Şimdi Ara

Window Ses kartımı görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Bilgisayarıma Cmedia cmı8738 ses kartı taktım ve sorunsuz kurdum ve ses aldım.Fakat bilgisayarı kapatıp açtığımda ses kartı aygıt yöneticisinde sorunsuz kurulu ama çoklu ortamda ses aygıtı görünmüyor ve dolayısıyla bilgisayardan ses çıkmıyor.web sitesinden yeni sürücüler yükledim yinede olmadı ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.[akum]

• slot değiştir. sonra yazılımı yuklemeyi dene.
  • Sorunun çözüldü mü bilmiyorum ama Inf_onb bu konuda haklı tecrübelerim bu tür sorunları kartların tam oturmaması yani temas problemleri olduğunda çıktığını gösteriyor. Tabi bazen Kasaların metal mukavemetlerinden kaynaklanan sorunlar anakart ve üzerindeki parçaların özellikle de AGP kartların yerinden oynamasına ve sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bence kartı bir başka slota tak güzelce slota sabitle eğer vidayı sıkarken kartın yerinden çıkmamasına veya oynamamasına dikkat et sorun kalmayacaktır.
  • İlginize çok teşekkürler ama yok ya slot değiştirdim internetten yeni sürücüler buldum yükledim olmuyor olmuyor olmuyor.kart bozuk dicem ilk yüklemede çalışıyor nalet
  • O zaman diğer aklıma gelen bir seçenekte Kaynak çakışması kullanıdığı kaynaklara bir bak (IRQ DMA vb) Bazen iki aygıta birden aynı adres atana biliyor ama XP de bu zayıf bi ihtimal İşletim sistemin 9x derisiyle kuvvetli bir ihtimal.
  • BİOSTA PNP/PCI CONFİGURATIONS ALTINDA PCI LATENCY TIMER (PCI CLOCK) diye bir ayar olması lazım ona bir istersen default ayar 32 olacak şekilde mi ona bir bak burdan olabilir belki..
  • windows 9x kullanıyosan daha önce bi ses kartı kullandsıysan onların eski sürücü yüzünden çalışmıyo olabilir.Aynı markanın onboard ses kartını kurdum çok hata verdi. her seferinde formast olayı da baydı en sonunda iptal edip babalr gibi bir SB 16 alıp kurdum süper çalışıyoo
  • bende msi 850pro 6545 anakartın üzerine onbort 5.1 ses kartıvar (yani slot değiştirme imkanım yok)ses kartımın driğverı senin ki ile aybı ve xp pro işletim sistemin de benim de aynı problemim var.ama ben fazla önemsemedim reset atınca düzeliyor :)) daha önce böyle bir sorun yoktu .... neden böyle bir sorunun baş gösterdiğini anlamadım?? aygıt yöneticisinde sorunsuz çalışıyor gibi gösteriyor ..aygıt yönetcisinden kaldır - etkinleştir yapıyorum bi şey değiş miyor..ama sorun sürekli devam etmiyor bazen açtığımda ses var bazen yok olmadığı zamanlar değdim gigib reset atuyorum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.