Arkadaşlar bir ara update geldi win10'a ve şu an başlat menüsünü kullanamıyorum, tıklıyorum fakat açılmıyor. Saat,Wi-Fi,pil,search kulanılmıyor. Hatta bilgisayarım üzerinden denetim masasına giremiyorum. Sağ tıklayıp ayarlara giremiyorum. Başka yerlerden ayarlara giremiyorum. Yani başlat menüsünden ulaşılabilecek hiçbir şeye ulaşamıyorum. Windows uygulamaları da açılmıyor. Her yolu denedim olmuyor. Format atmak istemiyorum. Lütfen yardım edin...
Merhabalar. Büyük ihtimalle denemişsinizdir ama bazen insanın aklına gelmeyebiliyor, güvenli modda açmayı denediniz mi?
Elbette denedim. Olmuyor malesef. Şimdi farkettim Windows + PrintScreen ile Screenshot da alamıyorum
utkuertuncU
kullanıcısına yanıt
Anladım. Sistem geri yüklemeye de ulaşamamışsınızdır bu durumda. Windows tuşu+R kısayolu ile Çalıştır'ı açabiliyorsanız oraya rstrui.exe yazıp entera basarsanız sistem geri yükleme açılabilir. Çalıştır komutunu açamıyorsanız ctrl+alt+del ile görev yöneticisini açmayı deneyebilirsiniz. O da olmuyorsa aklıma başka bir çözüm gelmiyor maalesef.
Çok eskilerde kalan bir sorun idi. Siz hangi sürümünü ve güncellemeyi kullanıyorsunuz. İlk çıktığı zamanlar az millete kafayı yedirtmedi bu sorun. Ama kalmadı artık bu tip sorunlar. Bence çok eski bir güncellemeyle kullanıyorsunuz gibime geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Spinata
Çok eskilerde kalan bir sorun idi. Siz hangi sürümünü ve güncellemeyi kullanıyorsunuz. İlk çıktığı zamanlar az millete kafayı yedirtmedi bu sorun. Ama kalmadı artık bu tip sorunlar. Bence çok eski bir güncellemeyle kullanıyorsunuz gibime geliyor.
Kalmadı değilde azaldı diyelim Zira güncel bir sürümde aynı sorunu yaşadım. Hiç sevmiyorum ama format atmaktan başka çözüm bulamamıştım. Sp'siz Vista ile beraber ben bu kadar sorun çıkartan bir işletim sistemi daha görmedim.
Çökecek korkusundan duvar kağıdı bile değiştiremiyoruz. şu zaman diliminde Şu Windows'a adam akıllı bir altarnatif çıkmadı ya, ben bu bilişim dünyasının...
Evet w10 1607 den sonra bu sorun büyük ölçüde azaldı. Genelde eski yazılımlardan kaynaklanıyor. Mesela BS player eski bir sürümünü yüklemiştim, başlat menüsüne programın sorunlu bir kısayol ekledi sonra bir sonraki bilgisayarı açtığımda konu sahibinin dediği sorun oldu. Muhtemelen güncelleme sonrası başlat menüsündeki kısayol kalıntısından kaynaklandı.
Şu optimizasyon yazılımlarıda sorun çıkarabilir...
Nogification dügmesinden ayarlara girebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme