Şimdi Ara

Windows 10 Bios Ekranını Geçiyor ve Biosa Giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta h310 + i5 8400'lü bir sistem topladım.

Sıfırdan kurulumu kendim yaptım. En başta biosa girebiliyordum.

Bu şekilde dahili gpuyu iptal edip pci-e üzerindeki kartı aktif ettim, yoksa görüntü alamıyordum monitörden bu şekilde çözdüm bu sorunu.

Ancak bundan sonra bilgisayarı her başlatışımda (yeniden başlatma da dahil) monitör kararıyor ve 5-10 saniye sonra doğrudan "Hoşgeldiniz" ekranını görüyorum.

Anakartın yazısının olduğu kısmı yani şu "del" tuşuna basmamı söyleyen yazının çıktığı yeri es geçiyor ve birden bire masaüstünde buluyorum kendimi.

Biosa bir türlü giremiyorum bu yüzden de.

Kurtarma > Gelişmiş Başlangıç kısmından da uefi ayarlarına girmeyi denedim yine aynı şekilde doğrudan "Hoşgeldiniz" yazısını görüyorum.

Windows 10'u uefi olarak kurdum. Sistemde 1tb hdd bulunmakta, ssd yok.

Biosa nasıl ulaşabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 30 Haziran 2018; 1:57:37 >

• Yok mu yardımcı olacak biri
  • Asus kullanıyorsan üretici sitesinden modeline uygun Fast Boot uygulamasını indir masaüstüne. Kurduktan sonra Fast Boot açıksa kapa sonrasında bilgisayara reset at, ben öyle halletmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 30 Haziran 2018; 15:7:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Asus kullanıyorsan üretici sitesinden modeline uygun Fast Boot uygulamasını indir masaüstüne. Kurduktan sonra Fast Boot açıksa kapa sonrasında bilgisayara reset at, ben öyle halletmiştim.
    Asus h310m-d kullanıyorum. Bir deneyeyim hocam dediğini
  • Windows dan direk bios a girebilirsiniz

youtube
    Windows'tan BIOS'a Giriş Rehberi
    https://youtu.be/Z5404LNp91M

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Asus kullanıyorsan üretici sitesinden modeline uygun Fast Boot uygulamasını indir masaüstüne. Kurduktan sonra Fast Boot açıksa kapa sonrasında bilgisayara reset at, ben öyle halletmiştim.
    Hocam asusun sitesine girdim ama anakartın fast boot ile ilgili bir programını bulamadım.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-H310M-D/

Buradan bir de siz bakabilir misiniz rica etsem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaa89

Windows dan direk bios a girebilirsiniz

https://youtu.be/Z5404LNp91M
    Hocam denedim bunu.

1.54'te Asus yazısı var ya alt tarafta da please press del diyor işte burayı göremiyorum ben ekran simsiyah olarak duruyor ve birden bire "Hoş geldiniz" yazısı ile karşılaşıyorum.

Dediğim kısmı görebilsem del tuşuna basıp gireceğim zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 direk açılmıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Hocam denedim bunu.

1.54'te Asus yazısı var ya alt tarafta da please press del diyor işte burayı göremiyorum ben ekran simsiyah olarak duruyor ve birden bire "Hoş geldiniz" yazısı ile karşılaşıyorum.

Dediğim kısmı görebilsem del tuşuna basıp gireceğim zaten

Alıntıları Göster
    Attığım videoyu izlersen eğer herhangi bir tuşa basmana gerek kalmadığını anlarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• msconfig aç önyüklemede güvenli önyükleme işaretle en az seç uygula yeniden başlat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaa89

Attığım videoyu izlersen eğer herhangi bir tuşa basmana gerek kalmadığını anlarsın

Alıntıları Göster
    Yok denedim olmuyor. Videoya çektim daha net anlaşılsın diye upload ediyorum şu an bitince tekrar haber vereceğim

@Rogue Agent; Hocam şimdi videoya çektim upload bitsin dediğinizi deneyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

msconfig aç önyüklemede güvenli önyükleme işaretle en az seç uygula yeniden başlat
    Hocam Allah razı olsun dediğinizi yaptım oldu.

Aslında başta olmadı güvenli önyüklemede en azı işaretledim ve yeniden başlattım görüntü tamamen kayboldu ve pc çalışır halde kaldı.

