Şimdi Ara

Windows 10 Home sürümleri güncellemeleri zorunlu olarak alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Windows 10 Home sürümleri güncellemeleri zorunlu olarak alacak

29 Temmuz itibariyle Windows 10 masaüstü işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanan Microsoft, önceki yıllarda izlediği güncelleme politikasında bu kez önemli değişikliklere gidiyor. 

Önceki sürümlerde Microsoft'un dağıttığı küçük veya büyük güncellemeler kullanıcıların onayına bağlı olarak indiriliyor ve yükleniyordu. Ancak Windows 10 ile birlikte Home sürümü kullanıcılarına özgü kalmak kaydıyla güncellemeler zorunlu olarak yüklenecek. 

Windows 10 10240 deneme yapısına ait kullanıcı sözleşmelerinde fark edilen maddelere göre Home sürümünde kullanıcıya herhangi bir bilgi verilmeden güncellemeler otomatik olarak yüklenecek. Böylece sistem sürekli güncel ve güvenli tutulacak. 

Bu konu Pro ve üzeri sürümler için geçerli değil. Bu sürümlerin kullanıcıları güncellemelerin kurulumunu 8 aya kadar erteleyebilecek. Microsoft'un neden Windows 10 Home sürümüne böyle bir politika uyguladığı ise merak konusu.  

• http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=106503920&fromMobile=yes

Bu haberi ben 1,5 ay önce yapmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel haber

• Kullanıcının iznini almadan güncelleme yapması yanlış , her yeni sürümde farklı uyumsuzluklar çıkabilir. Hiçbir kullanıcıda bunlarla uğraşmak zorunda değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkardığı güncellemelerden senede en az 5-6 tanesi mavi ekran veya tamamen çökme problemi yaratırken, bu özgüven nerden geliyor gerçekten merak ediyorum.

• Sorunlu windows güncellemesi hatırlamıyorum.

• Beta, teknik önizleme sürümlerindeki güncellemeleri resmi sürümdekilerle bir tutuyorsunuz ya!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Laptop sürümleri ne zaman çıkacak acaba? Bana gelen davetiyede de 29 temmuz yazıyor da.

• birincisi milyon tane insider var ve güncellemeler önce onlara gelecek ve test edecekler, sonra kararlı haldeki güncellemeler son kullanıcıya verilecek, home kullanıcılarının otomatik zorunlu alması iyi bir şey, zararlı yazılımlar güncellemeleri ve windows defenderı kapatıyor ve dingonun ahırına dönüyor bilgisayar, hiç olmazsa temel güvenlik şartları oluşmuş olacak.
  • Güncellemenin zorunlu olması biraz garip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kota diye bişey var kardeşim, ben arka planda güncellemeyi duraklatamayacak mıyım?

• Sadece google da "Windows 8.1 update bsod" yada "Windows 8.1 güncelleme hatası" yazarak binlerce makale görebilecekken sıkıntısını dile getireni eksilemek bildiğin MS yalakalığıdır.Bizim insanımız harbiden garip birisi sorunu dile getirdi mi firma yerine kullanıcıya düşman oluyor.Biz bilmeyiz büyüklerimiz bilir misali...

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Çıkardığı güncellemelerden senede en az 5-6 tanesi mavi ekran veya tamamen çökme problemi yaratırken, bu özgüven nerden geliyor gerçekten merak ediyorum.

Windows 8 sürümünde böyle birşey hatırlamıyorum.diğerlerini kullanmayalı uzun süre oldu ondan net birşey söylemek istemiyorum. Fakat önerilen zorunlu güncellemeleri yapıp nasıl mavi ekran aldınız merak konusu. Opsiyonel güncellemelerde bazen wireless kart vb sıkıntılar çıkabiliyor. Bunlarda hemen düzeltiliyor. Burada Microsoft'un "HOME" ibaresini kullandığı kullanıcıların bilgisayar bilgileri ve kullanım amaçları doğrultusunda yapılan yenilikler içeriyor. Yani "HOME" kullanıcıları için bu tarz yenilikler mantıklı ve güzel.

