bit olanlar dahil.. dün 64 bit win 7 kurdum ve bilgisayarın çok hızlandığını gördüm ..memnunum :)

Tüm donanımları derken bende de skystar digital usb tv kartını tanımadı tabi ki
    ama güncelleştirmeleri de yapınca standart donanımlardan
    ses
    ekran
    wireless
    ethernet vb. gibi standart olarak kullanılanları tanıyor ve yüklüyor..
  • Tüm donanımları derken bende de skystar digital usb tv kartını tanımadı tabi ki
    ama güncelleştirmeleri de yapınca standart donanımlardan
    ses
    ekran
    wireless
    ethernet vb. gibi standart olarak kullanılanları tanıyor ve yüklüyor..

katılıyorum buna hepsini tanıyor ama güvenlik kamerası tv kartı ses kartı gibi cihazların driverini tanımıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC Doktor -- 6 Ocak 2010; 16:06:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heache
    malesef hocam 3,25 Gb üzeri RAM kullanabilmek için 64bit işletim sistemi şart. Win7 de olsa 32bit kurtarmıyor..

quote:

mesut hocam arkadaşın kafasına takılan 4gb ramin neden 3,25 olarak görmesi.Sebebide 32 bit win7 kurması

quote:

32bitli sistemlerde 4gb tam olarak görev görmez en fazla 3 gb görür.4 gb görmesi için 64 bitli sistem kurmalısınız

quote:

vista 32bit driverleri uyar win732bit sisteme
    4 GB. ve üzeri RAM kullanacaksanız 64 Bit bir Windows İşletim Sistemi seçmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır

$ahsen 32 bit W7 SP1 ve Vista SP2 kullaniyorum 4GB Bellegim var ve 4GB olarak kullanabiliyorum..
    Bu durum XP'nin mimarisi ile alakaliydi ve eger internette sagda solda dola$an 1 kusur GB'lik W7 ve ya Vista
    yuklemelerini kurmadiysaniz herhangi bir sorun ile kar$ila$mamaniz lazim..

Bu kalipla$mi$ 64bit lazim 64bit lazim olayina da hastayim!

• @axiadam
    internette sagda solda dola$an 1 kusur GB'lik W7 ve ya Vista yuklemelerini kurmadiysaniz demişsinde
    win7 kullananların şuan çoğu internetten indirme win7 kullanıyor bende netten indirme win7 kullanıyorum ki zaten orginali el yakacak fiyatta ve netten indirilen 32bit win7 lerde sorun çok kişide mevcut 4gb yi 3 gb olarak görüyor ama 64bit win7 hem ram kapasitesini tam görmesi ve 32bitlik win7 den daha seri ve hafif olmasıyla gözlemlenmiştir
  • quote:

@axiadam
    internette sagda solda dola$an 1 kusur GB'lik W7 ve ya Vista yuklemelerini kurmadiysaniz demişsinde
    win7 kullananların şuan çoğu internetten indirme win7 kullanıyor bende netten indirme win7 kullanıyorum ki zaten orginali el yakacak fiyatta ve netten indirilen 32bit win7 lerde sorun çok kişide mevcut 4gb yi 3 gb olarak görüyor ama 64bit win7 hem ram kapasitesini tam görmesi ve 32bitlik win7 den daha seri ve hafif olmasıyla gözlemlenmiştir

Yine $ahsi fikrim olmakla beraber, gecen gun X64 Vista SP2 mi sildim ve X86 Vista SP2 kurdum.. Kurarkende cok umitsizdim
    yine kasilicaz, oldugumuz yerde sayicaz, takilicaz, tikanicaz diye amma velakin hic bir degi$iklik hissetmedim $uana kadar..

Matematiksel, deh$et derecede bellek kodlamasi gerektirecek ve de X64 destekli programlar kullanmadikca herhangi bir getirisini
    maalesef gormedim X64'un.. Keza cogu yazilimla ve oyunlarla ya$adigim sorunlari hic saymiyorum..

Bir nevi kendi kalemi yikmi$ oldum, zamaninda yanildigim nokta sanirim Vista ve Vista SP1 de gercekten 32 bit benim acimdan yamuluyor
    durumdaydi.. Vista X64 ve SP1 ile birlikte ciddi performans arti$i hissetmi$tim ama tabi SP2 ile birlikte hic X86 kullanmami$tim..

Demekki arada ki eksiklikler giderilmi$ ve X86 versiyonuda performansi yakalami$.. En sevindigim nokta ise X64'te bir$eyler yapmaya
    cali$irken cozmek icinugra$tigim hatalardan kurtulmam tabi bu ilerlemek icin mukemmel bir$ey ama attigim ta$ urkuttugum ku$a
    degmiyormu$ valla acidim kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 6 Ocak 2010; 16:35:20 >

• axiadam

Olayı sadece 4gb ile sınırlamak yanlış olur..İnsanlar 6,8,12,16 gb. ram kullanıyorlar.Kullanmaya başladılar,ileride de yaygınlaşacak.Yani sadece 4gb olayına takılmayalım.

64 bite gelince; normal bir kullanıcı farkı hissedemeyebilir.Ama x64 tabanlı çalışan bir render programı açın hele, bakın bakalım arada nasıl bir fark var..Şimdi konunun çok da yeri değil, 32-64 bit olayları çok tartışıldı forumlarda.Fzla da uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
    axiadam
    Olayı sadece 4gb ile sınırlamak yanlış olur..İnsanlar 6,8,12,16 gb. ram kullanıyorlar.Kullanmaya başladılar,ileride de yaygınlaşacak.Yani sadece 4gb olayına takılmayalım.
    64 bite gelince; normal bir kullanıcı farkı hissedemeyebilir.Ama x64 tabanlı çalışan bir render programı açın hele, bakın bakalım arada nasıl bir fark var..Şimdi konunun çok da yeri değil, 32-64 bit olayları çok tartışıldı forumlarda.Fzla da uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Bende farkli bir$ey demedim zaten uygulamalar acisindan? x64 Render ve cizim programlarinida kullandim ama yine de benim ugra$tigim
    total framelerde bana pek etki edecek bir durum yok dedigim gibi $ahsi fikrim..

$uan yaygin olarak 4GB ram kullaniliyor ve herkes agliyor neden 2.5 neden 3.25 neden 3.5 diye bende aciklamasini getirdim..
    Tekrarlayayim bari, etrafta dola$an 1-1.5gb'lik boyutlardaki Vista ve W7'lerde bu durum soz konusu.. Zaten Vistanin ve W7'nin
    max kapasitesi X86 sistemlerinde 4GB, X64 sistemlerinde ise 128GB/192GB bunu inkar etmeye cali$miyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 6 Ocak 2010; 16:53:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.