oncelikle olayı şöyle özetliyeyim dun gece bilgisayarda video falan izledim sonra windows 10 un lanet olası windows 10 a bilgisayırınızı yukseltin yazsısı çıktı bende internette çok vaktim olmadığı için win 10 u araştıramadım sadece 1 sayfaya bakabildim o da win 10 a geçin falan diyordu neyse bende yatmadan bıraktım sabah kalktım merak ettim bi baktım net gitmiş giremiyorum internette o sıra bi yere gitmem gerekiyordu gelince hallederim dedim çünkü bu tür sorunlarla hep karşılaşıyorum ve halledebiliyorum eve geldim saat 10 a kadar kafayı yicem yapamıyorum win 7 ye geri aldım pc yi olmadı evdeki diğer cihazlarda sıkıntı yok ne geldiyse win 10 yuzunden başıma geldi tanımsız ağ diyor sorun gider diyorum yerel ağ geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil diyor kafayı yicem durduk yere netim gitti çözümü yok en son buraya yazıyım dedim belki yardımcı olabilirsiniz
driver sorununa benziyor. mevcut ağ driver larınızı silip , güncel driverları yüklemeyi deneyin. driverları silip/yüklerken her işlemden sonra mutlaka bilgisayarı kapatıp açın, ayarların etkinleştirilmesi için.çözüm olmazsa sıfırdan kurulum yapmanız gerekebilir.
cevabın için saol zaten driver ları denedim yani şu an demedigim yol yok artık format atcaz attım hatta bakalım inşallah olur
win7 den win10 a yükselttikten 2 hafta sonra benim de başıma gelmişti. ne yaptıysam düzeltemedim. son olarak win10 u sıfırdan kurdum o şekilde düzelmişti. win10 hala stabil hale gelmedi, driver problemleri de ayrı bir dert. o yüzden şuan win7 kullanıyorum. umarım düzelir.