• quote:

Çıkardığı güncellemelerden senede en az 5-6 tanesi mavi ekran veya tamamen çökme problemi yaratırken, bu özgüven nerden geliyor gerçekten merak ediyorum.

Şu söylediğin kocaman bir YALAN kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

Windows 8 sürümünde böyle birşey hatırlamıyorum.diğerlerini kullanmayalı uzun süre oldu ondan net birşey söylemek istemiyorum. Fakat önerilen zorunlu güncellemeleri yapıp nasıl mavi ekran aldınız merak konusu. Opsiyonel güncellemelerde bazen wireless kart vb sıkıntılar çıkabiliyor. Bunlarda hemen düzeltiliyor. Burada Microsoft'un "HOME" ibaresini kullandığı kullanıcıların bilgisayar bilgileri ve kullanım amaçları doğrultusunda yapılan yenilikler içeriyor. Yani "HOME" kullanıcıları için bu tarz yenilikler mantıklı ve güzel.

Sizin gibi uzman kullanıcılara denk gelmez. Kusura bakma ben yanlış görmüşüm.

Bak bir üstteki mesajda google ile aratacağın ingilizce anahtar kelimeler yazıyor.

Yok aramaya üşenirim dersen Microsoft Technet forumlarına bakıp görebilirsin.

Bir taneniz microsoft ortağı falan olsa gam yemicemde ...

Edit:
    Hotfix nedir diye sorsam GDR nedir desem muhtemelen zerre kadar fikrin yok. Elinde bir tane PC ile uzmanmış gibi yorum yapma. En azından saygı duy.
    Microsoft üretici olarak her 2 ayda bir güncellemelerinden 1-2 tanesini geri çekerken sizin sektördeki konumunuz nedir acaba böyle birşeyin olmadığını iddia ediyorsunuz?

Bak bu da en basitinden "Windows update bsod" araması ile ulaşılan bir sonuç.

http://www.infoworld.com/article/2608894/microsoft-windows/users-find-fix-for-botched-kb-2982791-and-kb-2970228-windows-update.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 18 Temmuz 2015; 15:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Sizin gibi bilgi işlem uzmanlarının yanında dünya çapında milyonlar tabii ki yalancı olur.

Evinde kullandığı 1 PC ile yazılımın sorunsuz olduğunu herhalde ancak bir Türk iddia edebilir.

Microsoft onbinlerce çalışanı ve milyonlarca üretici - bayii - insider ile test ettiği halde bunun garantisini veremezken gerçekten ilginçsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Bak bir üstteki mesajda google ile aratacağın ingilizce anahtar kelimeler yazıyor.

Tekrar söylüyorum. Kocaman bir yalancısın.

Microsoftu falan savunduğumuz yok. Sadece ilk mesajının kocaman devasa bir yalan olduğunu söyledim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tekrar söylüyorum. Kocaman bir yalancısın.

Microsoftu falan savunduğumuz yok. Sadece ilk mesajının kocaman devasa bir yalan olduğunu söyledim.

Yalancısın diyorsan gerçeği ıspatlayacaksın. Bak sana delillerini araman gereken anahtar kelimeleri yazıyorum.

Yok ıspatlayamıyorum diyorsan konuyu kirletme.

• quote:

quote:

quote:

Sizin gibi bilgi işlem uzmanlarının yanında dünya çapında milyonlar tabii ki yalancı olur.

Evinde kullandığı 1 PC ile yazılımın sorunsuz olduğunu herhalde ancak bir Türk iddia edebilir.

Microsoft onbinlerce çalışanı ve milyonlarca üretici - bayii - insider ile test ettiği halde bunun garantisini veremezken gerçekten ilginçsiniz.

Oooo şimdi de benim kaç bilgisayar kullandığım hakkında fikir vermişsin. Bu da eminim senede 5 6 güncellemede mavi ekran gibi devasa bir yalan.

• Senede en az 5 6 kere mavi ekran alıyomuşuz gençler :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.