Şimdi Ara

Windows 10 firmanın son işletim sistemi olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Windows 10 firmanın son işletim sistemi olabilir

Windows 10 işletim sistemi henüz piyasaya çıkmadı ancak şimdiden Windows 10 sonrası dönemde bizi nelerin beklediğine dair çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı. Bunlardan en ilginci ise Windows ekosistemini konu alıyor. 

Aslında konu Microsoft tarafından da resmi olarak onaylandı zira bu haftaki Ignite konferansında Windows 10 işletim sisteminin son Windows sürümü olacağı açıklandı. Yani Windows 11 veya 12 gibi geleneksel şekilde devam eden bir sürüm olmayacak. 

Microsoft artık Windows işletim sistemini bir hizmet olarak sunmayı planlıyor. Yani sürekli güncelleme alan ve kendisini yeniliklere adapte eden bir hizmet söz konusu. Bu konsept Microsoft'un uzun süredir üzerinde çalıştığı bir proje ancak bugüne kadar bir türlü hayata geçirilememişti. 

Bu nedenle Windows 10 geliştirilirken parçalı bir şekilde geliştirildi. Yani sistem pek çok bileşene ayrılmış durumda. Bu bakımdan güncellemeler tüm bir sistem yerine sadece ilgili parçalara gönderilecek ve hızlı bir yenileme süreci sağlanmış olacak. Microsoft belirli zaman dilimlerinde sistem parçalarını güncelleyecek ve gerekirse çekirdek kodlamalar da bir yenileme sürecinden geçebilecek. Hizmet olarak faaliyet gösterme süreci küçük güncellemelerle yıllar boyunca devam edecek. 

Pek çok kaynak yeni bir Windows sürümünün yayımlanmayacak olmasına düşük bir ihtimal olarak bakıyor. Zira illa ki tasarım anlamında eskiye oranla değişen büyük şeyler olacaktır ve bunun halen Windows 10 olarak sunulması da tüketinin kafasında tereddüt oluşmasına neden olabilir. 

Şimdilik bunları gerçek hayatta görebilmek için biraz erken zira 2016 yılında Windows 10 için Redstone adında büyük bir güncelleme paketinden bahsediliyor. Muhtemelen 2017 yılında Microsoft projesini hayata geçirmeye başlayacak.  

• Bence tutar / tutmaz konusundaki yorumları daha sonra yapmalıyız, çünkü nelere tutmaz dedikte tuttu; bekleyelim, görelim diyorum

Ha bence tutmaz o ayrı konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bunlar hep xp istikrarı yüzünden.

• "Windows 10 firmanın son işletim sistemi olabilir"

Bu nasıl bir başlık gözünüzü seveyim. Şu cümleden "Windows" adı altındaki son işletim sistemi olabilir sonucunu çıkaracak bir Allah kulu var mıdır acaba.

Cümle şüpheye yer bırakmaksızın. Windows 10 Microsoft'un çıkaracağı son işletim sistemi olabilir anlamını taşıyor.

Nasıl yani? Microsoft kepenk mi indirecek?

• başlık çok kötü atılmış, artik turkce haber olarak dhye girmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşun Microsoft batıyo, son işletim sistemiymiş.
  • Son bir sistem hazırlayıp ,sürekli onun üzerine çalışmak Microsoft için daha iyi olur .Windows 8,9,10' nereye kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koyacağın başlığa ..
  • Microsoft dönektir. Bugün son der, 1 ay sonra bakmışsın dönüp yeni işletim sistemi müjdesi verir...

• artık tekelde 1 numaraya oynayacaklar... windows 10 ile dual boot bitti şimdide windows bitiyor... tekele devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Microsoft dönektir. Bugün son der, 1 ay sonra bakmışsın dönüp yeni işletim sistemi müjdesi verir...

Aynen hocam en kıl olduğum huyu bu işte.
  • windows 7 ,

10 sene yeter bana.

• tatlıcı olacakmış....

tatlının kreği ne kadar olur onu bilmem ama umarım yakında krekide (crack) çıkar hahaaaaaaaa....
  • Fiyatı uygun olsun, sorunsuz olsun da nasıl güncelleme veriyorlarsa versinler orası önemli değil.
  • " Fenerbahçe'de deprem 2 yıl sahalardan uzak " diye başlık atıp; Fenerbahçe zart takımının zurt oyuncusunun haberini veren, " içişleri bakanı istifa etti " diye başlık atıp Cibuti içişleri bakanı istifa etti diyen o malum yerler işte onlar gibi başlık atma DH. İtici oluyor.

• Donanımı yeterli gelmeyen zaten son güncellemeleri yükleyemeyecek.

Bu durumda Windows PC ile bir kere satın alınacak ve donanım kapasitesi sonuna kadar kullanılacak.

Nasıl donanımı yetersiz olanlar XP'den vistaya ya da Vistadan win 7e terfi edemedilerse, onlarda bu şekilde terfi edemeyecekler ve eski sürümlerde kalmak zorunda kalacaklar.

Windows 7,8,8.1 ve 10da yapılan optimizasyonlar sonucu donanım yeterliği değişmedi ama bununda bir sonu var. O zaman PCler yeni işletim sistemine terfi ettirilemeyecek. win 10da nasıl eski grafik kartları dx12yi kullanamayacaksa, bu şekilde PC'ler ve işletim sistemleri de devre dışı kalacak.

Ayrıca windows bir süre sonra eski işletim sistemlerine verdiği desteği de kesek. Nasıl XPye destek kesildi. Zamanla win 10, Win 10.1, Win 10.2 vs gibi Windos'lara da destek kesilecek.

Sonuç olarak PC donanımı yetersiz kalana kadar ya da windows desteği kesilene kadar Windows 10'u güncel olarak kullanmak mümkün olacak.

• Haber sitelerindeki başlıklara benzemiş. =)
  • Bu yaklaşım, MacOsx ve Linux dağıtımlarında yılladır var. Ana sürümler var bir de çok sayıda güncelleme içieren ara sürümler var. Ara sürümler kullanmak için çaba harcamıyorsunuz. Eğer windows bunu becerebilirse iyi yapar.

Windows'da ise böyle bir şey yoktu. SP'ler vardı yukardakine benzer, ama onların da sorunsuz şekilde kurulması garanti değildi. Sırf bu yüzden sıfır windows kurulumu yapılıyordu.

• win8 de bu işi bırakmaları lazımdı
  • apple ın yolunu izleyecekler bunda bişey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.