Şimdi Ara

Windows 10 Home vs Pro??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar programcılığı ve oyun için monster notebook aldım. Sizce windowsun hangi sürümünü kurmalıyım? Windows 10 Home vs Pro??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Home ve Windows 10 Pro: Karşılaştırma ve Farklılıklar

Windows 10 Home ve Windows 10 Pro, Microsoft tarafından sunulan iki Windows 10 işletim sistemidir. Her ikisi de benzer temel özelliklere sahiptir, ancak bazı önemli farklılıklar da aralarında bulunur. İhtiyaçlarına en uygun sürümü seçmene yardımcı olmak için Windows 10 Home ile Windows 10 Pro'nun karşılaştırmasını aşağıda bulabilirsin.

Özellikler

• BitLocker Şifrelemesi: Windows 10 Pro, tüm sabit sürücünü şifreleyen BitLocker Şifrelemesi özelliğine sahiptir. Bu, verilerini yetkisiz erişime karşı korumanı sağlar.
    • Etki Alanına Katılma: Windows 10 Pro, bir etki alanına katılmana olanak tanır, bu da yönetilen bir ağ ortamında çalışman için gereklidir.
    • Grup Politikası Yönetimi: Windows 10 Pro, Grup Politikası Yönetimi aracına erişim sağlar; bu araç, sistem ayarlarını merkezileştirilmiş bir şekilde yönetmene ve uygulamana olanak tanır.
    • Hyper-V: Windows 10 Pro, sanal makineler oluşturmana ve çalıştırmana olanak tanıyan Hyper-V sanallaştırma platformunu içerir.
    • Uzaktan Masaüstü: Windows 10 Pro, uzak bir bilgisayara bağlanmana ve kontrol etmene olanak tanıyan Uzaktan Masaüstü özelliğine sahiptir.

Kullanıcılar

Windows 10 Home, genel kullanıcılar, öğrenciler ve ev kullanıcıları için tasarlanmıştır. Windows 10 Pro, ek özelliklere ve yönetim araçlarına ihtiyacı olan işletmeler, profesyoneller ve gelişmiş kullanıcılar için tasarlanmıştır.

Fiyatlandırma

Windows 10 Home, Windows 10 Pro'dan daha ucuzdur. Fiyatlar bölgelere göre değişebilir, ancak genellikle Windows 10 Home, Windows 10 Pro'dan yaklaşık %50 daha ucuzdur.

Hangi Sürümü Seçmelisin?

İhtiyaçlarına en uygun Windows 10 sürümünü seçmek için aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Özel özelliklere (ör. BitLocker Şifrelemesi, Grup Politikası Yönetimi) ihtiyacın var mı?
    • Bir etki alanına katılman gerekiyor mu?
    • Sanal makineler kullanmak istiyor musun?
    • Uzaktan Masaüstü aracılığıyla uzak bilgisayarlara erişme ihtiyacın var mı?

Bu sorulara evet cevabını veriyorsan, Windows 10 Pro senin için en iyi seçenektir. Aksi takdirde, Windows 10 Home çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır.

Umarım bu karşılaştırma, Windows 10 Home ve Windows 10 Pro arasındaki farkları anlamana ve ihtiyaçlarına en uygun sürümü seçmene yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bitlocker ve windows sandbox gibi özellikleri kullanmıyorsan home sürümü işini görecektir, ben sandbox kullandığım için pro kurdum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.