Birkaç dakika bekledim gelmedi görüntü ben de güç düğmesine basılı tutarak kapattım pc yi. Fişleri prizden söktüm ve yeniden takıp çalıştırınca "Asus in search of incredible" yazısını gördüm ve monitör kararmadı bu sefer Biosa da girebildim sayenizde.

Teşekkür ettim sorunum çözüldü

• 1)F tuşlarını denedim sırayla olmuyor.
    2)F tuşlarına basarak açtım olmuyor.
    3)Bios efi olduğu için boot menüsünde uefi aç diye birşey yok.
    4)Hızlı açılışı kapatıp denedim olmuyor.
    5)Format attım olmuyor.
    6)Servisleri kontrol ettim otomatik durumunda çalışıyorlar zaten.
    7)Bios update için samsung güncel bir bios sürümü varmı bulamadım bir türlü?
    8)Bunun dışında forumlarda yazan sıradan şeyleride denedim olmuyor.

Aslında laptopumun win10 ile pek uyumlu olmadığını biliyorum fakat daha öncesinde girebiliyordum. SSD taktım acaba ondan kaynaklı mı diye düşündüm ama yinede girebiliyordum SSD taktıktan sonra .Sorunun kaynağını bulamadım.

Yardımcı olabilir misiniz?Windows 10 Bios Ekranını Geçiyor ve Biosa Giremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wienarcher -- 2 Ekim 2018; 22:14:51 >

• quote:

Hocam Allah razı olsun dediğinizi yaptım oldu.

Aslında başta olmadı güvenli önyüklemede en azı işaretledim ve yeniden başlattım görüntü tamamen kayboldu ve pc çalışır halde kaldı.

Birkaç dakika bekledim gelmedi görüntü ben de güç düğmesine basılı tutarak kapattım pc yi. Fişleri prizden söktüm ve yeniden takıp çalıştırınca "Asus in search of incredible" yazısını gördüm ve monitör kararmadı bu sefer Biosa da girebildim sayenizde.

Teşekkür ettim sorunum çözüldü

Alıntıları Göster

hocam aynı bu sorun bizde de vardı. Aynı yöntemi denedik ama görüntü alamıyoruz şuan hiç. Yardımcı olur musunuz nasıl çözebiliriz

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Anakartın bios pilini çıkarıp 15-20 saniye sonra tekrar takıp aynı yöntemi dener misiniz? Ben kasaya gücü tamamen kesince bios sıfırlanıyordu o yüzden o şekilde halletmiştim yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

Anakartın bios pilini çıkarıp 15-20 saniye sonra tekrar takıp aynı yöntemi dener misiniz? Ben kasaya gücü tamamen kesince bios sıfırlanıyordu o yüzden o şekilde halletmiştim yanlış hatırlamıyorsam.

Hmm tamamdır hocam. Deniyorum

• quote:

olmadı hocam ya

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Hocam konu açın derim teknik bilgim bu konuda maalesef kısıtlı ve tam çözümü verebileceğimi düşünmüyorum. Bana çözüm sunan üstteki üye arkadaşlara da mesaj atabilirsiniz eğer hala forumdalarsa.

• quote:

Hocam konu açın derim teknik bilgim bu konuda maalesef kısıtlı ve tam çözümü verebileceğimi düşünmüyorum. Bana çözüm sunan üstteki üye arkadaşlara da mesaj atabilirsiniz eğer hala forumdalarsa.

Teşekkürler hocam.

@Rogue Agent Hocam bi yardımcı olur musun buralardaysan? Aynı önerileri denedim süreç aynı işledi Mugetsuga arkadaşla. Sonra onun uyguladıklarını yaptım ama benim ekrana görüntü gelmiyor şuan bi türlü başaramadım. Pc acılınca görüntü gelmiyor. Ne önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 16 Mart 2021; 19:41:45 >
  • Arkadaşlar sorun ekrandan kaynaklanıyor tv veya başka bir monitöre bağlarsanız biosa girebilirsiniz Samsung cr50 kullanıyorum ve aynı problemi yaşadım bugün tv ye bağlayınca çözüldü. Bir de böyle bir sorununuz varsa güvenli önyüklemeyi açmayın ekran hiç gelmiyor yapabileceğiniz tek şey başka ekrana bağlayıp güvenli önyüklemeyi devre dışı bırakmak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13lack -- 27 Mart 2021; 4:18:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.