|
Windows Arama Çubuğuna Yazı Yazamıyorum: PC'de Arama Yapamıyorum
Windows 10 kullanıcıları, "arama çubuğuna yazı yazamıyorum" veya "başlata yazı yazamıyorum" şeklinde şikayetlerde bulunabilirler. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
Soruna Neden Olabilecek Faktörler
- Windows Arama Hizmeti Devre Dışı Bırakılmış: Bu hizmet, arama çubuğunun düzgün çalışması için gereklidir.
- Bozuk Windows Dosyaları: Sistem dosyalarındaki bozulmalar, arama işlevini etkileyebilir.
- Üçüncü Taraf Yazılım Çatışmaları: Antivirüs programları veya diğer üçüncü taraf uygulamalar, arama çubuğuyla çakışabilir.
- Donanım Sorunları: Klavye veya dokunmatik yüzey gibi donanım bileşenlerindeki sorunlar, arama çubuğuna yazı yazılmasını engelleyebilir.
Sorunu Giderme Adımları
- Windows Arama Hizmetini Kontrol Et: Başlat menüsüne "hizmetler" yaz ve "Windows Arama" hizmetinin çalıştığından emin ol.
- SFC Tarama Çalıştır: Başlat menüsüne "cmd" yaz, yönetici olarak çalıştır ve "sfc /scannow" komutunu gir. Bu komut, sistem dosyalarını tarayacak ve onaracaktır.
- Üçüncü Taraf Uygulamaları Kaldır: Son zamanlarda yüklediğiniz herhangi bir üçüncü taraf uygulamayı kaldırmayı dene.
- Sistem Geri Yükleme Gerçekleştir: Arama çubuğunun düzgün çalıştığı bilinen bir tarihe sistemini geri yüklemeyi dene.
- Bilgisayarı Yeniden Başlat: Bazı durumlarda, bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözebilir.
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha ileri düzeyde sorun giderme teknikleri gerekebilir. Microsoft Destek veya bir bilgisayar teknisyenine başvurmayı düşünmelisin.
Önemli Bilgiler
- Sorun devam ederse, donanım bileşenlerinde sorun olabileceğinden bir bilgisayar teknisyenine başvurulması önerilir.
- Windows Arama hizmetini devre dışı bırakmak, arama işlevini tamamen devre dışı bırakacaktır.
- Üçüncü taraf uygulamaları kaldırıken, önemli verilerin yedeklendiğinden emin ol.